Josip Šutalo

 DANIEL CHESTERTON/PHC IMAGES/PROFIMEDIA Daniel Chesterton/phc Images/profimedia
TALIJANI JAVLJAJU

Dinamovo otkriće sezone prvo napušta Maksimir!? Želi ga slavni klub, a cijena mu je već sad impresivna

‘Moćne je tjelesne građe, a unatoč tome obdaren je dobrom brzinom. Mora se još usavršavati...‘
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. ožujak 2022. 14:20

Već svi znaju da je Josip Šutalo najveći pojedinačni dobitinik Dinamove sezone. Mladi prošlog ljeta vratio se s uspješne posudbe u Istri i u Maksimiru se našao na prekretnici; više nema čekanja, mora igrati, ako ne u Dinamu, najbolje je nekamo otići. Bilo je i tad ponuda za njega, pričalo se o Atalanti i Fiorentini, no, Šutalo (22) ipak je ostao i nije požalio. Otvorila mu se prilika u Dinamu, prigrabio ju je i više je ne ispušta.

Postao je standardan stoper, koji je toliko oduševio mnoge u hrvatskom nogometu da je i sve više onih koji zagovaraju njegov ulazak u A reprezentaciju. Možda je zasad ipak prerano za takav iskorak, jer, ionako je Dalićeva obrana puna mladih igrača, a Šutalo je i jedan od glavnih uzdanica Igora Bišćana u U-21 selekciji, no, jasno je da je samo pitanje trena kad će Šutalo debitirati za najbolju hrvatsku vrstu, nastavi li ovako igrati. Kao što je i sve više tek pitanje trena kad će otići iz Maksimira. Tko zna možda i on, poput Gvardiola, Jakića ili Majera, dobije Dalićev poziv tek kad napravi transfer iz Dinama, to je u zadnje vrijeme postao trend!?

image
VIRGINIE LEFOUR Belga Via Afp


Jer, u kojem smjeru idu stvari, vrtoglavom brzinom, Šutalo bi na kraju mogao postati prvi sljedeći Dinamov transfer, prestići čak i one koji su već dugo na izlaznim vratima, poput Livakovića, Petkovića, Oršića i Ivanušeca. Naime, svakodnevno stižu neke nove informacije o interesu za sjajnog braniča, a najnoviju su donijeli talijanski mediji, očito, dobro upućeni u priču oko Šutala. Tvrde, dakle, da je Josip Šutalo vrlo visoko na popisu želja rimskog Lazija za iduću sezonu, rimski je klub kao jedan od prioriteta za ljeto označio rekonstrukciju obrane.

Ne samo kvalitetom, žele Rimljani i pomladiti momčad, posebno zadnju liniju i već dulje prate Šutala kojega je sportski direktor Igle Tare potcrtao debelim flomasterom. Pišu Talijani kako Dinamo uglavnom igra s trojicom u obrani, kako se Šutalo snalazi u svim ulogama u obrani, ali preferira poziciju centralnog braniča.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

'Moćne je tjelesne građe, a unatoč tome obdaren je dobrom brzinom. Mora se još usavršavati u čitanju igre, još je instinktivan', stoji u 'dosjeu' Josipa Šutala koji je na stolu Lazijeve struke, kao dokaz da u Rimu vrlo pomno prate Dinamova braniča. Isto tako, kažu mediji koji prate Lazio, da pregovori još nisu krenuli, ali da Lazio mora požuriti, jer, igrač koji sad vrijedi oko sedam milijuna eura, igra sve bolje pa bi cijena mogla dodatno narasti. Uostalom, kažu, prate ga i mnogi drugi klubovi, poput Atalante i Arsenala.


Nema sumnje, priča o Šutalovu transferu se zakotrljala, sve je izvjesnije da bi on već ovog ljeta mogao napustiti Maksimir.

Naravno, ne moramo govoriti kolika bi to bila šteta za Modre, jer baš u drugom dijelu sezone on i Bartol Franjić dobro su se 'poklopili' u zadnjoj liniji, čime je Dinamo postao jedan od rijetkih klubova koji se mogu pohvaliti takvim slučajem. Jer, Franjić i Šutalo igraju zajedno već gotovo osam godina, izuzev perioda koji je Šutalo proveo na posudbi. Doduše, s obzirom da je Franjić mijenjao pozicije, od zadnjeg veznog do lijevog beka, nisu uvijek činili stoperski par, ali se toliko dobro poznaju da bi kao tandem stopera, uistinu mogli biti veliko blago i iduće sezone.


- Igramo dugo zajedno i stvarno se dobro poznajem, već dobro znamo što će napraviti ovaj drugi i kako moramo reagirati. Uvijek sam govorio da je Šutalo sjajan igrač i to ove sezone pokazuje - rekao je nedavno u intervjuu SN-u Bartol Franjić.


Ako ih transfer ne rastavi ovog ljeta, Dinamo bi za novu sezonu imao uistinu uigran i dugovječan stoperski par, međutim, s obzirom da su krenule priče o golemom interesu za Šutala, neće biti iznenađenje ako baš on bude idući veliki Dinamov transfer.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 13:36