RONALD GORSIC Cropix
DOBAR PRIMJER

Kada su Bad Blue Boysi krenuli grmiti sa Sjevera igrači Dinama ostali su mirno stajati, nitko se nije pomaknuo

Plavi dečki su se nakon utakmice protiv Ludogoreca ponijeli baš onako kako su trebali
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. kolovoz 2022. 16:35

Na kraju utakmice s Ludogorecom, igrači Dinama kao i svaki put spustili su se prema sjevernoj tribini gdje se nalaze njihovi najvjerniji navijači Bad Blue Boysi.

- Hoćemo pobjedu, hoćemo pobjedu!

To su skandirali Boysi, naravno radilo se o subotnjoj utakmici, o velikom derbiju s Hajdukom. Dinamovim navijačima uvijek su najdraži trijumfi nad vječitim suparnikom. Nakon skandiranja, počela je onda standardna navijačka pjesmica; ‘jedna će Torcida plakati cijelu noć...‘ Znamo kako završava refren: ‘j..i se j..i, Splite, Dinamo šampion‘.

Dok su Boysi pjevali refren koji je u navijačkom svijetu provokacija suparničke skupine, igrači Dinama su mirno stajali, nitko se nije micao, nitko nije pjevao s navijačima. Tek kad su BBB opet počeli skandirati ‘Dinamo, Dinamo‘, onda su plavi dečki na terenu podigli ruke i pozdravljali svoje vjerne navijače nakon plasmana u play-off Lige prvaka. To je potez koji svakako valja zabilježiti, plavi dečki su se ponijeli baš onako kako su trebali.

image
RONALD GORSIC Cropix

Navijači mogu pjevati svoje pjesmice, u svijetu navijača to je sasvim normalno, ali igrači se od toga trebaju suzdržati i u najvećoj euforiji ili slavljima. Kad smo već kod subotnjeg derbija, onda se valja prisjetiti kako se recimo Marko Livaja i Danijel Subašić nakon onog prošlosezonskog derbija Dinama i Majstora s mora nisu mogli suzdržati.

Nakon pobjede Hajduka u Maksimiru od 2:0 u okviru 18. kola HNL-a na dočeku u Splitu su pjevali s navijačima; ‘mrzim Dinamo, srpsko ime to‘. Zbog toga ih je disciplinski sudac Alen Klakočer na temelju službene prijave povjerenika lige Josipa Breznog kaznio novčanom kaznom. Valja napomenuti da su se Livaja i Subašić prije izricanja kazne ispričali, pa je to uzeto kao olaktona okolnost.

Linker
25. ožujak 2024 18:34