Sergej Jakirović

 DAMIR KRAJAC Cropix
DINAMO KRENUO S PRIPREMAMA

Jakirović komentirao dolazak Gattusa u Hajduk: ‘To je sve dobra reklama. Pojačanja? Evo koga želimo dovesti‘

‘Spominje se puno imena. Želimo barem jedno pojačanje u svakoj liniji‘
Piše: SNObjavljeno: 01. srpanj 2024. 13:57

Dinamo je krenuo s pripremama za novu sezonu. Sergej Jakirović je okupio ekipu na Maksimiru, a idući tjedan kreće glavni dio priprema koje će Modri odraditi u Austriji. Nova sezona domaće lige počinje 3. kolovoza, a Modri će igrati protiv Istre. Čeka ih i play-off Lige prvaka koji je na rasporedu krajem kolovoza.

- Nadam se da sam vam nedostajao. Svi smo se odmorili i fizički i mentalno. Ne sjećam se kad je bila ovakva pauza. U subotu smo napraviti prozivku i inicijalna testiranja. Dečki su došli u dobrom stanju i nadam se da ćemo napraviti sve što je potrebno u ovih pet tjedana. Prvih par treninga je bilo odlično. Sad ćemo raditi na podizanju funkcionalnih sposobnosti. U Austriji imamo tri prijateljske utakmice s CSKA 1948 Sofijom, Bešiktašem i Krivbasom i onda se vraćamo u Zagreb. Imat ćemo generalku, iako ne volim tu riječ, sa Šahtarom i tražimo još jednog protivnika za utakmicu 23. srpnja - rekao je Jakirović na konferenciji za medije.

Kako ste inače? Jesu li se slegli dojmovi od prošle sezone?

- Odlično sam. Sve je lakše kad ostvariš ciljeve. Prvi put smo osigurali Europsku ligu, imamo sigurnih 10 utakmica u Europi, a potencijalno i Ligu prvaka. To je jako dobar izazov za nas. Moramo napraviti sve da probamo ući u Ligu prvaka. Hvala navijačima koji su nas bodrili cijelu sezonu, a ono na Trgu je bilo fantastično. Volio bih da na tom valu nastavimo i u novoj sezoni. Tako će nam svima biti lakše.

Kakva je situacija s dolascima i odlascima? Piše se o dolasku Marka Pjace.

- Aktivni smo na tržištu. Puno radimo, ali u tišini. Radimo planski, pregovaramo i nikad ne ovisi sve o nama. Stalno smo u kontaktu s Markom Marićem. Što se Pjace tiče s njim smo u pregovorima i čekamo. Svi koji su otišli su nam puno pomogli. S onima koji su bili na posudbi smo pregovarali, no nismo uspjeli pronaći zajednički jezik. To je to.

Kakvi su po vama bili Dinamovi igrači na Euru?

- Solidni. Možemo mi sad reći da je na Euru bila katastrofa... Nažalost, nismo uspjeli proći grupu, ali nevjerojatno što su ti momci napravili u šest godina. Ovaj put nije išlo.

image

Sergej Jakirović

DAMIR KRAJAC Cropix

Hoće li pripreme biti otvorene za navijače?

- Mislim da će utakmice u Austriji biti otvorene za navijače, barem ona s Bešiktašem.

Gennaro Gattuso je preuzeo Hajduk.

- To je jako dobra reklama za naš nogomet i našu ligu. Veselim se međusobnim dvobojima, vidjet ćemo kako će to proći.

Kakva je situacija sa Markom Bulatom i Boškom Šutalom. Odlaze li ili ostaju?

- Vidjet ćemo. Pregovara se, pojavila se prilika za obojicu da probaju novi nivo, a i klub to vidi kao šansu da plasira igrače u još bolju ligu.

Što je s Marinom Šotičekom koji se povezuje s Dinamom?

- Spominje se puno imena, nekad i od vas saznam tko dolazi u Dinamo. Znam da vam je ovaj period dosadan. Sva sreća da je i Euro pa da se i o tome priča.

Dinamo tek dvije utakmice dijele od nikad bogatije Lige prvaka, stvara li to dodatan pritisak?

- To je sjana prilika. Sve ćemo napraviti da to ostvarimo. To je sigurno prvi cilj, no cilj je i da kvalitetno uđemo u prvenstvo. Moramo ući kako treba, no naravno da nam je jako važno probati ući i u Ligu prvaka.

Gdje se najviše želite pojačati?

- U svakoj liniji bismo voljeli po jednog igrača. Ovisi i tko će otići. U vezi imamo dosta igrača, ali postoji opcija da netko ode i dođe. Na krilima smo izgubili Vidovića i Kaneka, koji su nam puno donijeli. Ne znamo hoće li Petković ostati ili otići, a trebat će nešto napraviti i u obrani.

image

Sergej Jakirović

DAMIR KRAJAC Cropix

Ivan Filipović je potpisao ugovor s Dinamom.

- Vodio sam ga u Sesvetama prije šest godina. Istekao mu je ugovor u Parisu i to nam je bio okidač da ga dovedemo. Želimo imati dobru konkurenciju među golmanima da imamo kvalitetno rješenje ako se netko, ne daj Bože, ozlijedi.

Hajduk najavljuje moćnu ekipu i nada se tituli, kako na to gledate?

- Kao i na dolazak kolege Gattusa. To je jako dobro za ligu, ali mi smo koncentrirani na sebe i svjesni da će se konkurencia pojačati. Vidjet ćemo kad se to dogodi, ali pohvalno za našu ligu u smislu reklame.

Što je s Torrenteom i Gnezdom Čerinom? Dolaze li u Dinamo?

- Sve je u zraku. Za Gnezdu Čerina je poslana jedna ponuda, ali Slovenci dobro igraju na Euru i može doći do promjena. O tom po tom - zaključio je Jakirović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. srpanj 2024 15:26