RONALD GORSIC Cropix
SVE SE ZNA

Evo kad se igraju dvije najvažnije Dinamove utakmice ovog ljeta! Onu ključnu moći će pogledati baš svi

Prvi dvoboj je iza ugla, Modri će se odmah nakon derbija morati aklimatizirati na norveške uvjete.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. kolovoz 2022. 10:14

Nogometaši hrvatskog prvaka, zagrebačkog Dinama pobjedom su s ukupnim rezultatom 6:3 protiv bugarskog Ludogoreca zauzeli svoje mjesto u play-off rundi Lige prvaka. Do ulaska u skupine najelitnijeg europskog nogometnog natjecanja dijeli ih još samo jedna prepreka. Jasno, možda i najteža u dosadašnjem putu kvalifikacija. To je norveški prvak Bodo/Glimt.

Službeno je, krovna europska nogometna federacija (UEFA) objavila je i kada se igraju utakmice u Norveškoj, odnosno na Maksimiru. Prvi dvoboj na rasporedu je već nadolazećeg utorka, 16. kolovoza od 21 sat na stadionu Aspmyra u Bodu, a uzvratna utakmica na programu je u srijedu, 24. kolovoza, također od 21 sat u Zagrebu.

Dinamo će tako uoči potencijalno ključnog, domaćeg dvoboja s Norvežanima imati dan više odmora, a to je posebno važno i zbog one utakmice koja dolazi između dvije utakmice s Bodom. To je HNL-derbi s Osijekom. Još uvijek nije službeno određen termin toga dvoboja, kao niti uostalom cijelog sljedećeg kola domaćeg prvenstva, ali za to valja pričekati današnji ogled Vitorije i Hajduka te eventualnu Hajdukovu odgodu dvoboja s Lokomotivom koji bi se trebao igrati u vikendu 20. kolovoza na Poljudu.

Glede Dinama i Boda, sad je jasno i koja će od hrvatskih TV-kuća prenositi koju utakmicu s norveškim prvakom. Prvi dvoboj bit će u izravnom prijenosu na kanalima Arenasport televizije, većinskog vlasnika TV-prava na Ligu prvaka za Hrvatsku. Dobra vijest za sve gledatelje je da će uzvrat, koji se igra u srijedu, 24. kolovoza biti u programu HTV-a. Nacionalna televizija zadržala je pravo jedne utakmice po kolu srijedom, a taj "režim" počinje upravo od playoff-runde.

Linker
19. travanj 2024 11:01