MATS TORBERGSEN Afp
IMALI BI STATUS NOSITELJA

Evo tko sve prijeti Dinamu ostane li bez Lige prvaka! Modri ne mogu na Zvezdu, ali mogu dobiti tešku skupinu

Zagrebački bi sastav bio u prvom potu, ali to ne znači da bi izbjegli sve jake protivnike
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2022. 12:36

Dinamo je u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka izgubio od Bodo/Glimta. Susret u Norveškoj je završio 1:0 u korist domaćina. Dinamo će na Maksimiru pokušati okrenuti sve u svoju korist i izboriti Ligu prvaka koja nosi puno bolje financijske uvjete, ali i jače protivnike.

Ne uspiju li Modri u tome, igrat će Europsku ligu koju mnogi navijači zagovaraju jer smatraju da se zagrebački sastav može dobro suprotstaviti protivnicima u tom natjecanju. Dinamo bi bio nositelj skupine u Europskoj ligi, dok bi u Ligi prvaka bio u zadnjoj jakosnoj skupini.

Već je poznato i kako bi izgledale jakosne skupine Europske lige ako svi favoriti odrade svoj posao. Dinamo bi bio u prvom potu i izbjegao najjače klubove poput Manchester Uniteda, Rome, Arsenala, Lazija, Rangersa, Brage i Crvene zvezde. Ipak, i dalje bi mu prijetili Betis, Monaco, Trabzonspor, Nantes, Real Sociedad ili Freiburg.

Iz svake od skupina po dvije ekipe idu u nokaut-fazu Europske lige, dok će trećeplasirana momčad europsko natjecanje nastaviti u Konferencijskoj ligi.

Linker
25. travanj 2024 09:58