Drago Sopta/CROPIX
POBJEDE INTERA I ZAGREBA

Karlovčani stigli 'kao naručeni' - Dinamo se raspucao uoči utakmice protiv Malmöa!

U prve tri utakmice 4. kola sve pobjede upisali su domaći. Dinamo je 'razbio' Karlovac sa 5-0, Inter je pobijedio Šibenik 2-0, a Zagreb je bio bolji od Lučkog 1-0
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. kolovoz 2011. 22:01

DINAMO - KARLOVAC 5-0 (Ibanez 12, Badelj 51, Tonel 77, Šitum 84, Beqiraj 86)

Čim su Karlovčani istrčali na Maksimir, bilo je jasno da su im namjere defenzivne, da će im jedini cilj biti što dulje održati svoju mrežu praznom.

Unatoč nevelikoj želji da iznenade Kelavu, gosti su ipak prvi zaprijetili. Igor Novaković pucao je sa 18 metara, natjerao Kelavu da se ispruži i izbaci loptu u korner. No, prvi ozbiljniji Dinamov pokušaj u 12. minuti završio je pogotkom.

1:0 - Krstanović

Ibanez je na lijevoj strani ispremiješao gostujuću obranu, dosta jako centrirao na drugu vratnicu. Ipak, Ivan Krstanović dovoljno je dugačak da je tu loptu uspio dohvatiti i u padu je poslati u mrežu.

Zabivši pogodak prekrižio se, vjerujući da je došao kraj njegovim mukama. Naime, od ona dva pogotka Neftčiju nije se baš proslavio, čak mu je i mjesto prvih 11 postalo upitno. Mogao je zabiti i Rukavina, najbliže je cilju bio kad je sjajno pucao sa zemlje iz bezizlazne situacije i zamalo iznenadio Lovrića. No, šansu je imao i Karlovac, u gužvi se nakon kornera pred Kelavom loše snašao Ivičić.

Dinamo je, dakle, opet rutinski odradio posao u HNL-u. Opet je među najraspoloženijima bio Luis Ibanez, s nekoliko poteza se i ovaj put istaknuo Kovačić, a za razliku od utakmice s Helsinkijem maksimirska je publika pljeskom pozdravljala svaki dobar potez, čak i benigno dodavanje. Naravno, ne moramo naglašavati da je poseban pljesak izazvao drugi Dinamov pogodak.

2:0 - Badelj

Leo Cufre je centrirao s desne strane, sjajno je pogodio Milana Badelja na jedanaestercu, on je glavom zatresao mrežu istrčalog Lovrića.

Inače, Milan Badelj nije trebao igrati u ovoj utakmici, jer, službeno je zbog ozljede propustio i reprezentativnu utakmicu u Irskoj. Očekivalo se stoga da će propustiti i ovaj susret, Jurčić je najavio da će ga odmarati u ovom susretu. Međutim, prvo je iznenađenje bilo što je Badelj uopće bio na klupi, a onda još veće kad je na početku drugog poluvremena on istrčao na teren umjesto Sammira. I nekoliko minuta kasnije zabio, izgledao je kao da ga nije upiknuo niti komarac, kamoli da ga boli tetiva, bit će svjež i spreman protiv Malmöa, za Dinamo je svakako bolje što je preskočio Dublin. Valjda ni Sammiru nije ništa, da je izašao samo zbog preventive...

3:0 - Tonel

Do jučer je Kruno Jurčić u HNL susretima nosio nadimak Mr. 2:0, a izgledalo je da će i četvrti prevenstveni susret završiti istim rezultatom. Međutim, plan je pokvario Tonel, koji je na Lekin ubačaj s lijeve strane glavom zabio za 3:0.

4:0 - Šitum

Potom je i Mario Šitum natrčao na odbijenu loptu i zabio za 4:0.

5:0 - Beqiraj

Efikasnu je večer pojačao i prvi Beqirajev pogodak s ruba šesnaesterca u donji kut.

Nakon utakmice Kruno Jurčić je rekao:

- Zadovoljan sam pobjedom, tražio sam od igrača konkretnu utakmicu, to sam i dobio. Iako, u prvom dijelu nisam bio zadovoljan količinom želje da se što prije uđe u realizaciju i prije riješi pitanje pobjednika, kao što nisam zadovoljan količinom koncentracije pri realizaciji. U drugom smo dijelu i taj dio poboljšali, sretan sam i što zabili Krstanović i Beqiraj, što dolaze u golgetersku formu - rekao je Jurčić nakon utakmice, ne tajeći da je već odlučio tko će mu u napadu igrati i u srijedu.

- Odlučio sam, ali ćete javnu objavu pričekati do utakmice.

Sudac: Goran Gabrilo (Split); pomoćnici: P. Gabrilo (Split) i Perica (Šibenik). Strijelci: 1-0 Krstanović (12, Ibáńez), 2-0 Badelj (51, Cufré), 3-0 Tonel (77, J. Leko), 4-0 Šitum (84), 5-0 Beqiraj (86). Žuti kartoni: J. Leko (Dinamo), Ivičić, Kutleša (Karlovac). Igrač utakmice: Milan Badelj (Dinamo). Stadion: Maksimir. Gledatelja: 2.000.

