RONALD GORSIC Cropix
MODRI PROBLEMI

Dodatan nemir i u ionako nemirnim prostorijama Maksimira! Ovo nije bila ni sjena šampionskog Dinama

Bez Oršića i Petkovića, Dinamov je napad, dakako, neusporedivo jaloviji, vidjelo se to već protiv Gorice
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 21. siječanj 2023. 22:49

Nije to bila ni sjena šampionskog Dinama, momčadi koja je jesenas nerijetko oduševljavala europskim i domaćim igrama. "Fenjeraš" iz Velike Gorice odnio je bod iz Maksimira, Plavi su izgubili dva boda i unijeli još više nemira u ionako nemirni klub, nitko nije očekivao ovako jalov start u drugi dio prvenstvene utrke. Vidjet ćemo kako će gubitak ovih bodova utjecati na svlačionicu, vidjet ćemo hoće li se pojaviti nervoza, no čini se da se već na proljetnom startu pokazalo da momčad nije imuna na "dvorske borbe". Što je, dakako, bilo i očekivano...

Trener Ante Čačić morat će pronaći odgovor na upit zašto mu momčad nije dobro izgledala protiv Gorice, zašto nije znala probiti "bunker" gostiju? Plavi su "pucali" već na prvom obrambenom bloku Gorice, tvrdoglavo su kroz sredinu tražili prolaz do vratara Banića, no teško je bilo u tako gusto postavljenoj formaciji gostiju pronaći nekakvu "rupu".

image
RONALD GORSIC Cropix

Nije bilo proboja s bokova, a zna se da su napadi preko krila najbolji lijek za "miniranje" ovakvih "bunkera". A još kad je Čačić iz igre izvadio do tada najagilnijeg igrača, desnog braniča Ristovskog, koji je često pokušavao probijati, Plavi su izgubili agresiju u igri prema naprijed i gosti su se sve lakše branili kako je vrijeme odmicalo.

Tečnost u igri trebao je donijeti brzi protok lopte, ali toga nije bilo i obrana gostiju imala je uvijek dosta vremena da se kvalitetno postavi. Istina je da su uvjeti za igru bili vrlo teški, hladnoća je bila užasna, ali i jednima i drugima uvjeti su bili identični i tu nitko ne može tražiti opravdanje.

Bez Oršića i Petkovića, Dinamov je napad, dakako, neusporedivo jaloviji, vidjelo se to već protiv Gorice. Ovakve je utakmice, gotovo u pravilu, u završnim minutama odlučivao baš Oršić, zabio je tako i jesenas u Velikoj Gorici u trećoj minuti sudačke nadoknade za 1:0 pobjedu. No, Dinamo se mora naviknuti na život bez svog dojučer najboljeg strijelca. A već je prva prava utakmica bez Oršića pokazala da će to biti vrlo, vrlo teško, te da je pred Modrima još kako neizvjesno proljeće...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 08:58