GORAN MEHKEK Cropix
DOMINACIJA NA MAKSIMIRU

Kad ovako igra, Dinamu nitko u našoj ligi ne može parirati! A jedna je stvar posebno zanimljiva za analizu

Kao da su prošli tjedan proveli u wellnessu, a ne na Stamford Bridgeu i u zrakoplovima i zračnim lukama
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 06. studeni 2022. 22:02

Iako se nakon iscrpljujućeg londonskog okršaja s Chelseajem postavljao upit u kakvom će stanju Dinamo biti u dvoboju sa Šibenikom, mjesta za bojazan dinamovaca nije bilo. Na najljepši su se način, dobrom igrom i uvjerljivom pobjedom, Plavi oprostili od svojih vjernih i glasnih navijača (koji su opet, kao i u Londonu, bili u velikoj formi!) i sad će Maksimir mirovati do 21. siječnja i Dinamova domaćinstva Gorici u nastavku prvenstva.

Čudesna “bombetina” u gredu Josipa Drmića s 30 metara već u 19. sekundi utakmice najavila je kakav ćemo Dinamo gledati. I bio je baš takav kako je i počeo dvoboj – silovit, rastrčan, razigran, maštovit, efikasan, ali i organiziran i discipliniran. I kad se sve to poklopilo, jasno je da smo vidjeli utakmicu u jednosmjernoj ulici, onoj plave boje, odnosno “zlatne”, budući da je Dinamo premijerno u nedjelju zaigrao u toj svojoj, trećoj garnituri dresova.

Presudila je, eto, opipljiva kvaliteta, ionako inferiorniji Šibenik parirao je koliko je mogao, a u Zagreb je još došao oslabljen. I mogao se samo nadati nekakvom čudu. Međutim, čuda se ne događaju često, treba ih i isprovocirati, a Šibenik to nije ni slučajno mogao učiniti. I to ne zbog svojih objektivnih limita, nego zbog Dinamove izražene i potvrđene kvalitativne razlike.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Kad ovako igra, Dinamu neprijeporno nitko u našoj ligi ne može parirati. Nije bilo slabe točke kod hrvatskog prvaka, bilo je solidnih, dobrih i vrlo dobrih igrača, svatko je odradio ono što je trebao i u ovom trenutku mogao. Sezona je naporna, bila je ovo Dinamu čak 29. utakmica od 9. srpnja i Superkupa s Hajdukom, još treba uredno apsolvirati gostovanje na Rujevici, kako bi maksimirska jesen bila pospremljena u ladicu lijepih i uspješnih uspomena.

Nije se u igri Plavih primijetio umor, a ni nedostatak svježine, kao što je to bilo prije tjedan dana u Osijeku. I to je zanimljiva tema za analizu, jer nakon tog Osijeka, u kojem su djelovali iscijeđeno, Dinamovi su nogometaši odigrali još i utakmicu u Londonu, putovali su, ali su protiv Šibenika trčali i “grizli” kao da im je to odlučujuća utakmica. Kao da su prošli tjedan proveli u wellnessu, a ne na Stamford Bridgeu i u zrakoplovima i zračnim lukama.

Očito je da su Plavi bili još kako svjesni spoznaje da se živi od domaćeg prvenstva. I sad su osigurali čelnu poziciju uoči prvenstvene stanke, bit će to zasluženo radosni “Božić u plavom”, nakon jedne od najuspješnijih i najberićetnijih Dinamovih jeseni. Upitno je tek s koliko će bodova Dinamo prezimiti na prvom mjestu. Uz, dakako, utakmicu manje, na proljeće će odraditi i gostovanje u Puli...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 16:33