Bruno Petković

 GORAN MEHKEK Cropix
VRIJEME CURI

Čačićev plan s Petkovićem je jasan, no hoće li ga ostvariti? Situacija zasad ne izgleda dobro, ali...

Jasno je kao dan kada će ‘plavi devet‘ najviše trebati Modrima. Do te utakmice nema još mnogo...
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 06. veljača 2023. 16:56

Kad je tijekom proteklog tjedna stigla vijest da se Bruno Petković razbolio, da je dobio virozu i visoku temperaturu, činilo se da neće biti spreman za sudar sa Slavenom Belupom.

Osim toga, prije te bolesti, bio je u fazi oporavka od ozljede. Znate sigurno da se ozlijedio na onoj pripremnoj utakmici s Bravom u Maksimiru, po onom nemogućem terenu, kad je bilo bolje igrati vaterpolo nego nogomet, tako da je trener Ante Čačić prije puta u Koprivnicu poprilično iznenadio kad je kazao da će Petković biti u kadru za ogled s Farmaceutima.

Čačić ga je uveo u igru u 64. minuti umjesto Josipa Drmića. I nekako je izgledalo baš onako kako smo i mogli predvidjeti. Nije to bila niti sjena onog pravog Petkovića. Do konca utakmice nije uputio niti jedan udarac u okvir, niti izvan okvira! Niti jedan udarac prema vratima Slavena Belupa u pola sata igre... Kako to izgleda pomalo nevjerojatno kad je Petković u pitanju. Poznat je i po dobivanju duela. A oba duela koja je imao na tlu je izgubio, dobio je dva od četiri u zraku. Uspio je presjeći tek jednu loptu, nad njim nije napravljen niti jedan prekršaj, niti je on napravio prekršaj. Imao je osam točnih dodavanja, ali to je iznosilo tek 44,4 posto. A pazite sad ovaj statistički podatak - u tih pola sata 13 puta je izgubio posjed lopte!? Sve su to podaci koje smo skinuli s preciznog Sofascorea... Ulazak Petkovića u igru Čačiću nije donio baš ništa. Kao da zapravo nije niti igrao.

image
ZELJKO HAJDINJAK Cropix

Jasno jest da je Petković daleko, jako daleko od prave forme, što i nije nikakvo čudo. Sasvim očekivana priča nakon duge stanke nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, te ozljede i bolesti. E, sad, naravno da se postavlja pitanje zašto je Čačić uopće uvodio tako nespremnog Petkovića, kad je bilo za očekivati da mu neće donijeti neki učinak? Pa, jedan od razloga je svakako taj što je trener mislio da Petković nekim nepredviđenim potezom može riješiti utakmicu, to mu je jedna od karakteristika.

Ako malo odvrtite film unazad, sjetite se utakmice Vatrenih s Brazilom na Mundijalu. Kad ga je Dalić ubacio u igru, gubio je lopte kao u Koprivnici, izbornik je vjerojatno zaradio dosta sijedih u tom razdoblju. Međutim, na kraju je Petković zabio gol koji nas je doveo do jedanaesteraca i na koncu do polufinala. Ubacivanjem u igru uvijek može donijeti nešto dobro jer on je igrač poteza.

S druge strane, Čačić ga mora postupno vraćati u staru formu, a kako će to učiniti ako će ga držati na klupi za pričuve? Mora mu davati minutažu kako bi ga spremio za veliki derbi 26. veljače protiv Hajduka u Maksimiru. To bi trebao biti dan kad bi Bruno Petković trebao biti u najboljoj formi.

Povratak na teren u Koprivnici nije izgledao dobro za Petkovića, ali do El Croatica bi se stvari mogle promijeniti...


Što se događa u Hajduku nakon poraza u Jadranskom derbiju? Mogu li Bijeli igrati po Lekinim željama i primaknuti se Dinamu? Ni situacija na Maksimiru nije idealna, a čini se da je sve jasno i u borbi za ostanak u HNL-u. Pogledajte novi podcast "VAR soba" u kojem smo s Ilijom Lončarevićem analizirali sve ono što se dogodilo u 20. kolu HNL-a:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 11:49