CROPIX
LOVA DO KROVA

KAD NE IDE DRUGAČIJE, MOŽE I OVAKO Bogate nagrade za Modre: Dinamovcima premije dobiju li do kraja jeseni sve u HNL-u i Kupu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 29. studeni 2016. 17:15

Probilo se do novinarskih ušiju kako je Dinamovo čelništvo obećalo nagradu igračima ako trijumfiraju u svim utakmicama do kraja polusezone, naravno tu je uključena i utakmica Kupa protiv Intera.

Ne spominje se cifra, ali nagrada - da. Nije to nikakav nelogičan potez. Zapravo, to je dobar potez modre uprave, jer bez obzira što će netko kazati “što će im veća motivacija od toga što su na drugom mjestu”. Međutim, svi smo od krvi i mesa, nagradni oblik motivacije uvijek je dobra stvar.

To prakticiraju mnogi svjetski klubovi kad se momčad želi dodatno motivirati. Konačno, isto tako je praksa kad se igračima povećavaju iznosi u ugovorima, kako bi ponudili još više od onoga nego što pružaju. Ovdje se radi o profesionalizmu, pa je financijski bonus za uspjehe zapravo i poželjan. Tako je u mnogim biznisima, tvrtke isplaćuju velike bonuse onima koji naprave bolji posao, koji tvrtkama donose veću dobit.

Zagreb, 221116. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 5. kola u skupini UEFA Lige prvaka, 
GNK Dinamo -  Olympique Lyon. 
Na fotografiji: Josip Pivaric, Mario Situm.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Josip Pivarić i Mario Šitum

Međutim, prema onome što smo saznali, zanimljiva je bila reakcija plave svlačionice. Naravno, da sad ne pišemo bajke, nitko nije odbio mogućnost dobivanja nagrade. Ipak, dečki su u razgovorima između sebe kazivali da su svjesni gdje se nalaze i koliko im je bitno da do kraja polusezone, ako ništa drugo, barem smanje zaostatak za Rijekom. Rekli su kako bi dali sve od sebe i da im klupsko čelništvo ne sprema “nagradno iznenađenje”. To samo pokazuje kako dobro ozračje vlada u plavoj svlačionici, te da su neposredni proizvođači potpuno mobilizirani da na najbolji mogući način odrade svoj posao, koji su počeli raditi već u Osijeku.

Zagreb, 221116. 
Stadion Maksimir.
Utakmica 5. kola u skupini UEFA Lige prvaka, 
GNK Dinamo -  Olympique Lyon. 
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Da, možda smo trebali napisati u uvodu. Za moguću nagradu plavi momci čuli su nakon one utakmice s Istrom u Maksimiru, nakon onih 1:1. Ne kažemo da su zbog toga odigrali tako dobro u Osijeku, jer se vidi napredak u igri što je Ivajlo Petev duže u svlačionici, međutim, eto, može se zabilježiti. Kao i činjenica da Dinamova uprava pravovremeno reagira u svim situacijama...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 01:25