RANKO SUVAR Cropix
VAŽNO PITANJE ZA MODRE

Čačić je jednom izjavom svima dao do znanja što se sprema na Maksimiru! ‘Rekao sam to pred svim igračima‘

U plavom domu su vrlo oprezni kad se radi o eventulalnom dovođenju novog igrača na toj poziciji
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. kolovoz 2022. 10:48

Bilo je najzanimljivije pred kraj press konferencije u Maksimiru. Pitali smo Čačića treba li Dinamu lijevi bek? Naime, svjedoci smo da na toj poziciji u europskim utakmicama igra Robert Ljubičić, koji je vezni igrač. Petar Bočkaj dobiva prilike u HNL-u, Daniela Štefulja praktički nema na mapi. To pitanje lijevog beka postalo je praktički krucijalno za Modre.

- Ne bih sad apostrofirao tu poziciju. Ali Dinamo želi biti konkuretan u Europi. Rekao sam pred svim igračima; ‘mi objektivno u kadru nemamo lijevog beka‘! Sve su to igrači koji su dovedeni za sustav 3-5-2, gdje se Bočkaj i Štefulj puno bolje snalaze nego kad se igra s četvoricom u zadnjoj liniji. Isto tako Ljubičić nije lijevi bek, on je vezni igrač. U Ljubičića vjerujem zato što ovog trenutka s njim puno lakše idemo u izgradnju igre. On se zaista trudi da to mjesto pokrije. Zadovoljan sam s njegovim prezentacijama.

Evo što je rekao o Petru Bočkaju...

- Pero predano radi i trenira. Imati će utakmica u kojima će sigurno dobiti priiliku. A hoće li popraviti igru u fazi obrane, to ćemo vidjeti. To naravno vrijedi i za Štefulja.

Dakle, na temelju onoga što je govorio Čačić, nameće se kako bi Dinamo do konca prijelaznog roka ipak mogao dovesti jednog novog lijevog beka. Međutim, naše informacije govore da Modri ne bi željeli davati velike novce za to, jer su dali ogromne za Petra Bočkaja, 2,2 milijuna eura.

Evenutalno dolazi u obzir neka posudba. To je inače vrlo zanimljivo pitanje, baš ono za raspravu. Jer, kad se kupuju i dovode igrači, ne može se uvijek razmišljati o tome u kakvom sustavu će igrati pojedini treneri. Eto, Čačićev prehodnik Željko Kopić igrao je u sustavu 3-5-2 koji odgovara Bočkaju. Međutim, znamo kakva je trenerska sudbina, danas jesi, sutra nisi. Kopić je smijenjen, došao je Čačič koji preferifra igru s četiri igrača u zadnjoj liniji. I Bočkaj je - ispao.

Međutim, što ako i Čačić ‘izvisi‘ nakon nekog vremena, to je trenerska sudbina. Znate kako to ide, nekoliko poraza i već ste bivši. Hoće li onda novi trener igrati s nekim drugim sustavom, pa mu onda opet neće odgovarati neki skupo plaćeni lijevi bek? Recimo, u Dinamu je tako propao i Moubandje, koji je prije dolaska u plavi dom imao sjajne reference, ali također se nije uklapao u sustav, tada Nenada Bjelice, kasnije i kod Zorana Mamića. Kod Damira Krznara je nešto igrao, a onda je - opet nestao. Zato su u plavom domu vrlo oprezni kad se radi o eventulalnom dovođenju novog lijevog beka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 19:23