Tom, (23), Luke (19) i Jack (19)

 ROBERT KRNJIć
USUSRET SPEKTAKLU

Kako su se Englezi zagrijavali za feštu u Zagrebu: ‘Ne žalimo se, grad je lijep, žene isto, a i pivo je jeftino‘

Na papiru smo veliki favoriti, ali nisam siguran da će to na terenu tako izgledati - rekao je Tom
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 06. rujan 2022. 15:50

Liga prvaka vratila se u Zagreb. Nakon što završi izvođenje čuvene himne najelitnijeg klupskog nogometnog natjecanja na svijetu, publika na Maksimiru moći će gledati okršaj Dinama i Chelseaja u prvoj utakmici skupine E. Zagrebački "modri" kontra londonskih "bluesa".

Oršić, Petković i Ademi protiv Kovačića, Mounta i Sterlinga. Ulaznice za domaće navijače bile su rasprodane svega tri sata nakon što je, u nedjelju, započela redovna prodaja. S druge strane, od 1200 karata namijenjenih gostima iz Engleske, prodano je njih 768. U utorak smo, od trenutka kad je Grički top s kule Lotrščak pucnjem označio podne, krenuli u potragu upravo za vlasnicima ulaznica za južnu tribinu.

Iako su brojne policijske snage od jutra osiguravale uži centar grada, engleskih navijača nije bilo na vidiku. Dinamovi navijači lagano su se mobilizirali, ali gostujući su izostali s radara. Jedan od pripadnika snaga reda otkrio nam je kako se vjerojatno oporavljaju od "fešte" koju su imali dan ranije, kad ih je većina i stigla u Zagreb.

image
DAVOR PONGRACIC Cropix

- Nema ih još, treba im malo da se rekuperiraju, rekao nam je, uz osmijeh, interventni policajac.

- Bilo ih je sinoć dosta ovdje, ali nisu radili incidente, nadovezala se gospođa Ana (85), koja stanuje na Opatovini.

Nešto poslije 13 sati u Oliver Twist Pubu na Tkalčićevoj ulici, primijetili smo trojicu mladića, od kojih je jedan nosio dres Franka Lamparda, kako razgovaraju na engleskom jeziku.

- Došli smo jučer iz Londona i večeras idemo na utakmicu, govore nam dobro raspoloženi Tom, (23), Luke (19) i Jack (19), pa nastavljaju:

- Grad je lijep, nemamo se na što požaliti. Djevojke su lijepe, pivo je jeftino ha, ha…

Nastavili smo razgovor u pozitivnom ozračju, i pitali veselu ekipu što znaju o aktualnom hrvatskom prvaku.

- To je najjači klub u Hrvatskoj, odgovara nam Tom, a Luke se nadovezuje:

- Prošle godine su pobijedili Tottenham 3-0 i izbacili ga iz Europske lige.

image
DAVOR PONGRACIC Cropix

Chelsea nije dobro otvorio sezonu u Premier ligi. U šest odigranih utakmica triput su pobijedili, dvaput izgubili i jednom remizirali. Tuchelova momčad igra toplo-hladno, i daleko je od svoje optimalne forme, unatoč više od 280 milijuna eura koje su tijekom ovog prijelaznog roka iskrcali na pojačanja. Trenutačno se nalaze na šestoj poziciji engleskog prvenstva, s 10 osvojenih bodova (i gol razlikom 8-9), a nakon što su za vikend pobijedili West Ham (2-1), na Maksimiru imaju priliku prvi put vezati dvije pobjede od početka aktualne sezone. Naši sugovornici svjesni su da to neće biti lagan zadatak.

- Čeka nas uzavrela atmosfera, koja će domaće igrače tjerati do gornjih granica njihovih mogućnosti, smatra Jack.

- Na papiru smo veliki favoriti, ali nisam siguran da će to na terenu tako izgledati. Mislim da nas čela vrlo teška utakmica, nadopunio ga je Tom.

image
DAVOR PONGRACIC Cropix

Zanimalo nas je, koji bi se igrači, prema njihovom mišljenju, mogli upisati u listu strijelaca.

- Oršić za Dinamo, iznenadio je Luke odgovorom. Složili smo se s njim pa pitali Jacka što on očekuje.

- Nisam siguran tko će sve igrati u prvoj postavi, ali Koulibaly bi možda mogao postići pogodak nakon udarca iz kuta.

Za kraj se nametalo pitanje o igraču koji povezuje Chelsea i Dinamo.

- Kovačić, our Croatian man. He left Madrid, and he left Milan…, zapjevali su dečki u glas pjesmu koju su Chelseajevi navijači posvetili hrvatskom reprezentativcu.

- On je briljantan. Naše najveće pojačanje u posljednjih puno godina. Njegova kontrola lopte je nerealna, zaključio je Tom.

Pozdravili smo se sa živahnim trojcem i nastavili kružiti po središtu grada, ali situacija se sve do 14.30 nije značajno promijenila kad je riječ o brojnosti gostujućih navijača. Čini se da se rekuperacije odužila...

Linker
04. svibanj 2024 13:46