DARKO TOMAS/CROPIX
POZADINA SLUČAJA

Jedan od najboljih napadača u povijesti HNL-a: ‘Kako da dođem na pripreme kad nemam ugovor!?‘

Iskusni napadač objašnjava pozadinu slučaja koji će vrlo vjerojatno zatvoriti njegovo poglavlje u Belupu
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 03. kolovoz 2020. 11:38

Ivana Krstanovića uhvatili smo u nedjelju u Hercegovini, otišao je kući na kraći odmor. Što, zapravo, govori da nije iz Slavena Belupa otišao zato što već ima riješen novi klub. Kao što ne znači da ga uskoro neće imati.

Dakle, najbolji strijelac Slavena prošle sezone nije se pojavio na treningu prvog dana priprema, što je mnoge iznenadilo, jer, smatralo se da je novi ugovor samo formalnost. Međutim, Krstanović nije potpisao, napustio je definitivno klub, Koprivnica je za njega gotova priča.
A zašto je i kako do toga došlo, ako se stalno pričalo da je novi ugovor čista formalnost?
- Znači, ja sam s klubom bio sve dogovorio, međutim, neke detalje nismo uspjeli riješiti. Primjerice, oni su htjeli da se ja, zbog manjeg prireza i poreza, preselim u Koprivnicu, da bi me morali ukupno manje platiti. I ja sam na to pristao, ali nakon razgovora s računovođom shvatio sam da to ne mogu samo tako napraviti, imam u Zagrebu prijavljenu firmu i neke lokale koje iznajmljujem i komplicirano je mijenjati sve papire i prebacivati se u Koprivnicu. Sve sam to rekao u klubu, znali su za taj slučaj, međutim, mene do početka priprema više nitko nije nazvao - govori svoju stranu priče Ivan Krstanović.

image
ZELJKO HAJDINJAK/CROPIX

Iskusni napadač tvrdi da je bio spreman potpisati ugovor, jer mu je u Koprivnici prošle sezone bilo lijepo...
- No, kako da ja dođem na trening, kad nemam ugovor, nisam više igrač Slavena? Valjda je red da me prije prvog treninga pozovu na potpis ugovora, a mene nitko nije nazvao. Imam dojam da me, zapravo, nisu ni htjeli, da im iz nekog razloga odgovara što nisam potpisao.

Ispalo je u, svakom slučaju, nespretno, dva mjeseca je izgledalo kao da je sve u redu, da će stasiti napadač potpisati i ostati u Koprivnici, sad je otišao na drugu stranu. Kamo točno, priča se da bi u 38. godini prvi put mogao zaigrati u inozemstvu?
- Ne znam još ništa, vidjet ćemo. Postoje neki upiti, ali nemam ništa konkretno, jer valjda nitko nije niti znao i očekivao da će se sve tako odigrati. Osobno, najviše bih volio i dalje ostati u HNL-u, s obzirom da nikad nisam igrao vani, tu se najbolje osjećam, htio bih zabiti još pogodaka, ne želim se zaustaviti na 100 prvenstvenih golova.

Znači, kraj profesionalne nogometaške karijere, iako je već u godinama, još ne dolazi u obzir?
- Ma ne, zdrav sam, spreman, osjećam se odlično, u planu mi je igrati još dvije sezone prije no što počnem razmišljati o mirovini. Vjerujem da će me još htjeti neki klub, da ću ubrzo pronaći novu sredinu i nastaviti tamo gdje sam stao sa Slavenom Belupom. Ako ne u HNL-u, onda ipak u inozemstvu, da se i tamo okušam - zaključio je Krstanović.

Zatvorio je, očito, još jedno poglavlje karijere, povratak u Koprivnicu sad se stvarno ne čini realnim scenarijem, pitanje je hoće li ostati u HNL-u ili će u jeseni karijere napraviti svoj prvi iskorak preko granice?

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 10:35