GORAN MEHKEK Cropix
SUBOTA NOSI SPEKTAKL

Čačić na neobično kratkoj press konferenciji najavio derbi: ‘Sastav za Hajduk? Ja nikad ne kalkuliram...‘

‘Očekujem Hajduk koji će tražiti 3 boda. Bez obzira na trenutačno stanje, uvijek se traži dobar rezultat‘
Piše: SNObjavljeno: 12. kolovoz 2022. 10:02

Nogometaši zagrebačkog Dinama izbacili su bugarski Ludogorec i zauzeli svoje mjesto u play-offu Lige prvaka. Modrima će tako posljednja prepreka za ulazak u skupine biti Bodo/Glimt, no prije prvog sudara s Norvežanima (16. kolovoza), prvaka Hrvatske čeka veliki derbi s Hajdukom koji se igra ove subote na Maksimiru (21:05h).

Dan uoči utakmice, ispred predstavnika medija pojavio se trener Dinama Ante Čačić, a njegova press konferencija trajala je svega 6-7 minuta.

Jeste li, s obzirom na ritam utakmica i vaše europsko iskustvo, vi izrazitiji favoriti u ovom susretu?

- Njihova energetska potrošnja je sigurno veća u ovom trenutku nego naša. Imamo taj ritam utakmica dvije u tjednu učestalije nego oni. Utakmica s Dinamom, odnosno s Hajdukom, veliki je poticaj za svakoga igrača i ne dvojim da će svaki od njih koji počne će učiniti sve kako bi dao i svoju posljednju rezervu pa ne bih rekao da je to hendikep iz razloga koje sam već spomenuo.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Hoćete li možda kalkulirati sa sastavom?

- Ja nikad ne kalkuliram, nastojim dobiti svaku utakmicu, ali moram gledati preko brda. Čeka nas zaista gust raspored. Poslije ove utakmice imamo još važnih utakmica. Cijelo vrijeme idemo s tim da u svlačionici Dinama imamo igrače koji mogu u svakom trenutku odgovoriti zadacima utakmice. Nastojimo ući u svaku utakmicu da ju energetski dobro pokrijemo i budemo učinkoviti. Nije to uvijek moguće, ali jedini put ka pozitivnim rezultatima je da imamo što veći broj igrača u rosteru da nam mogu poslužiti u datom trenutku. Sutra razmišljamo jedino kako doći do tri boda.

Tko će biti stoperski par i koga možemo očekivati na lijevom beku?

- Da vam budem iskren, mi smo poslije ove utakmice imali jedan trening, to je bilo jučer, jedan je bio šetnja po Maksimiru. Nakon današnjeg ću vidjeti u kakvom je tko stanju i kakve su refleksije od protekle utakmice. To se tiče i stoperskog para, ali i pozicije lijevog beka.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Kakav Hajduk očekujete? Hoće li s Livajom doći i zaigrati napadački ili će biti utakmica slična onoj u Superkupu?

- Hajduk je sad u boljem stanju nego tada. Imali smo dvije utakmice s Hajdukom u dva mjeseca. Sjetimo se, posljednja u prvenstvu je bila izjednačena, otišla na našu stranu u zadnjim minutama. U finalu Superkupa je isto tako bila utakmica u egalu, u prvom dijelu, dominirali smo kroz drugi dio, a zahvaljujući Kaliniću utakmica je otišla u jedanaesterce. Očekujem Hajduk koji će tražiti tri boda. Bez obzira na trenutačno stanje i formu, uvijek se traži dobar rezultat. Očekujem dvosmjernu utakmicu.

Linker
12. kolovoz 2022 10:11