Lovro Zvonarek
 FC BAYERN
HRVATSKI WUNDERKIND

Je li moguće da se za njega nije zanimao Dinamo? Samo je jedan odgovor zašto je dragulj završio u Bayernu

Koprivnički wunderkind svojedobno je zamijećen u modrom klubu, no priča je ostala - na upitima...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 24. rujan 2021. 15:31

Svi ste vjerojatno čuli priču o mladom Lovri Zvonareku (16), koji je potpisao za njemačkog giganta Bayern. Slaven Belupo će dobiti oko dva milijuna eura odštete fiksno, ali ispune li se bonusi iz ugovora, cifra može narasti do čak 5 milijuna eura, čime bi Zvonarek postao jedan od najskupljih tinejdžera u povijesti HNL-a.


Mladi veznjak, koji će do kraja sezone ostati na posudbi u Farmaceutima, oborio je neke rekorde slavnog bavarskog nogometnog kluba. Bayern nikad dosad nije ovoliko puno platio igrača mlađeg od 18 godina.

Osim toga, Zvonarek je sedmi nogometaš iz neovisne Hrvatske u najvećem njemačkom klubu, ali i prvi u samostalnoj Hrvatskoj, koji je u Bayern došao iz kluba HNL-a. Braća Kovač, Danijel Pranjić, Ivica Olić, Mario Mandžukić i Ivan Perišić to su uspjeli kao već dokazani igrači iz jakih inozemnih klubova i liga. Doznajemo i da je za Zvonareka, kojeg je pratio niz najvećih svjetskih klubova, visoke ponude dalo više klubova. Među njima su Manchester City, Borussia Dortmund...

image
Nikola Damjanac (Lian Sports), Josip Zvonarek (otac), Darko Smoljan (Lian Sports), Lovro Zvonarek, Biserka Zvonarek (majka), Aleksandar Aleksovski (direktor Slaven Belupo), Dejan Šomoci (sportski direktor Slaven Belupo)
PRIVATNA ARHIVA


Mnogi su nas posljednjih dana pitali kako je moguće da se za njega nije zanimao - Dinamo!? Znamo, naime, da klub iz Maksimira pozorno prati sve najbolje mlade igrače iz Hrvatske, selekcionira ih, te potom, ako mu jako zapnu za oko, i dovede u plavi dom. Tako je to bilo otkako je nogometa u samostalnoj nam Hrvatskoj, Modri su uvijek dovodili najtalentiranije igrače iz svih dijelova Lijepe Naše, imali su za to sredstava, a također mladi dečki bi odmah na mig Dinama pakirali kofere, odmah bi se složili i njihovi roditelji.


Je li Dinamo propustio Zvonareka? Dakle, naše informacije govore da su skauti Modrih evidentirali Lovru, što je zapravo i bilo logično. Nisu ga samo evidentirali, nego je bilo i upita prema koprivničkom klubu. Međutim, ostalo je samo na upitima. Nikada Dinamo nije poslao bilo kakvu službenu ponudu za Zvonareka. E sad, jesu li Modri nakon upita odustali jer su Farmaceuti izvjesili preveliku cijenu? Jer, recimo, Bayern ga je htio otkupiti i prije nekog vremena i to za cifru od 750 tisuća eura. Društvo iz Koprivnice je to glatko odbilo.

Možda su Modri odustali od posla kad su saznali koliko ga Slaven Belupo cijeni?

Iz izvora bliskih maksimirskom klubu to nam nisu potvrdili, ali nekako se nameće da je to i moguća varijanta. No, s druge strane, da je Dinamo baš toliko zapeo, vjerojatno bi se našao nekakav modus da Zvonarek završi u Maksimiru. Tako smo barem naučili svih tih godina...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
12. travanj 2024 10:54