StoryEditor
 PAUN PAUNOVIC/CROPIX
EKSPLOZIJA NA TRAVNJAKU

Istinsko pojačanje izvanrednih sposobnosti: ‘Sin vjetra‘ se nevjerojatno brzo uklopio u Mamićev Dinamo

Nevjerojatno brzo se uklopio u Mamićevu momčad. Kao da je u plavoj svlačionici već jako, jako dugo
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. rujan 2020. 19:38

U Dinamu kad dovode kvalitetnog igrača obično kažu da je stigao “kapitalac”. Kad je iz Lokomotive stigao Lirim Kastrati, to nismo čuli. Međutim, kad je u pitanju dečko s Kosova, možemo ustvrditi da je maksimirski klub zaista doveo nogometaša koji zaslužuje da ga se tako nazove. U samo nekoliko utakmica dokazao je kako se radi o pravom pojačanju, ne samo zbog toga što je zabio dva pogotka u dosadašnje dvije najvažnije utakmice Dinama na početku ove sezone, u Cluju i Splitu.

Kada je došao u Hrvatsku, nije imao seniorskog nogometnog iskustva i zapravo je bio krilo s jednom vrhunskom karakteristikom, iznimnom brzinom. Kad stvari ne bi mogao riješiti pravocrtnim bijegom na otvorenom prostoru i kad bi ga čuvar usmjerio na slabiju nogu, više od pola posla je bilo obavljeno. Međutim, Kastrati je iznimno napredovao u Lokomotivi, razvijao se koracima od sedam milja.

image
MARKO TODOROV/CROPIX

 

U kratkom vremenu je u svoj brzinski arsenal dodao vještine poput osjećaja za utrčavanje u prazan prostor, a i dribling koji ga čini nepredvidljivim kada primi loptu. Konačno. specijalizirao je i asistencije, precizna dodavanja, s kojima je postao jedan od igrača koji kreira igru.


Kastrati je strahovito brz, “sin vjetra”. Eksplozivan je i sposoban da ostavi svog čuvara već u prvih nekoliko metara. Izvanrednih je tjelesnih predispozicija, konstantna je prijetnja suparničkim obranama. Njega stalno morate imati na oku, čak i kad imate loptu u posjedu.

Ukoliko je izgubite, eno je u sekundi do Lirima i ‘piši kući propalo’. Uza sve te karakteristike koje posjeduje, priča o Kastratiju ima još jednu veliku dimenziju. Nevjerojatno brzo se uklopio u Mamićevu momčad. Kao da je u plavoj svlačionici već jako, jako dugo, rijetko je moguće vidjeti nekoga tko se tako brzo adaptirao na nove suigrače. Dinamo je s Kastratijem dobio mnogo...

Linker
21. rujan 2020 19:47