Stefan Ristovski

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
JUNAK IZ LONDONA

Od ‘omraženog Kekovog jurišnika’ postao je ‘Rile Purger’! Ovaj dinamovac polako postaje ljubimac Maksimira

Zbog svog beskompromisnog garda dobiva sve više simpatija Dinamovih navijača
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 10. prosinac 2021. 20:45

Kad je Stefan Ristovski prošle godine dolazio u Maksimir iz Sportinga, mnogi su se složili da se radi od odličnom igraču, barem smo ga takvim pamtili iz riječkih dana, međutim, bilo je dosta onih među Dinamovim pukom, koji mu nisu mogli oprostiti ponašanje prema Dinamu dok je s Rijekom koračao prema trofejima. I on je bio na “Supertalentu” s pjesmom “Bit će Dinamo k... šampion”, ratoboran, prgav, nekad i bezobrazan.

Da tada nije u Rijeci igrao Marko Vešović, igrač sličnog karaktera čiji su obračuni sa Soudanijem i dinamovcima i izvan terena punili medijske stupce i dizali tenzije, vjerojatno bi Ristovski u to doba bez premca među Dinamovim navijačima dobio naslov “najomraženijeg Kekovog jurišnika”.

Kad smo o tom razdoblju pričali s Ristovskim po dolasku u Dinamo, jasno je, bez okolišanja kazao:

- Ja sam takav, kad igram za neki klub, onda za taj klub dajem sve od sebe, veliki sam navijač, pun emocija, nikad se ne štedim. Takav ću biti i u Dinamu, najveći Dinamov navijač i dat ću cijelog sebe za klub!

image
ADRIAN DENNIS Afp

Ristovski dugo nije dosegao onu formu iz Rijeke, nije to bio isti igrač. Prvo, u Sportingu nije imao kontinuitet, kad se u Dinamu ustalio, došao je Euro, nije prošao pripreme, bez puno odmora krenula je nova sezone. U kojoj je Ristovski, nakon odlaska Stojanovića, bio prvi izbor na desnoj strani, no u zadnjih nekoliko tjedana istisnuo ga je Moharrami. Pa onda ona greška u Šibeniku... Nije ga išlo, baš nije.

A onda je, kako to samo nogomet može ispisati, u nekoliko dana postao miljenik Dinamovih navijača. Kruže, također, društvenim mrežama neke poruke u kojima se “prepucava” s Hajdukovim navijačima, ima tu svega. Ako su poruke uistinu njegove, ne može se to sa sigurnošću reći, nipošto u toj priči nije anđeo, ima tu rečenica koje su ružne i nepotrebne. Ali, sigurno na tragu onoga što je najavio da će “dati sve za Dinamo, kao što je davao i za Rijeku”.

Međutim, ono što mu se ne može zamjeriti, jest izvedba u Londonu. Možda i najbolja izvedba u modrom dresu, a k tome je nekoliko puta sjajno zaustavio Nikolu Vlašića i nakon utakmice imao je i štošta reći hrvatskom reprezentativcu, nije mu ostao dužan zbog te već opjevane Vlašićeve izjave da želi Dinamo i zbog Hajduka izbaciti iz Europske lige. Ristovski zbog tog beskompromisnog garda dobiva sve više simpatija Dinamovih navijača, neki su ga prozvali i “Rile Purger”. Takav karakter treba Dinamu, uz opasku da ga, bile ono njegove poruke ili ne, nikako ne treba iskazivati na bilo kakav način osim na terenu. U Londonu je pokazao da je to pravi i najbolji način, bude li Ristovski u takvoj formi, bude li sve češće “Ristovski iz Rijeke”, tada će Dinamo dobiti pravo pojačanje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. travanj 2024 18:15