Dinamo: Kelava; Cufré, Tonel, Vida, Ibáńez; Calello; J. Leko, Kovačić (od 63. Šitum); Sammir (od 46. Badelj); Krstanović, Rukavina (od 75. Beqiraj)

Karlovac: Lovrić; M. Leko, Barišić, Janković; Kovačevi, Novaković (od 46. Stambolija), Paracki (od 70. Kokot), Husić, Vuk; Kutleša (od 46. Štefančić); Ivičić

INTER - ŠIBENIK 2-0 (Budimir 23, Oršić 57)

S nekoliko taktičkih zamki, poput Kramarića u vršku napada, Inter je otvorio utakmicu sa Šibenikom, no Lokičinim momcima to nije smetalo; dapače, na samome startu dvoboja nekoliko su puta priprijetili pokazavši da nisu stigli tek tako skinuti gaće. Najbliže pogotku bio je Stipe Bačelić-Grgić koji je u 18. minuti odlično opalio sa 18 metara, međutim, Santini je u drugom pokušaju amortizirao opasan pokušaj.

Zaprešićani su također pokušavali, u egal utakmici težilo se nadigravanju, obje su momčadi krenule s očitom željom za pobjedom. U takvoj konstelaciji snaga, pogodak je bio neminovan...

1:0 - Budimir

U 23. minuti, nakon kornera zdesna te rikošeta u šesnaestercu, lopta dolazi do Budimira koji iz koljena pogađa pod gredu nemoćnog Gorana Blaževića.

Gol uopće nije omeo ritam utakmice, prvo je u 33. minuti Santini "riješio" izglednu priliku Tokića, da bi u 41. Inter krasno kombinirao, a Balićeva povratna lopta Oršiću i udarac s ruba kaznenoga udarca izazvala je odličnu reakciju Blaževića.

Žuti su mnogo bolje otvorili nastavak, preuzeli su loptu i dominaciju, a takav im se pristup vrlo brzo vratio. I to krasnom akcijom iz nogometnih udžbenika.

2:0 - Oršić

Šarić je dobio loptu na 30 metara od suparničkih vrata, te je odmah proslijedio Budimiru, koji gura loptu na desni bok, otkud Jančetić iz punoga trka pogađa Oršića na suprotnoj stativi za povećanje vodstva. Mladi Interov napadač, naime, samo je podmetnuo nogu za 2:0.

Sve ono dobro što je Šibenik pokazao na početku susreta isparilo je u zaprešićkoj noći, kontinuirani je pad lagano padao u narančastu depresiju. U 69. minuti je zakuhalo; sudac Ljubičić nakon opetovanih je prigovora s klupe udaljio trenera Šibenika Vjekoslava Lokicu. Lokica se cijeli dvoboj ljutio na kriterij, iako pogled iz novinarske lože nije nudio sliku domaćinskog arbitriranja.

INTER (4-4-2): Santini - Jančetić, Batur, Gulić, Mršić - Kramarić, Todorčev, Babić, Šarić - Abilaliaj, Oršić.

ŠIBENIK (4-2-3-1): Blažević - Golub, Fuštar, Čanić, Blaić - Čulić, Krišto - Vuk, Bačelić-Grgić, Plazibat - Tokić.

ZAGREB - LUČKO 1-0 (Dedić 47)

Dva kluba domaćina u Kranjčevićevoj ove sezone u prvom poluvremenu ponudili su nogometnu mizeriju u kojoj se moglo govoriti samo tko je bio lošiji a ne tko je bio bolji. Najbolji udarac uputio je u 45. minuti Slavko Blagojević, ali vratar Zagreba Igor Vidaković nije se dao iznenaditi i loptu je odbio u korner.

Nakon negledljive igre u prvom poluvremenu trener Zagreba na odmoru je u svlačionici ostavio Celiščaka i Frljužeca a ubacio Šovšića i Abdurahimija te promijenio sustav igre u 4-1-4-1. Nije Pavlović mogao ni slutiti koliko brzo će mu se ta promjena isplatiti jer je već u 47. minuti Zagreb došao do prednosti.

1:0 - Dedić

Bila je to najljepša akcija Zagreba na utakmici kada je Jugović na desnoj strani pronašao Štigleca, a ovaj fino podvalio loptu u prostor za Svena Dedića. On je ušao u 16-erac i onda s 10-ak metara smireno prebacio vratara Kovačića.

Vodstvo je raspoložilo domaćine, ali igru je u drugom poluvremenu ipak diktiralo Lučko koje se našlo u nekoliko vrlo obećavajućih situacija, ali opet su se momci u plavim dresovima istaknuli nepreciznošću. U 59. minuti Novak se s desne strane sjurio u 16-erac, ali njegov pokušaj Vidaković je odbio u korner dok je dvije dobre situacije propustio veteran Rendulić. Istina, oba puta se našao iskosa na lijevoj strani 16-erca i nije to bilo lako pogoditi ali nakon njegovih udaraca pokraj lijeve vratnice suigrači su mu se ipak hvatali za glavu. U 79. minuti Rak je s desne strane centrirao a Jelić je ostao sam na 10-ak metara, no njegov udarac također je bio neprecizan. Zagreb je u drugom poluvremenu osim akcije za pogodak imao tek nekoliko polukontri...

ZAGREB (4-4-2): Vidaković - Jurendić, Pelaić, M. Pavlović, Štiglec - Abdurahimi, Štrok, Šovšić, Celiščak - Frljužec, Medić.

LUČKO (4-2-3-1): Kovačić - Palčić, Žižić, Buden, Rendulić - Mehmedagić, Blagojević - Rak, Šarić, Fuček - Novak

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. rujan 2024 15:28