SRDJAN VRANCIC/CROPIX
PRIJELAZNI ROK JE PRED VRATIMA

Jasno je koji bi dvojac mogao napustiti Dinamo, a iz Maksimira stiže još jedna zanimljiva vijest

Je li to znak da Dominik Livaković sigurno napušta redove hrvatskog prvaka?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 02. lipanj 2021. 18:30

Jasno jest kako su Dinamovi igrači vruća roba na europskom tržištu. Prijelazni rok je pred vratima, a kad je tako, onda je sasvim logično očekivati da će biti i zanimljivih priča u ljetnom mercatu kad je maksimirsko društvo u pitanju. Kažemo “priča” jer, kako nam kažu u klubu, za niti jednog igrača još nije došla niti jedna konkretna ponuda.

Bitna figura kluba

Ali, to što kažu u plavom domu je u ovim trenucima sasvim logično, službene ponude dolaze onog trenutka kad je posao već praktički dogovoren. Čitali ste sigurno posljednjih dana o zanimanju Lillea za Dominika Livakovića, te Eintrachta iz Frankfurta za Lovru Majera. Na tu temu nema nikakvih novih vijesti, osim što zaista možemo potvrditi da je priča ozbiljna, te da bi taj Dinamov dvojac zaista mogao ovog ljeta ostvariti te inozemne transfere.

Međutim, jučer je iz Maksimira stigla jedna druga zanimljiva vijest. Dinamo je svom pričuvnom vrataru Danijelu Zagorcu ponudio novi dvogodišnji ugovor! Netko će kazati: “Pa da, logično, Livaković sigurno odlazi, treba se osigurati na vratarskoj poziciji, pa makar i pričuvnoj”.

image
Danijel Zagorac
DAMIR KRAJAC/CROPIX


Vjerojatno ima istine i u tome, ali Zagorca u plavom domu ne doživljavaju samo kao pričuvnog vratara. Po pričama koje čujemo iz Maksimira, Zagi je itekako bitna figura kluba, čovjek kojeg drže kao nekoga tko je uvijek bio kohezijski faktor svlačionice, najveći motivator, koji se posebno cijeni i koji zbog svojih vratarskih vrijednosti zaslužuje novi ugovor. Opet će netko možda kazati: “A zašto su onda kupovali Ivana Nevistića?!”

Europske bravure

Pa, Dinamo je ozbiljan klub, mora se osigurati na svim pozicijama, tako i vratarskim. Međutim, dolazak Nevistića ne znači da će Zagorac, ukoliko se proda Livaković, a to je dosta izvjesno, biti prvi vratar Modrih “bez borbe”. Novim ugovorom za Zagorca šalje se poruka da će se vjerojatnim odlaskom hrvatskog reprezentativca voditi velika borba za “plavu jedinicu”. Zagorac i Nevistić će, kako se to voli kazati, krenuti “od nule”.

Zagorac je svoje najveće trenutke u plavom dresu doživio u sezoni 2018./19. kad je Livaković “zaglavio” na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Tada je upravo Zagi branio na šest utakmica kvalifikacija za Ligu prvaka, po dva puta protiv Hapoel Beer Sheve, Astane i Young Boysa.

Manjak sreće

Branio je odlično, skroz se nametnuo, da je tada za kolegu imao bilo koga drugog osim nedodirljivog Livakovića, sigurno bi postao prvi vratar Dinama. Međutim, nije imao sreće, ispred Livakovića nije mogao. Sad mu se opet pruža velika prilika, vratar “za Kup i klupu” može postati prvi vratar prvaka. Novi ugovor koji mu nudi Dinamo to definitivno sugerira. Ako se, naravno, proda Livaković...

ZAGORAC ZA DINAMO


U PRVENSTVU

33 odigrane utakmice
22 primljena pogotka
20 dvoboja čiste mreže

U KUPU

16 odigranih utakmica
10 primljena pogotka
11 dvoboja čiste mreže

U EUROPI

7 odigranih utakmica
5 primljenih pogodaka
4 dvoboja čiste mreže

UKUPNO

56 odigranih utakmica
37 primljenih pogodaka
35 dvoboja čiste mreže

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 22:12