RONALD GORSIC Cropix
ZAMKA ZA TUCHELA

Čačić za Chelsea napušta omiljenu formaciju i odriče se dvojca koji je oduševio navijače!?

Što Ante Čačić sprema Thomasu Tuchelu? S kakvim će sustavom i sastavom Dinamo krenuti na Chelsea?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. rujan 2022. 08:13

Svi znamo da je omiljena Čačićeva varijanta 4-2-3-1, ali mnogi predviđaju da će protiv jakih momčadi u Ligi prvaka ipak igrati u sustavu 3-5-2. Ta se formacija može u fazi kad se Dinamo brani pretvoriti u 5-3-2.

Ako se Čačić odluči za igru s tri stopera, onda bi zadnju liniju vjerojatno činili Stefan Ristovski, Josip Šutalo i Dino Perić. Ne bi bilo prvi put da Ristovski igra stopera, konačno, na posljednjoj utakmici protiv Rijeke ga je trener gurnuo na tu poziciju, možda ga je želio isprobati pred Chelsea.

image

Hoće li Ristovski zaigrati stopera?

MATIJA DJANJESIC Cropix

U tom slučaju desna strana bi trebala biti rezervirana za Moharramija, možda Čačić s Ristovskim i Moharramijem na toj desnoj strani želi zaustaviti Sterlinga koji izgleda goropadno na početku sezone? Hoće li na lijevoj strani biti Robert Ljubičić opet ispred Petra Bočkaja? Ili će početi Bočkaj jer je i sam Čačić kazao da je upravo Pero idealan za formaciju 3-5-2?

U sredini travnjaka će naravno ordinirati Mišić i Ademi, a Ivanušec bi mogao zaigrati ispred njih, dok bi isturene špice trebale biti Oršić i Petković. No, s druge strane, kako se odreći odličnih Baturine ili Špikića, igrača koji igraju u izvrsnoj formi? Sve su to naravno samo špekulacije, jer Čačić još nije odlučio kako će se suprotstaviti londonskom klubu.

S obzirom na to da mnogi najavljuju da će zaigrati u formaciji 3-5-2, ne bi nas začudilo da modri trener napravi nešto drugo, jer on je uvijek imao svojih ideja koje su se do sada pokazale jako dobrima, rezultati to potvrđuju. Možda na kraju ipak sve završi na njegovih omiljenih 4-2-3-1.

Problemi za Menala

Inače, treba svakako spomenuti da problema s ozljedom ima Luka Menalo. Ne znači da neće biti u rosteru za Chelsea, ali... Osim njega i operiranog Boška Šutala svi ostali su zdravi. To je dobra vijest za Antu Čačića.

Linker
20. travanj 2024 12:20