Ronald Goršić/CROPIX
PROBLEM JE MOTIVACIJA

Jurčić o Krstanoviću: 'Možda bi nešto promjenilo da sam ga ubacio protiv Ajaxa...'

Igrače je teško motivirati za ovakve utakmice. Kod nas se uvijek nakon svakog poraza stvaraju nekakve apokaliptične atmosfere - rekao je trener Dinama Jurčić
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. listopad 2011. 22:49

Tri boda su tu, Hajduk je opet na minus četiri. I to je uglavnom jedino s čime trener Dinama Krunoslav Jurčić može biti zadovoljan što se tiče utakmice s Rijekom. Modri su se vratili pobjedama nakon dva neugodna poraza od Zadra i Ajaxa, ali bili su tek mrvicu bolji nego na tim dvobojima. Tko zna što bi se dogodilo da Jurčić u 54. minuti nije povukao taj potez i u igru ubacio Ivana Krstanovića koji je s asistencijom i pogotkom slomio čvrste Riječane. S obzirom na dvije odlične reakcije, logičnim se nameće pitanje žali li Jurčić što Krstanoviću protiv Ajaxa nije dao ni minutu.

- Možda bi nešto promjenilo da sam ga ubacio...kratko je replicirao Jurčić.

Tijekom cijele utakmice Rijeka nije uputila nijedan udarac u okvir vrata Ivana Kelave.

- Igrače je teško motivirati za ovakve utakmice. Kod nas se uvijek nakon svakog poraza stvaraju nekakve apokaliptične atmosfere. Od sedmog mjeseca moji su momci u ritmu, normalno je da se igrači troše nakon što odigraju mnogo "povijesnih" dvoboja. Njihove reakcije su stoga potpuno normalne. Jako sam zadovoljan izvanrednom reakcijom mojih igrača u drugom poluvremenu. Nekad treba dobiti utakmicu na mišiće i na tome im čestitam. Riječki blok malo je popustio, mi smo to iskoristili i zadovoljni idemo u nove utakmice, zaključio je Jurčić.

Trener gostiju Ivo Ištuk čestitao je Dinamu na zasluženoj pobjedi, posebno pohvalio igru dvojice juniora u svojoj početnoj postavi Niku Datkovića i Matu Miloša, te je zaključio:

- Došli smo s nadom i s puno discipline i htijenja. Nadali smo se da ćemo iskoristiti to što je Dinamo u maloj psihološkoj krizi zbog posljednjeg poraza. Imali smo u prvom dijelu neke poluprilike i dvije prave šanse, a u nastavku smo padali, Dinamo se dizao i zasluženo slavio.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. rujan 2024 20:04