KIERAN MCMANUS/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Kieran Mcmanus/Shutterstock Editorial/Profimedia
RASTANAK ILI...?

Dinamo će pustiti Livakovića samo u jednom slučaju, ispod ove cifre u Maksimiru ne žele niti razmišljati

Idealno je vrijeme da karijeru koje je dosada bila blistava u plavom i reprezentativnom dresu, nastavi u inozemstvu
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 18. siječanj 2023. 15:43

Pisali smo cijelo ovo vrijeme nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru da Dominik Livaković nema niti jednu službenu ponudu. Međutim, jedna je ipak pokucala na maksimirska vrata. Nije bila službena, ali je bila usmena. Radi se o ponudi kluba iz Premierlige, Nottingham Foresta, koji je i prije bio zainteresiran za dovođenje modre i reprezentativne ‘jedinice‘, po mnogima najboljeg vratara na netom završenom Mundijalu. ‘Šumari‘ su ponudili Dinamu 7 milijuna eura za Livakovića, ali ta ponuda je - odbijena!

Drži se da je to premala ponuda za vratare najveće svjetske klase. I taj ‘odbijanac‘ je svakako dobar potez Dinamove Uprave na čelu s Vlatkom Peras. Livaković ima izlaznu klauzulu po kojoj može otići za 10 milijuna eura koje će se u plavom klubu držati. Dakle, ako nakon odbijene ponude stigne neka koja će imati takav ‘dvocifreni‘ iznos, onda će Livi moći otići iz Maksimira. Naravno, sve to ne znači da Nottingham Forest, koji očito itekako želi Livakovića, neće povećati svoju ponudu. I uhvatiti tu ‘desetku‘. Priča neodoljivo podsjeća na onu Mislava Oršića.

image
HOLLANDSE HOOGTE/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Hollandse Hoogte/Shutterstock Editorial/Profimedia

Naime i Southampton je u Dinamo stigao s nižom ponudom za najboljeg modrog strijelca u europskoj povijesti, s onom od 5 milijuna eura. Međutim, ta ponuda je odmah bačena u smeće, činilo se da od transfera neće biti ništa. No, Sveci su odlučili dovesti Oršu pa su opet pokucali na maksimirska vrata. Na kraju su Modri prodali Oršića za nešto više od 6 milijuna eura, a mogućnosti da s dogovorenim bonusima, koji su realni, na koncu iznosi oko 8 milijuna eura. Tako da treba pričekati kako će se i ova priča s Nottingham Forestom dalje razvijati. Dominik Livaković ima 28 godina, idealno mu je vrijeme da karijeru koje je dosada bila blistava u plavom i reprezentativnom dresu, nastavi u inozemstvu.

Naravno da bi Premierliga bila veliki izazov, baš kao što je bila i za njegovog reprezentativnog kolegu Mislava Oršića. Međutim, da bi se to dogodilo, u plavu blagajnu mora sjesti cifra od 10 milijuna eura! Hoće li na kraju Livi poput Orše završiti u Premiershipu tek treba vidjeti. Jer, s nekom logikom, s obzirom na Livakovićevu klasu može se očekivati da će uskoro i stići takva ponuda, zimski mercato tek se zakuhtava. Pisalo se posljednjih dana da je za Dinamovog i reprezentativnog vratara zainteresiran i Villarreal, međutim, iz tog kluba nije stigla nikakva ponuda u plave dvore.

U slučaju odlaska Livakovića, Dinamo ima spremnu zamjenu, kao zapeta puška čeka Ivan Nevistić, vratar koji je spreman stati između Dinamovih vratnica. A tu je naravno i stari, vječiti vojnik kluba, Danijel Zagorac.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 08:42