MARKO TODOROV Cropix
STRUČNI POGLED

‘Ovo je najava nove Dinamove dominacije u HNL-u! ‘Trka iz sjene‘ bit će neizvjesnija od one za vrh‘

Hajduk? Izgubio je dva derbija, od Dinama i Osijeka, ali ako dobije te dvije odgođene utakmice...‘
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. kolovoz 2022. 18:48

Komentira: Nikola Jurčević

Nakon dosadašnjeg startnog dijela HNL-a nazire se najava Dinamove dominacije. Naravno, daleko je to od gotovog, tek smo na početku, ali može se već sad pretpostaviti da bi Modri mogli opet suvereno vladati. No, radi se ipak o pretpostavci jer Hajduk ipak ima dvije utakmice manje od društva iz Maksimira. Da, izgubio je Hajduk dva derbija, od Dinama i Osijeka, ali ako dobije te dvije odgođene utakmice, onda bi u dobrom dijelu sezone to mogla biti utrka u dvoje za naslov prvaka, premda se već sad može zapaziti da bi Dinamo mogao dominirati. Osijek, a pogotovo Rijeka, daleko su od situacije da bi se mogli boriti za sam vrh, tu mislim za naslov prvaka.

image

Nikola Jurčević

DAMIR KRAJAC Cropix

Međutim, ja bih tu istaknuo nešto drugo. Držim da trka za vrh neće biti tako dramatična i neizvjesna kao ona druga, nazovimo je “trka iz sjene”. Očekuje nas dramatična borba za ostanak u HNL-u. Nema velike razlike od trećeg do desetog mjesta, sve je skupljeno u nekoliko bodova. Ove sezone u društvu najboljih nema momčadi kao što je to prošle bio Hrvatski dragovoljac. Oni su bili brzo otpisani, tako da su svi ostali mogli igrati rasterećeno. Ovoga puta to neće biti tako. Mene su ugodno na startu ovog prvenstva iznenadili Slaven Belupo, Varaždin i Istra 1961.

No, rana je faza nacionalnog prvenstva, vidimo da danas možeš biti treći, a nakon sljedećeg kola već osmi ili deveti. Sve je jako zgusnuto i rano je za bilo kakve konačne prognoze jer vidite kako je Rijeka ušla u krizu, ogromnu turbulenciju, zadnji su na ljestvici, dok su klubovi od kojih se to nismo nadali, to su oni koje sam spomenuo, startali jako dobro. Po meni je, recimo, Slaven Belupo najveće iznenađenje prvenstva. U zaključku, kazao bih da će na prve tri pozicije biti Dinamo, Hajduk i Osijek jer Osječani će se sigurno dići, no teško se mogu uključiti u borbu za naslov s Dinamom i Hajdukom. No, od te treće pozicije koju sam dodijelio Osječanima, pa do one desete koja znači selidbu rang niže, očekuje nas ogromna, žestoka borba, iznimno zanimljivo prvenstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 12:14