BORIS KOVACEV Cropix
BIO BI TO SKUP KIKS

Dinamovo ispadanje od Makedonaca bio bi pravi debakl! Evo bez koliko bi milijuna eura ostali Modri

Velika je razlika igrati u Ligi prvaka, Europskoj ligi ili Konferencijskoj ligi
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 26. srpanj 2022. 05:57

Ukoliko Dinamo danas ne prođe Škupi, igrat će vjerojatno s Shamrock Roversom za plasman u Europsku ligu. Realno, ispadanje od prvaka Sjeverne Makedonije bio bi popriličan debakl, koji bi ostavio duboki negativni trag u Maksimiru. A pitanje jest i kakvu bi sudbinu nakon njega doživio trener Ante Čačić.

Ne možemo ustvrditi da bi odmah bio smijenjen, makar se ne smije odbaciti niti ta mogućnost. No, sigurno bi se, kad je on u pitanju, postavljali mnogi upitnici. Modri su bili ogromni favoriti kad je objavljen ždrijeb, favoriti su i bez obzira na rezultat prve maksimirske utakmice, tako da bi poraz bio velika sportska blamaža i težak financijski udarac za Dinamo. Naime, ova pojačana momčad Modrih ima za cilj plasman u Ligu prvaka, to nije nikakva tajna.

Gledajući novac za plasman i onaj od koeficijenta, plasman u Ligu prvaka donio bi Modrima najmanje 20,188 milijuna eura. Naravno, postojala bi i mogućnost zarade od bonusa za osvojene bodove u tom natjecanju.

Velika je razlika igrati u Ligi prvaka, Europskoj ligi ili Konferencijskoj ligi. Ne samo to, igranje u Ligi prvaka povećava cijene nogometašima, pa bi modri klub sigurno imao i bolju poziciju na tržištu kad se radi o budućim transferima. Konačno, Dinamova priča važna je i za cjelokupni hrvatski nogomet. Zahvaljujući Dinamovim rezultatima, HNL klubovi u zadnjih su pet godina dobili 12 milijuna eura. Zbog svega toga poraz od Škupija ne dolazi u obzir.

Linker
25. travanj 2024 14:23