DAMIR KRAJAC Cropix
KLJUČNE UTAKMICE

Navijači žele rezultat, ali i igru: Slijedi tjedan istine za sve aktere ove čudne maksimirske priče...

Pred Čačićem, čovjekom koji je dosad ostvario sve ciljeve, pravi je lakmus papir njegove budućnosti
Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 06. kolovoz 2022. 16:52

Tanki remi u Varaždinu (1-1), a pogotovo drugi dio tog dvoboja 4. kola HNL-a teško je pao Dinamovim navijačima, pogotovo jednom dijelu, koji je nakon utakmice skandirao tražeći odlazak Ante Čačića. On se sigurno u ovome trenutku neće dogoditi, ali tjedan pred nama bez sumnje će otkriti točan smjer kojem plovi "modri" brod nabujalih nada i ambicija...

Za početak, još jednom, spomenimo da Ante Čačić u povratničkoj misiji na klupi maksimirskog kluba nema niti jedan poraz. To je notorna činjenica koja je kao takva neoboriv argument Dinamovu treneru, koji je poslije neriješenog ishoda s vrlo energičnim, "živim" i dopadljivim sastavom Marija Kovačevića, istaknuo da su na dobrom putu.

Oslabljeni Ludogorec

- Svi očekuju da pobijedimo u svakoj utakmici, a to je nemoguće. U ovoj sam utakmici htio i odmoriti neke igrače, neke vratiti nakon ozljeda, poput Boška Šutala i Emrelija, htjeli smo se što manje potrošiti da bismo spremniji dočekali utakmicu s Ludogorecom, koja nam je utakmica sezone. Znam da je trener uvijek "pedro", kad su loši rezultati u pitanju, ali mislim da smo mi na dobrom putu i da ćemo u utorak protiv Ludogoreca biti na visokoj razini - istaknuo je Čačić nakon utakmice.

Taj narativ o dobrome putu traje već neko vrijeme, jednako kao i najave da ćemo iz tjedna u tjedan svjedočiti boljem izdanju plavih trupa. Premda će svi istaknuti kako se nalaze u ranom dijelu sezone i da forma još nije optimalna, činjenica je da se riječi ne pretaču u konkretna djela. Nije problem remi kao takav, tek je četvrto kolo, a prvenstveni start s tri vezane pobjede ionako je Dinamu dao dovoljno prostora kako bi se posve koncentrirao na europske ispite, gdje već, dakle, u utorak slijedi prvi pravi test osobnosti i igre.

Iako iz Bugarske stižu informacije da Ludogorec dolazi bez najboljeg napadača Sotirioua, koji je navodno na putu prema Japanu, gdje bi trebao finiširati transfer u Sanfrecce Hiroshimu, a u kadru za Dinamo zbog kartona neće biti niti opasnog strijelca iz prvog susreta Bernarda Tekpeteya, Dinamo se nipošto ne smije opustiti, a uz obranu rezultata iz prvoga dvoboja (2-1) te prolaska u play-off Lige prvaka i garanciju igranja skupine Europske lige, s pravom se očekuje da "modri" napokon prikažu smisleniju i konkretniju igru.

Cilj cijele momčadi

Upravo je igra ono što se podvlači kao ključ, i upravo je igra ta koja je u Varaždinu isprovocirala Dinamove navijače. Igra protiv Ludogoreca stoga će biti bitna, no ne samo kontra Bugara, već i Hajduka koji stiže na Maksimir nekoliko dana kasnije. Ludogorec je nemjerljivo bitniji, to jest utakmica sezona jer osigurava minimum zacrtanih euro-očekivanja, međutim u kontekstu pruženih partija, važan će umnogočemu biti i sudar s opasnim sastavom Valdasa Dambrauskasa, koji će sigurno željeti nastaviti taj uspješni plov, započet protiv Vitorije na Poljudu.

Ante Čačić djeluje mirno, emitira stav da vrlo dobro zna što radi i da ima rješenja, koja bi Dinamovoj momčadi dala uz rezultat onaj silno važan kontekst igre. Pred čovjekom koji je dosad ostvario sve zacrtane ciljeve, ovaj se tjedan doima kao pravi lakmus papir njegove i "modre" budućnosti.

Prolaz bez prevelikog stresa protiv Ludogoreca i pobjeda protiv Hajduka svim bi kritičarima začepili usta, to je svima jasno, i to je, konačno, sigurno i vrlo jasan cilj Dinamova trenera. To, ujedno, mora biti i cilj cijele momčadi, koju također mnogi prozivaju, smatrajući da ne igra u skladu s mogućnostima. Stoga, bit će ovo veliki tjedan konačne istine za zapravo sve aktere ove trenutačno čudne maksimirske priče.

Linker
06. kolovoz 2022 16:52