BORIS KOVACEV Cropix
ČAČIĆ NAKON ŠKUPIJA

‘Nismo u stanju u kojem bi trebali biti, ali ne znam na temelju čega ste zaključili da smo bili uplašeni?

‘Činjenica jest da je u našoj igri bilo dosta nervoze, isprekidanosti, ali bili smo bolji‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 27. srpanj 2022. 00:22

Nogometaši Dinama izborili su treće pretkolo Lige prvaka nakon što su s ukupnih 3-2 bili bolji od Škupija, prvaka Sjeverne Makedonije. Poslije 2-2 u Zagrebu Dinamo je u Skoplju slavio s minimalnih, ali dovoljnih 1-0.

Trener Čačić je nakon utakmice i pobjede nad Škupijem kazao:

- Čestitam svojim igračima, ostvarili smo prvi cilj, igrati ćemo u Europi. Utakmica je bila očekivano teška, bile su i teške vremenske prilike. Prvo poluvrijeme smo kroz dominaciju nastojali doći do rezultata, stvorili smo nekoliko dobrih situacija, nije pao gol. Bilo je teško igrati protiv domaćina koji imaju dobar skok i dubinske lopte, preskali su igru, radili su nam dosta problema. Ali osim jednog centaršuta u prvom poluvremenu nisu imali neku prikladniju priiliku. Mi smo dobro otvorili drugo poluvrijeme, došli do tog gola i kad se pogledaju obje utakmice, zasluženo idemo dalje.

Na pitanje zašto je Dinamo bio uplašen, kazao je..

- Ne znam na temelju čega ste zaključili da smo bili uplašeni? Činjenica jest da je u našoj igri bilo dosta nervoze, isprekidanosti, ali bili smo bolji. U drugom poluvremenu smo u prvih desetak minuta mogli imati i veće vodstvo. Domaćin je bio tvrd i težak protivnik. Petković je odigrao jako dobru rolu, puno nam je pomogao u fazi obrane. Dinamo u otvaranju sezone mora igrati utakmice ‘na mišiće‘, nismo u stanju u kojem bi trebali biti, protiv Ludogoreca ćemo izgledati sasvim drukčije.

Kazao je nešto i o Ademiju, te još nešto o Škupiju.

- On je naš kapetan, ja sam ga trenirao prije deset godina u Dinamu, tad je dobio najviše prostora za igru. Ademi daje sve za momčad, podređuje se momčadi. Dao je dosta važnih golova iz te pozicije, baš mi je drago da je baš on u Skoplju riješio utakmicu i pokazao se u dobrom svjetlu. U Maksimiru je asistirao i postigao pogodak, u Skoplju je postigao pogodak. Svi hrvatski mediji su predstavili Dinamo kao apsolutnog favorita, što s obzirom na rejting Dinama i Škupija stoji. Ali Škupi nas je jako namučio, siguran sam da će nastaviti u Konferencijskoj ligi. Škupi se u HNL-u sigurno ne bi borio za ostanak. Goce Sedloski je iz svoje momčadi u dvije utakmice izvukao najbolje i predviđam mu lijepu trenersku karijeru - zaključio je Čačić

Linker
22. travanj 2024 04:09