DAMIR KRAJAC Cropix
PLAVI SASTAV

Čačić na Škupi kreće s Petkovićem i najvećim pojačanjem, ali moglo bi se dogoditi i jedno iznenađenje

Dinamov trener ima dvije kombinacije. Stalna, 4-4-2 varijanta, ali i 4-1-4-1. samo s Drmićem u špici
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 19. srpanj 2022. 06:05

Jasan je bio Ante Čačić u predvečerje okršaja sa Škupijem. Na pitanje hoće li od starta utakmice igrati skupa Petković i Drmić, Dinamov je trener kazao da se u tom slučaju postavlja pitanje tko će morati preseliti na klupu, hoće li to biti Ivanušec ili Oršić. Tajnovit je bio trener Modrih kad se radi o sastavu, ali nije to uopće iznenađujuće, nikada on ne govori o sastavu, mantra mu je uvijek ista:

"Odlučit ću nakon zadnjeg treninga i nakon što prespavam".

Bez obzira kako će spavati, sasvim je jasno da će Čačić od prve minute krenuti s Petkovićem i Drmićem. Petković je u dobroj formi, a Drmić je preokrenuo utakmicu s Lokomotivom, zabio dva pogotka, pa tko bi ga ostavio na klupi? Tako izgleda da bi na klupi mogao ostati najbolji strijelac Modrih posljednjih sezona - Mislav Oršić. Ne samo to, Oršić se vijori na vrhu ljestvice najboljih Dinamovih strijelaca u povijesti europskih natjecanja. Zabio je 23 pogotka i još je pretprošle sezone preskočio ranije rekordere Slavena Zambatu i Igora Cvitanovića, koji su postigli po 15 golova. Ali, Oršić još nije u onoj svojoj pravoj formi, uvijek je tako na početku sezone, pa je onda logično očekivati da ga za početak Čačić ne ubaci u udarni sastav.

Za pretpostaviti jest da će Čačić protiv Škupija krenuti s udarnom postavom s kakvom je krenuo protiv Hajduka u Superkupu, Sedloskom bi se trebao suprotstaviti kao Dambrauskasu u formaciji 4-4-2. To znači da bi u vezi trebali igrati Špikić, Mišić, Ademi i Ivanušec, a ispred njih Petković i Drmić. Oršić bi mogao ući tijekom utakmice kao što je to bilo protiv Majstora s mora kad je zamijenio Drmića.

Ali, postoji još jedna kombinacija koju bi mogao autorizirati Čačić. Naime, razmišlja i o formaciji 4-1-4-1. U tom slučaju bi zadnji vezni, "šestica", bio Josip Mišić, a četvorku ispred njega činili bi Špikić, Petković, Ademi i Ivanušec, dok bi klasičnog centarfora igrao Drmić. Dakle, u ovom slučaju bi kapetan Ademi igrao na poziciji "osmice", koju ionako uglavnom igra. Čačić želi u momčadi i Ademija i Mišića jer se s njima dvojicom kompletna momčad osjeća sigurnije, djeluje kompaktnije. A s obzirom na to da je protiv Lokosa rano ubacio Drmića umjesto Bočkaja, u drugo poluvrijeme je startao s već spomenutim Drmićem, Petkovićem, Špikićem, Oršićem, i Ademijem. Tu je jedino Ademi bio defenzivni veznjak i to baš nije štimalo, pa je brzo reagirao, te je već u 57. minuti ubacio Mišića umjesto Oršića.

Nisu bile povezane linije kad je igrao s četiri totalno ofenzivna igrača, zato su mu u prvom europskom nastupu od prve minute potrebni i Ademi i Mišić.

Linker
24. travanj 2024 11:47