DAMIR KRAJAC Cropix
BLIŽI SE RASTANAK

Dinamo ostaje bez kapetana: Nakon Oršića i Ademi napušta klub? Već je spremna i njegova zamjena

Hrvatski prvak je dobio ponudu iz Kine gdje prijelazni rok traje do 7. travnja
Piše: SNObjavljeno: 27. veljača 2023. 05:31

Arijan Ademi je odigrao još jednu sjajnu utakmicu u dresu Dinama. Kapetan je zabio za vodstvo Modrih protiv najvećeg rivala Hajduka i odveo prvaka Hrvatske do visoke pobjede od 4:0. Dinamo sada ima 11 bodova više i utakmicu manje od Hajduka i zapravo već može početi slaviti novi naslov prvaka.

Ono što bi navijačima moglo pokvariti slavlje je činjenica da je kapetan Ademi možda baš protiv Hajduka odigrao svoju zadnju utakmicu za Modre. Ako ne zadnju, vjerojatno među zadnjima. Uoči susreta s Hajdukom se pojavila informacija kako je na adresu Dinama stigla ponuda za Ademija iz Kine u kojoj prijelazni rok traje do 7. travnja.

- To sam pročitao danas u novinama. U Kini je prijelazni rok otvoren do travnja, naravno je da su naši igrači interesantni. U ovome trenutku o tome ne mogu ništa kazati - rekao je nakon utakmice trener Dinama Ante Čačić i tako dodatno zabrinuo navijače.

image
RONALD GORSIC Cropix

Ademi je već krajem siječnja tražio transfer, no Čačić ga tada nije pustio. Sada kada je prvenstvo riješeno, kapetan bi mogao dobiti zeleno svijetlo za odlazak iz kluba u kojem je od 2010. godine.

Sjajni 31-godišnji Makedonac je u Dinamu od 2010. godine, a miljenika navijača Transfermarkt procjenjuje na četiri milijuna eura. Dinamo za njega već ima spremnu zamjenu. Ode li Ademi u vezni red će ući Robert Ljubičić, dok će na lijevog beka biti prebačen Mauro Perković koji je ove zime stigao iz Istre 1961.



POGLEDAJTE NOVU ‘VAR SOBU‘

‘Ne pamtim da se ovo ikada dogodilo Hajduku u derbiju. Dva su velika problema bila jasno vidljiva‘. Tim riječima je Ilija Lončarević počeo analizu onoga što se događalo u nedjelju na Maksimiru u dvoboju između Dinama i Hajduka. Ostatak analize te utakmice, ali i svega onoga što se događalo u 23. kolu SuperSport HNL pogledajte u cijelom podcastu ‘VAR soba‘:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
15. travanj 2024 17:59