DAMIR KRAJAC Cropix
VRUĆA ATMOSFERA

Foto: Ludnica na Maksimiru, posvuda Dinamovi šalovi i pjesma: ‘Baš smo nabrijani! Rebić? Nula...‘

Iako se Zagreb probudio okupan kišom, vrijeme se razvedrilo, nebo je poprimilo – boju Dinama...
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 25. listopad 2022. 20:48

Kao da su atmosferske prilike, a možda i više nebeske instance, bile naklonjenije hrvatskom prvaku uoči ključne ovosezonske europske utakmice. Osim nebom, plava je boja, satima prije početka okršaja s talijanskim prvakom, dominirala i zagrebačkim ulicama, a osobito onima u blizini stadiona.

Dinamova navijačka konjica, obučena u dresove voljenog kluba, ogrnuta šalovima i zastavama, već je od 17 sati marširala prema Maksimiru iz sva četiri smjera; Borongaja, Ravnica, Bukovca i centra. Kako se bližila intonacija himne Lige prvaka, tako su se i Svetice sve više ispunjavale "modrim" navijačkim pukom. Pjesma se prolamala u svim obližnjim kafićima, a "gorila" je i Ružmarinka. Svi prisutni željeli su se što kvalitetnije zagrijati za okršaj s "rossonerima", a ono čega definitivno nije nedostajalo jesu pozitivna energija i optimizam.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

- Očekujem napetu, zanimljivu i otvorenu utakmicu. Nadam se puno hrabrijem Dinamu u odnosu na ono što smo gledali u Milanu. Vidjelo se da Dinamo može s njima igrati i mu je falilo samo malo te hrabrosti da dođe do pozitivnog rezultata, ali zato večeras očekujem hrabri i napadački Dinamo. Maksimirska publika zaslužuje napadački i otvoreni nogomet kakav priliči europskom Dinamu, i kakvog ovi dečki znaju igrati - rekao nam je Juraj (30) u jednom od ugostiteljskih objekata na Sveticama, a slično razmišljaju i njegovi kolege:

- Očekujem pobjedu Dinama, želim da igraju napadački i bez straha - rekao nam je Damir (28), a Matija se nadovezao:

- Želim vidjeti napadački Dinamo, onakav kakav uvijek treba biti. Svi mi purgeri smo nabrijani i želimo da poginu muški. Obojica su istaknuli Mislava Oršića kao potencijalnog strijelca, a da će ovo biti još jedna veličanstvena večer Dinamovog najboljeg europskog strijelca u povijesti, smatra i Antonio (30):

- Dinamo će pobijediti 3-0, uz hat-trick Mislava Oršića – odlučno nam je rekao, dok njegov prijatelj Filip (30) vjeruje da će golove zabijati Bruno Petković, Josip Drmić i Luka Ivanušec.

image
DAMIR KRAJAC Cropix

Nametalo se i pitanje vezano uz Antu Rebića i prijem kojeg može očekivati na Maksimiru. Dinamovi navijači s kojima smo razgovarali nisu osobito naklonjeni bivšem hrvatskom reprezentativcu, osobito s obzirom na njegove recentne izjave.

- Želim mu sve najbolje, ali ne večeras - rekao nam je Damir.

- Nula… - kratak je bio Antonio.

Juraj se osvrnuo i na jednu od najvrućih tema kad su u pitanju Dinamo i hrvatski nogomet.

- Šteta je što je stadion takav kakav jest i što ovi ljudi nemaju bolje uvjete za gledanje utakmice. Ovaj klub to zaslužuje - rekao nam je, a njegova djevojka Eva (32), unatoč infrastrukturalnim problemima, na Maksimiru očekuje dobru zabavu i odličan ambijent.

image
RONALD GORSIC Cropix

- Bila sam na utakmici sa Salzburgom i atmosfera je bila čudesna. Ne želim više propustiti nijednu utakmicu. Energično je, zanimljivo i drugačije, želim tome prisustvovati stalno - zaključila je naša sugovornica.

image
RONALD GORSIC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
RONALD GORSIC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix
image
DAMIR KRAJAC Cropix

Linker
24. travanj 2024 03:42