DAMIR KRAJAC Cropix
VRHUNAC UTRKE ZA NASLOV

Jakirović dirnuo u bolnu točku: ‘Riječani su pod pritiskom, idemo ih preskočiti i krenuti prema našem cilju‘

Trener Modrih na šaljiv je način predočio pozitivnu atmosferu u Zagrebu
Piše: SNObjavljeno: 26. travanj 2024. 15:48

Trener Dinama Sergej Jakirović najavio je subotnju utakmicu 32. kola HNL u kojoj Modri gostuju u Varaždinu.

- Prvo bi iskoristio priliku i čestitao svima koji vole Dinamo 113. rođendan. Što se tiče utakmice, čeka nas zahtjevna utakmica, domaćin je rasterećen. Idemo po tri boda, znamo koliko nam znači, želimo barem privremeno preskočiti Rijeku i ostvariti još jedan korak prema cilju, a to je naslov prvaka.

Može li bar privremeno prvo mjesto potaknuti neku promjenu u mentalitetu kod Rijeke?

- Ja mislim da su pod pritiskom, da se to iščitati iz svega. Cijelo vrijeme su na prvom mjestu, naravno kad u jednom momentu nisi da ti teže pada. Oni gledaju sebe kao i mi, ali treba sve napraviti da ih barem privremno prestignemo.

Izostanci?

Svi su na dispoziciji, svi su u treningu. Za divno čudo Mišić se dobro oporavio, dva dana nije trenirao, od srijede je unutra. Pierre-Gabriel je cijeli tjedan trenirao, nitko nema problema.

image

Sergej Jakirović

DAMIR KRAJAC Cropix

Dinamo je ove sezone već "kiksao" u Varaždinu.

- Uzeli su nam dva boda, mi smo toga svjesni. Dominirali smo u toj utakmici, a kasnije ušli u "run and gun" i nervozu, vjerujem da ćemo sutra to bolje odigrati.

Dinamo ne zna za poraz od PAOK-a.

- Otkad smo ispali izu Europe tako se potrefilo, ta dva derbija na Poljudu su nam dala zamašnjak prema naprijed. Ne igramo više svaka tri dana, igrači su mentalno i fizički odmorniji, stigneš sve pripremiti za utakmicu.

Kulenović i Brodić, tko ima prednost?

- Namjeravamo ih rotirati, obojica su dala svoj doprinos. Kule je malo življi od Frana, ali Broda je mali Petko, a sva trojica mogu zajedno igrati, tako da vidjet ćemo.

Jeste li spremni ako ne postignete brzi pogodak?

- Radili smo na tome. Radimo dosta situacijskih stvari, čak iz jednog dodira realizaciju, sve ide kako treba. Samo Varaždin je u fokusu.

Smije li Petar Sučić pred zgradom igrati nogomet s klincima?

- Vidio sam taj video, Pero je tako i počeo, smije tako zaigrati s klincima. To se vidi i na terenu, minijature koje radi, a neka djeca vide kako jedan Dinamov profesionalac može s njima zaigrati iza zgrade.

Je li ozračje u grad pozitivnije, zaustavljaju li vas navijači na ulici?

- Svako jutro u osam imam u pekari savjet prvi. Ima jako dobronamjernih ljudi, nije negativa. Od Hajduka je krenula baš ekstra pozitiva, osjeti se na svakom koraku.

Vidite i Sopića?

- Ne znam, on živi tamo u Malešnici, Rudešu. Ja sam na drugoj strani grada, tako da teško.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 16:22