Bartol Franjić

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
LANČANA REAKCIJA

Rošada zbog Bočkaja: Franjić se vraća na staru poziciju, a ‘nesretni tragičar‘ napušta Dinamo?

U veznom redu je najgušći raspored, za tri mjesta konkuriraju Ivanušec, Ademi, Mišić, Gojak...
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. prosinac 2021. 13:44

Dolazak Petra Bočkaja, kako god, uzrokovat će neke lančane reakcije u Dinamovoj momčadi, barem na početku planiranja proljetnog dijela sezone. Naime, sad kad su na lijevoj strani Bočkaj i Štefulj, a ako će Modri najčešće igrati u ovom 3-5-2 sustavu, neće više biti potrebe za Bartolom Franjićem na lijevoj strani. Franjić je veći dio sezone igrao na, za njega neprirodnoj poziciji, lijevog beka, no, od proljeća bi se ipak mogao vratiti korijenima.

U Kopićevoj viziji Franjić bi opet trebao konkurirati za mjesto u sredini terena, na svojoj prirodnoj poziciji zadnjeg veznog. U veznom redu je trenutno najgušći raspored, za tri mjesta konkuriraju Ivanušec, Ademi, Mišić, Gojak i Bulat, očekuje se uzlet 'malog' Baturine, sad će se tu pojaviti i Franjić. Naravno, nije sustav 3-5-2 'sveto pismo', uvijek Kopić može vratiti Dinamo na staro pa će biti prilike i za drugačiji raspored.


A što se Bartola Franjića tiče, on bi mogao pomoći i u zadnjoj liniji. Naime, sve se glasnije govori kako u Dinamu više nisu oduševljeni Kevinom Theophile-Catherineom, kako Francuz više nije nezamjenjiv stoper i kako bi u nastavku sezone mogao biti u drugom planu. Gube pomalo svi strpljenje s tim KTC-ovim kiksevima, previše je 'nesretnog spleta okolnosti', golova koje su Modri primili njegovom greškom. Dosad su mu tu uglavnom opraštali, stavljali u prvi plan njegovu profesionalnost, čvrsti gard, čak i brzinu u odnosu na ostale stopere.

Međutim, s obzirom da godišnje košta klub više od milijun eura, da će na ljeto ući u zadnju godinu ugovora, što je uvijek neugodna situacija, sve je izvjesnije da Francuz, koji se u završnici prvenstva 'proslavio' crvenim kartonom u Puli, više neće imati povlašten status u kojemu se obrana sastavljala po principu 'Theophile i još netko'. Šuška se čak i da bi Theophile mogao u siječnju otići iz Dinama, da postoji interes iz Francuske, što je njemu već dugo idealna opcija, ali, to tom potom, konkretne ponude još nema.


Uz Theophilea, Kopić na stoperskim pozicijama ima Šutala, Perića i Lauritsena, Danac bi na proljeće opet mogao postati važna karika, tu je i Dilaver koji, iako nije najesen bio u velikoj formi, može biti koristan. I, tu je onda i Franjić, igrao je već stopera, pogotovo u sustavu s trojicom braniča, a u nekoj varijanti, ako baš jako zagusti, može se snaći i Ristovski. Dakle, zasad nema potrebe za dovođenjem novog stopera, čak i da ode Kevin Theophile-Catherine, Modri bi se mogli pokriti, puno bi veći udarac bio da ode Josip Šutalo, koji je svojim igrama u prvom dijelu sezonu navukao interes iz inozemstva i ne bi čudilo da sleti neka ponuda. Iako bi, svakako, bilo bolje kad bi ostao do ljeta.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. travanj 2024 01:33