Ante Crnac (desno)

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VRLO ZANIMLJIV TRANSFER

Dinamov talent napustio Maksimir: Prošao je kompletnu školu Modrih, a sad će igrati za drugi HNL klub

Dosad je 18 puta nastupio za mlade hrvatske reprezentacije, igrao za B momčad Dinama...
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 03. siječanj 2022. 12:32

U sklopu politike promocije mladih igrača koja je prošle godine započela sa 16-godišnjim Lovrom Zvonarekom koji je ubrzo prodan njemačkom gigantu Bayernu, u Slaven Belupo je stigao mladi talent iz zagrebačkog Dinama Ante Crnac. Imali su Farmaceuti još jednog Crnca u svojim redovima, stoper Pavo Crnac stekao je status legende kod navijača, a u klubu se nadaju da će njegov prezimenjak jednog dana dobro napuniti klupsku blagajnu.

Ante Crnac bio je dosta tražen ovih dana. Prema našim izvorima, u svoje su ga redove željeli dovesti talijanski prvoligaš Sassuolo i zagrebačka Lokomotiva, no u pregovorima se najsposobnijim pokazao koprivnički klub. Crnac je rođen 17. prosinca 2003. godine u Sisku, dakle tek je navršio 18 godina. Visok je 187 cm, igra na poziciji krilnog napadača, a prošao je kompletnu Dinamovu školu te je skupio i 18 nastupa za B momčad, uz dva postignuta pogotka.

Dosad je 18 puta nastupio za mlade hrvatske reprezentacije. Rodom je iz Kutine, trenirati je počeo sa šest godina u Moslavini, a 2013. dolazi u Dinamo. I dok bi u Maksimiru vjerojatno još neko vrijeme morao čekati priliku u prvoj momčadi zbog jake i kvalitetne konkurencije, u Koprivnici će u tom smislu sigurno imati više prostora. Trener Zoran Zekić dosad je pokazao da zna s mladim igračima, pa se može reći da Crnac dolazi u prave ruke. Nije nevažno ni to što su se Farmaceuti odmaknuli od samog začelja te na proljeće mogu igrati znatno rasterećenije.

Koprivnički klub je u ponedjeljak oko 14 sati i službeno objavio vijest o angažmanu mladog talenta iz Dinama.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 04:01