GORAN MEHKEK Cropix
OSTAO ‘ŽIV‘

Ekskluzivno doznajemo: Jakirović je nakon teške šamarčine već bio bivši, evo tko ga je spasio u posljednji tren

Danas će se još jednom u maksimirskim dvorima ozbiljno razmatrati pozicija šefa Dinamove struke
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 24. siječanj 2024. 10:43

Pozicija Sergeja Jakirovića ozbiljno je uzdrmana i pod velikim je upitnikom, doznajemo jutro nakon povijesne blamaže kontra Lokomotive koju je potpisao Duje Čop.

Šok i konsternacija blage su riječi proživljene drame u Dinamovoj loži, u kojoj se već na poluvremenu tražilo šećera i vode. Nitko nije očekivao remi, a kamoli zvučnu šamarčinu Čabraje i društva s Kajzerice, koja i dalje odzvanja maksimirskom šumom. Prva reakcija Dinamova establišmenta odmah nakon poraza bila je - otkaz treneru Jakiroviću, za kojeg su mnogi ustvrdili kako je potrošio apsolutno sve kredite, nabrajajući jesenske poraze i potope, te citirajući njegove riječi kako mu trebaju pojačanja i pripreme.

image
GORAN MEHKEK Cropix

- Dobio je ono što je tražio, i što sada? - dizao se glas krojača Dinamove sadašnjosti i budućnosti.

I dok je nezadovoljstvo jačalo, a ideja o smjeni dobivala sve više pobornika, kako doznajemo, sve je prekinula predsjednica Uprave Vlatka Peras, koja je odlučila stati u zaštitu Dinamovu treneru, što ga je u konačnici i spasilo. Jedan od razloga, ujedno, vrlo je pragmatičan i vezan uz financije: koliko se, naime, može doznati, Jakirović navodno sa stožerom Dinamo košta milijun eura godišnje, a stavka u ugovoru kaže da mu na osnovu prijevremenog raskida ugovora pripada šest mjesečnih plaća. prevedeno, Dinamo bi za rastanak s Jakirovićem morao izdvojiti pola milijuna eura. A kako trenutačno još uvijek isplaćuje apanaže za dva prijevremena raskida, taj se iznos čini prevelikim.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Jutro kasnije, međutim, nije potpuno otklonilo mogućnost šoka. Iako je svlačionica stala iza trenera te je Upravi poručila kako ne "buši" svoga trenera, iako pritom ne može objasniti razloge onakve predstave, danas će se još jednom u maksimirskim dvorima ozbiljno razmatrati pozicija šefa Dinamove struke. Iako je, dakle, sinoć spašen, još uvijek nije decidirano da će Sergej Jakirović nastaviti svoj posao na Dinamovoj klupi.

S jedne strane stoje financije i činjenica da se u ozbiljnom klubu ne mogu dogoditi tri trenerske smjene u niti godinu dana, s druge, pak, stoje činjenice, brojke, ali i dojam da dinamo pod Jakirovićem u najmanju ruku stagnira, ako ne i nazaduje. A bojazan od Hajduka postaje sve jača. Što će na kraju presuditi, doznate ćemo vrlo skoro, ali umjesto očekivane idile i optimizma, Dinamo se probudio u novom košmaru i neizvjesnosti...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. ožujak 2024 14:30