Mislav Oršić i  Luka Ivanušec

 RONALD GORISC/CROPIX Cropic
ČAČIĆ IMA OPCIJA

Jedan od najskupljih dinamovaca preuzima Oršićevu ulogu? Sjetite se samo što je napravio Hajduku...

Kako će Dinamo izgledati bez klupske legende, najboljeg europskog strijelca u povijesti?
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. siječanj 2023. 15:27

Mislav Oršić je potpisao ugovor s Southamptonom. Iz plavog doma otišao je igrač koji je bio - igračina! Kako će Dinamo izgledati bez klupske legende, najboljeg europskog strijelca u povijesti? Tko bi mogao na njegovo mjesto na lijevom krilu? Ima trener Ante Čačić dosta igrača koji mogu zaigrati na njegovoj poziciji. Dinamov roster je kvalitetan, prepun kvalitetnih igrača, a naročito baš na lijevoj strani. Naravno, nitko od njih ne može biti Oršić, ali eto da se malo poigramo s kombinacijama. Trener Čačić na startu rovinjskih priprema još o tome ne želi pričati, što je logično, mora sve dečke držati ‘našpananima‘, svi se moraju nadati da će uhvatiti svoju poziciju, nitko ne smije postati ravnodušan.

Jučer smo u Rovinju razgovarali s Lukom Ivanušecom. Kazao nam je kako mu je najdraža pozicija u središnjici vezne linije. Međutim, dodao je kako može igrati i ‘lijevu osmicu‘. Nekako nam se čini da je upravo Luka Ivanušec najbliži da odmijeni Oršića koji je otišao u Premiership. Posebno se ne smije iz vida ispustiti jedna zanimljivost. Ivanušec je kod Igora Bišćana u U-21 reprezentaciji znao igrati na lijevoj strani. I to mu je išlo jako, jako dobro. Ante Čačić ga je također ove sezone koristio na poziciji lijevog krila. U sjećanju ostaje ona utakmica s Hajdukom u Maksimiru, u kolovozu prošle godine kad su Modri nokautirali Majstora s mora rezultatom 4:1. Ivanušec je od prve minute krenuo na lijevom krilu, odigrao je izvrsno, bio je asistent. Na tom ogledu tek je kasnije ušao Mislav Oršić. Još ga je jednom Čačić koristio na lijevom krilu, na ogledu s Goricom.

image

Luka Ivanušec

MARKO TODOROV/CROPIX Cropix

Tako da se sasvim izglednim čini, recimo ovakva petorka Modrih u vezi i krilima: Mišić, Ademi - Špikić, Baturina, Ivanušec... Naravno, ima Čačić još igrača koji mogu igrati na poziciji koju je okupirao Oršić. Na tu lijevu stranu može se s desne prebaciti Dario Špikić. Opet se vraćamo na U-21 reprezentaciju Igora Bišćana koji je Špikića koristio na lijevom krilu, poput Ivanušeca. Kad su obojica bili u sastavu, onda je Ivanušec igrao desno, a Špikić lijevo. Tu je naravno i Luka Menalo, mladić koji svojom brzinom i generalno govorom tijela, pa i izgledom zapravo najviše podsjeća na Mislava Oršića. U reprezentaciji Bosne i Hercegovine, kao i u Dinamu mijenjao je pozicije na lijevom i desnom krilu. Jedna od kombinacija može biti i Petar Bočkaj, čovjek sjajnog centaršuta i izvrsnog udarca. Konačno, ovdje u Rovinju je i velika plava nada, mlađahni Gabrijel Rukavina. Međutim, on još ne može biti u prvom planu, njegovo vrijeme tek dolazi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 06:48