Arijan Ademi i Ante Čačić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX
BRIGE NOVOG TRENERA

Koga je Čačić prozvao tvrdnjom da igrači nisu potpuno spremni!? Duga je lista onih koji nisu niti na klupi

Čačić je u svom povratku na Dinamovu klupu na raspolaganju imao samo 19 igrača
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 26. travanj 2022. 09:25

"Možda je to neprikladan izraz, ali neki igrači nisu do kraja spremni, nemaju dovoljno natjecateljskog ritma!"

Kazao je to Ante Čačić nakon utakmice u Velikoj Gorici, a u najavi dvoboja kazao je da ima dosta igrača koji nisu spremni za svih 90 minuta. Je li Čačić time prozvao nekoga direktno? Je li kritika išla na račun prethodnika Željka Kopića i njegovog stožera, koji nisu davali dovoljno prilika nekim igračima, pa oni nisu niti mogli ući u natjecateljski ritam? Je li se možda odnosila na rad kondicijskih trenera i ljudi zaduženih za fizičku spremu? Možda je išla na račun samih igrača?

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Doduše, Čačić je kao igrače koji nisu trenutno potpuno spremni spomenuo Arijana Ademija i Luku Ivanušuca, koji još hvataju formu nakon dugog oporavka od ozljede, no baš su oni odigrali svih 90 minuta.

Ono što jest činjenica, Čačić je u svom povratku na Dinamovu klupu na raspolaganju imao samo 19 igrača, nije mogao niti popuniti zapisnik. Theophile je izostao zbog kartona, to nije slučaj za raspravu, no izvan stroja su zbog ozljeda Bulat, Moharrami, Špikić, Štefulj i Franjić, zbog bolesti još dolazi k sebi Menalo, donedavno je u procesu oporavka bio i Perić, tako da u Maksimiru uistinu muku muče s velikim brojem izostanaka.

Je li to samo splet okolnosti ili postoji neki dublji problem, na Čačiću je sad da ga to otkrije. No, kako je i sam rekao nakon Gorice, već protiv Lokomotive dat će priliku nekim drugim igračima, a to je na tragu onoga što je radio i u prvom mandatu, kad u prvih 30-ak utakmica Dinamo nije istrčao dvaput u istom sastavu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 10:11