StoryEditor
 GORAN MEHKEK/CROPIX
PROMJENE U NAJAVI

Jovićević prije Intera otkrio što planira: ‘Sad je vrijeme da razmišljamo o takvim kombinacijama‘

Utakmica kod momčadi koja se čvrsto drži za začelje ljestvice morala bi biti lagan posao za Modre.
Autor: Tomo NičotaObjavljeno: 30. lipanj 2020. 16:06

Bez podcjenjivanja ikoga, posebno momčadi koja se još nada ostanku u ligi i može biti opasna poput ranjene zvijeri, međutim, Inter je Dinamu idealna prilika za utakmicu iskupljenja. Dinamu tri boda ne trebaju nasušno, ali mu treba jedna prava, dobra partija, pobjeda, golovi... S obzirom da je to sudar prvog i zadnjeg na ljestvici, pa, bolje prilike ne može ni biti.

- Očekuje nas dobra i zanimljiva utakmica. Nadamo se pobjedi iako sam svjestan kako će biti teško. Nitko nije Inter dobio glatko, jer se bore za opstanak. Međutim, imamo i mi dovoljno motiva nakon što dvije utakmice nismo zabili gol, svjesni smo kako treba popraviti dojam - započeo je u najavi trener Igor Jovićević, koji se suočava s ozljedom Brune Petkovića. Iako ta ozljeda nije teška kao što se činilo u prvi tren, činjenica jest da će biti još teže bez najboljeg napadača.

- Izostanak Petkovića otežava mi posao, jer je riječ o najboljem hrvatskom napadaču i prema meni, jednom od najboljih špiceva u Europi. I morat ćemo se dodatno potruditi da ga nadomjestimo.

Prva alternativa je, naravno, Sandro Kulenović, očekujemo da upravo on u Zaprešiću dobije šansu od prve minute.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX

- Kulenović ima veliku motivaciju, nadamo se da će u Zaprešiću probiti led i dobiti na samopouzdanju. On je veliki potencijal i vjerujem da će se pokazati u pravom svjetlu.

Međutim, priznaje Jovićević da postoje još neke varijante u napadu koje će testirati, ako ne u Zaprešiću, onda u idućim susretima.

- Sigurno razmišljam o još nekim rješenjima. Primjerice, s Antonijem Marinom sam igrao u nekim utakmicama B momčadi i juniora u špici. Isto tako, ako govorimo o zadnjoj liniji, gledam i na sustav s tri braniča kad se Gvardiol vrati. Sad je vrijeme da razmišljamo o takvim kombinacijama - rekao je Jovićević.

Vraća se u momčad Kevin-Theophile-Catherine, a tko će još osim spomenutih istrčati na travnjak, pogotovo u veznom redu, gdje ima najviše rješenja i eksperimanata, Dinamov trener nije otkrio, vidjet ćemo na licu mjesta. Sve su kombinacija, dakako, moguće.

Linker
30. lipanj 2020 16:06