StoryEditor
Ivica Kulešević
 MATIJA DJANJESIC/CROPIX
BAŠ KAD JE NAJVAŽNIJE

Hrvatski ‘kraljevi remija‘ razočarali i vlastitog trenera: ‘Ovako blijedo izdanje nisam očekivao!‘

Izostali su agresivnost, trkačka moć, glad za rezultatom, žar za pobjedom...
Piše: Darko RužićObjavljeno: 14. lipanj 2020. 11:57

U sav su glas Bijelo-plavi najavljivali svoj novi pohod na Koprivnicu u kojoj su prigodom posljednjeg svog gostovanja pobijedili domaći Slaven Belupo čak s 0:4. Međutim, ove su subote ostali samo na pustoj priči i riječima koje nisu materijalizirali djelom. Da nas netko sam na tu činjenicu ne podsjeti, točno je, imali su poneku prigodu, Antonio Mance i dvije, ali imao ih je i domaćin, više, pa na kraju na "mršavu" podjelu bodova u Osijeku ne mogu i nemaju pravo imati primjedbu. I dalje su među našim prvoligašima "kraljevi" remija.

U Koprivnici su svoj rekord neodlučnih rezultata zaokružili desetim koji su ostvarili. Da se radi o momčadi koja nema osobito visoke natjecateljske ambicije ni ta okolnost ne bi nikom posebno zapela za oko. Ali, Osijek je, Bijelo-plavi su, jedna od onih momčadi koje žele puno bolji plasman nego što je to njihova sadašnja peta pozicija na tablici. Uz to zaostatak za Hajdukom i Rijekom koji su na podjeli drugog i trećeg mjesta sada je već prilično velikih pet bodova, za četvrtom Lokomotivom tri, pa se u sadašnjosti utjeha pronalazi u tome da je od šeste Gorice još uvijek pristojni bodovni odmak od sedam bodova.

A baš u idućem kolu, ove srijede, napokon uz nazočnost gledatelja, Osijek će prvi puta biti domaćin od kako je nastavljeno prekinuto prvenstvo.


Remi u Koprivnici stavio je Bijelo-plave u poziciju da ni na kakav kiks više nemaju pravo. Doduše, uvjerljivo su uspješni na domaćem travnjaku, ali nakon igre koju su prikazali u ogledu s Slavenom Belupom i uoči dolaska Gorice u Gradski vrt razloga za zabrinutost ima. Ako su u prvoj utakmici nakon koronavirusa na Rujevici igrali odlično, pa doživjeli poraz u kojem je još koješta umiješalo prste, u prvenstvenom su srazu s Lokomotivom igrali nijansu slabije i pobijedili sada su u Koprivnici bili jalovi i neuvjerljivi. A igranje po principu toplo - hladno nije baš obećavajuće za njihove navijače.

image
SRDJAN VRANCIC/CROPIX


Uvijek je moguće da netko od igrača ima slab dan, da mu ne ide po očekivanjima i vlastitim željama, ali kada zakažu petorica, šestorica onda to doista brine. Pa ni činjenica da su treneru Ivici Kuleševiću ovaj puta nedostajala tri važna igrača njegove udarne momčadi Silva, Žaper i Grezda ne može ponuditi uvjerljivo opravdanje zašto je u Koprivnici bilo kako je bilo. Osijeku je u toj utakmici nedostajalo sve ono što ih je krasilo u igri protiv Rijeke i Lokomotive.

Izostali su agresivnost, trkačka moć, glad za rezultatom, žar za pobjedom. U nekim bi drugim okolnostima bod protiv Slavena Belupa na njegovom igralištu bio dobar ishod i učinak, ali ovaj puta nije. Bijelo-plavi su u Koprivnici uhvaćeni na krivoj nozi, a i sami su u njoj načinili krivi korak. Svoju ionako tešku zadaću ostvarenja zacrtanog cilja učinili su još i težom.


- Nećemo odustati ni predati se sve dok se igra. Međutim, moram reči da ovako naše blijedo izdanje u kakvom smo igrali s Slavenom Belupom nisam očekivao. Stvarno nismo bili na razini naša dva prijašnja nastupa. Izostao je onaj presing na zadnji red protivničke momčadi, usporen je bio ritam u kojem smo se kretali. Doduše, imali smo neke prigode, ali imao ih je i domaćin. Poslije svega suglasan sam s onima koji kažu da je podjela bodova realan ishod - izjavio je trener prvoligaša s Drave Ivica Kulešević.


Nema zadovoljstva u redovima Bijelo-plavih nakon povratka s gostovanja u Koprivnici. Svi djeluju razočarano.


- Slabo smo igrali. Puno slabije nego do sada, a svakako ispod naših mogućnosti - rekao je kapetan momčadi Mile Škorić.


Već u srijedu slijedi nastavak utakmicama 29. kola. U Osijek dolazi Gorica, a do tada Bijelo-plavi moraju detaljno analizirati zbog čega i zašto su protiv Slavena Belupa igrali toliko loše i neučinkovito. Samo ih nova pobjeda može napuniti potrebnim samopouzdanjem i njihove navijače vjerom da su u stanju povezati dvije pa i više pobjeda jer bez takvih rezultata svoj sadašnji položaj na tablici teško će poboljšati.

Linker
16. rujan 2020 17:36