ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX Cropix
PROŽIVIO MORE EMOCIJA

Hrvatski trener otkrio potresni trenutak: ‘Majka se izvukla, otac nažalost ne, borba je trajala tjednima‘

‘Ovo razdoblje bila je velika škola za mene i za sve nas...‘
Piše: Ivan VrankovečkiObjavljeno: 23. svibanj 2021. 12:15

Slaven Belupo je kolo prije kraja osigurao prvoligaški status i mirno dočeko susjedski derbi s Varaždinom.

- Jako sadržajna sezona, ne znam gdje bih krenuo i koja iskustva da podijelim. Mislim da smo jedini klub u ligi koji je u tekućoj sezoni doživio potres organizacije. Umro je predsjednik Uprave našeg glavnog sponzora Podravke gospodin Marin Pucar koji je jako volio sport i Slaven Belupo, a ostavku je zatim dao direktor Zvonimir Šimunović. Uz svima poznatu korona-krizu i razna odricanja to naravno nije pridonijelo stabilnosti radne zajednice i jačanju sportske situacije. Svi zajedno kroz naporan rad smo pregrmjeli i to. Pa je došao period dobre igre i razdoblje od šest utakmica bez poraza, ali s velikim deficitom u realizaciji gdje smo prosuli osam do 10 bodova. I na kraju obiteljski period koji me je uspio rastužiti i rasplakati, a to se i vidjelo na manje dobrim rezultatima i igri moje ekipe. Majka se izvukla, otac nažalost nije, a ta borba trajala je nekoliko tjedana - rekao je Tomislav Stipić, trener Slavena Belupa, koji je na utakmicu u Pulu doputovao iz Omiša gdje se tog prijepodneva posljednji put oprostio od preminulog oca.

Život vampira

Smatra kako ekipa u tom periodu možda nije dobila tu potrebnu energiju i emocionalni poguranac na koji je navikla i da je to bio jedan od razloga pada momčadi u posljednjih pet kola, kad je upisano pet poraza uz samo jedan postignuti pogodak.
- Moj stručni stožer je za mene najbolji. Pravovremeno sam im objasnio da su mi otac i majka teško bolesni te da dolazi razdoblje gdje oni moraju preuzeti vise odgovornosti i liderstva jer osjećam da mi se misli pune tugom i da gubim fokus. Isto to sam priopćio i ekipi i upozorio ih da se ne čude ako primijete neke promjene na meni. Međutim, smatram da je razlika u posljednjih par kola bila upravo u tome što donesene odluke nisu bile iz ljubavi, već više iz straha. Ovo razdoblje bila je velika škola za mene i za sve nas.

Izbjegnuta je velika drama u zadnjem kolu.
- Pola lige u ovom tjednu živi život vampira. Ne spavaju noćima, razmišljaju danima, a mi smo toga pošteđeni. Sad kad sjednem ili kad razmislim, osjećam se sretno i ponosno jer sam vodio Slaven Belupo u jednom od najtežih razdoblja otkako se nalazi u Prvoj HNL. Sve smo prebrodili i nekako ostali stabilni i nitko nas u ovoj završnici ne bi ni spominjao da smo uzeli ranije taj bod koji nam je trebao.

image
NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix

Zanimljivo je da je Stipić jedini trener u HNL-u koji će sezonu odraditi od početka do kraja.
- Iz te perspektive moći ću jednog dana kad ostarim najbolje prepričavati ovu sezonu znatiželjnim ušima. Počašćen sam i privilegiran što sam kao jedini trener izdržao sve nedaće i izazove koje su se dogodile u HNL-u i to iskustvo mi nitko ne može uzeti, s njim sam svakako kompletniji. Najvažnije mi je da me svi ti ožiljci čine ipak ljepšim i jačim, a ne hladnijim i oholim.

Zadovoljstvo s Magićem

Spominje se ovih dana mogućnost dolaska Rajka Magića kao sportskog direktora, kao kandidati za vaše mjesto spominju se pak Krunoslav Rendulić i Dražen Besek.

S obzirom na to da vaš ugovor traje još godinu dana, moramo vas pitati jeste li s vodstvom kluba razgovarali na temu vašeg statusa?
- Što se tiče gospodina Magića, bilo bi mi zadovoljstvo raditi s čovjekom koji s iskustvom može podići svaki hrvatski klub na veću razinu, dok svakom treneru može biti situacijski mentor kroz zrelost i mudrost. Ne vidim razlog i nije mi poznato da me klub želi mijenjati. Ali, ako klub ima dojam da postoji netko bolji tko će bolje prihvatiti ovaj grad, ovaj klub, ove ljude i ovu ekipu, onda će donijeti takvu odluku. Ja se i dalje vidim tu, ali ako bude suprotno, otići ću tiho, kao da se jednog dana planiram opet vratiti u ovaj grad i ovaj klub. No, nadam se da ćemo nastaviti suradnju, pogotovo ako su ambicije veće. Jer i moje su ambicije i pogotovo kvalitete puno veće od sedmog mjesta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:24