Bartol Franjić

 DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
VELIKI NOĆNI DOGOVOR

Sve je riješeno! Dinamovac napustio pripreme, za momčad Nike Kovača potpisuje već danas?

Na ponudu Wolfsburga iz Maksimira su odgovorili protuponudom, a na kraju je posao i zgotovljen.
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. lipanj 2022. 23:48

Sve se može okrenuti i promijeniti, ne bi bilo prvi put, međutim, prema kasnosubotnjim informacijama Bartol Franjić je na korak do transfera u Wolfsburg! Klub na čijoj je klupi negdašnji hrvatski izbornik Niko Kovač ponudio je Modrima prvotno oko pet milijuna eura, iz Dinama su odgovorili "protuponudom" od osam milijuna eura, a čini se da su se u siubotu našli negdje na tom putu.

Sam igrač navodno je već riješio s Wolfsburgom detalje svojega ugovora, a onda je Bartol Franjić poslijepodne napustio pripreme Dinama u Moravskim toplicama i otišao u Zagreb odakle bi možda već u nedjelju mogao prema Njemačkoj finalizirati transfer u redove bundesligaša.

image

Bartol Franjić

RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Wolfsburg je nedavno Leipzigu prodao važnog igrača, centralnog veznog Xavera Sclägera za 12 milijuna eura, Niko Kovač je zato krenuo u akciju i "pikirao" Franjića, koji je, doduše, najmanje utakmica u svojoj seniorskoj karijeri odigrao baš na poziciji u veznom redu. Puno je više igrao stopera ili čak lijevog beka. No, znaju mnogi da je Franjić originalno upravo zadnjih vezni i vide ga na toj poziciji u budućnosti.

Zanimljivo, Franjić, ispast će da pod Čačićevim ravnanjem nije odigrao niti jednu utakmicu. Naime, zadnji je put na terenu bio protiv Istre još 15. travnja, tada se ozlijedio i propustio ostatak uzbudljive sezone, a time i dolazak Čačića na modru klupu. U nedjelju Dinamo igra protiv Shkendije, ionako je bilo upitno bi li Franjić igrao zbog potencijalnog tranfera, a sada nakon što je otišao finalizirati odlazak u negdašnjeg prvaka Njemačke, posve je jasno da Ante Čačić u svom mandatu nije i neće koristiti Franjićeve usluge.

A zadnjih je dana zamrla i priča oko mogućeg dolaska Mateja Mitrovića. Nije sad strka-frka, Dinamo ima dovoljno stopera, čak i odlaskom Franjića neće tu biti panika. No, to ne znači da već sutra Modri ipak neće posegnuti za Mitrovićem ili nekim drugim stoperom ako se ukaže prilika. Ili potreba. A i to samo pokazuje, zapravo, da je već sad Dinamo dobro pokriven na nekim pozicijama i da odlazak Franjića ne bi ostavio preveliku rupu u modroj svlačionici.

Linker
19. travanj 2024 11:58