Luka Ivanušec

 MARKO TODOROV Cropix
NEMA ALIBIJA

Igrači Dinama objasnili što znači umjetna trava: ‘Malo nas je iznenadila; Pa bili smo čak i dobri...‘

Dinamo će sljedećeg tjedna imati priliku nadoknaditi zaostatak iz prve utakmice protiv Bodo/Glimta.
Piše: SNObjavljeno: 17. kolovoz 2022. 07:30

Prekinut je niz od 15 utakmica bez poraza koje je imao Ante Čačić na klupi Dinama. Modri su u prvoj utakmici playoffa kvalifikacija izgubili od norveškog Bodo/Glimta 1:0 pa u Zagrebu imaju veliki zadatak nadoknaditi taj zaostatak i plasirati se u skupine elitnog natjecanja.

Nakon utakmice igrači Dinama jasno su isticali nezadovoljstvo.

"Nismo zadovoljni rezultatom, ali bili su bolji u prvom dijelu. Mogli su nam zabiti još golova. Stabilizirali smo se u nastavku, imali smo svoje šanse, šteta za par situacija, mogao je biti i bolji rezultat", rekao je Luka Ivanušec koji se osvrnuo na činjenicu da se utakmica igrala na umjetnoj travi.

"Drukčije je igrati na umjetnoj travi - teže se mijenja smijer, teže se zaustavlja, kreće. Utjecalo je to na nas i na našu igru, ali nećemo tražiti ispriku u tome. Bili su bolji od nas, pogotovo u prvom poluvremenu, a mi idemo u Zagreb ući u Ligu prvaka. U Maksimiru će to biti drukčije, napraviti ćemo neke korekcije, bolje zatvarati neke situacije i mislim da ćemo bolje izgledati", smatra Ivanušec.

Ni Boško Šutalo ne traži isprike u umjetnoj travi, ali ipak kaže:

"Možda nas je umjetna trava iznenadila. Imali smo i samo dan odmora nakon utakmice protiv Hajduka, ali ne želim tražiti alibi u tome. Bili smo čak i dobri, a Maksimiru ćemo ići po pobjedu i prolaz u skupine Lige prvaka", rekao je Šutalo te dodao:

"Prvih 20 minuta imali smo kontrolu, kasnije smo pali, preuzeli su inicijativu. Imali su šanse i pao je gol. Drugo poluvrijeme bili smo bolji, imali smo šanse, no nismo uspjeli zabiti. Ali, imamo se čemu nadati u Maksimiru."

Linker
19. travanj 2024 10:37