ROBERT MATIC
BRAČKA ‘IZOLACIJA‘

Još jedan mladić u Hajduku ide putem Perišića i Livaje? Žele ga mnogi, a on još nije potpisao na Poljudu

Informacije u vezi rada Hajduka na Braču dolaze na kapaljku. Nikoličius radi u tišini.
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 10. siječanj 2021. 18:34

Kad je predsjednik Lukša Jakobušić prelomio i odlučio da će Hajduk prekinuti tradiciju dužu od 40 godina, odnosno da neće biti klupskog kalendara za 2021. godinu, svaki je navijač Bijelih mogao misliti što hoće o tome potezu prvog čovjeka, ali jasno je da Jakobušića užasno nervira činjenica da je Hajduk na tek 5. mjestu prvenstvene ljestvice. Da ga taj osjećaj neće tek tako napustiti, da će ga žuljati i dalje, može se zaključiti i po tome kakva šutnja vlada s priprema momčadi u Postirama.

Ionako izolirani činjenicom da su na otoku, takav je dojam dodatno ojačan time da se informacije iz tabora u hotelu Lipa serviraju na kapaljku. Pritom su to čisto servisne vijesti tipa “Dimitrios Diamantakos i Umut Nayir se oporavili od ozljeda i priključili momčadi pa “Darko Todorović ozlijedio gležanj i propustit će trening”. Naravno da nije riječ o “silenzio stampa”, ali intencija je što manje pričati i što više raditi, pa tek kad se na terenu počnu postizati rezultati u skladu s renomeom, onda može i priča.

image
ROBERT MATIC

Malo više “mesa” bit će tek nakon prve utakmice na pripremama, u utorak protiv Solina u 14 sati, pa i nakon one četiri dana kasnije sa zmijavačkom Croatijom (isti termin). Obje će utakmice biti u prijenosu na službenoj klupskoj stranici i službenom YouTube kanalu. Nema sumnje da će te utakmice izazvati pozornost među navijačima, no dat će priliku i novinarima da skupe materijal s kojim mogu baratati u ovom suhom periodu. Nema veze jesi li u Splitu ili na Braču, do Hajduka se teško probiti.

Sportski direktor Mindaugas Nikoličius u tišini radi svoj posao, no konkretnih stvari još nema, inače bi se nešto objavilo. Zna se da je mladom Stipi Biuku ponuđen profesionalni ugovor, jer mu onaj stipendijski istječe na ljeto, a interesa za njim ima sa svih strana Europe, pogotovo sa zapada. Teško je reći da je Biukov ugovor najvažnija stvar na svijetu za Hajduk, ali bilo bi bolno izgubiti ga u ovoj fazi njegove karijere kao što je bio slučaj nekada s Ivanom Perišićem ili Markom Livajom. Ima i drugih primjera igrača koji su također odlazili u tinejdžerskoj dobi i nisu se usrećili ili se nisu razvili u skladu s očekivanjima. Doduše, pitanje je gdje je netko postavio letvicu.

Kao da je Josipu Elezu loše što je profesionalac u njemačkom drugoligašu Hannoveru, gdje je stigao iz Rijeke 2018. godine? Elez je još 2013. odabrao odlazak iz Hajduka u Lazio, tamo nije dočekao priliku, no kroz posudbe (Grosseto, Honved, Aarhus, Rijeka) se uspio etablirati. Odgovor obitelji Biuk očekuje se uskoro, momku iz juniorske generacije koja nakon prvog dijela prvenstva bježi Dinamu četiri boda, ukazana je pažnja i time što je s vršnjakom Markom Ljubičićem na ovim pripremama s prvom momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 22:37