RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
TRAŽENA ROBA

Svi žele dovesti dva maksimirska dijamanta! U Dinamu jasni - 15 milijuna eura je početna cijena za obojicu

Opipava se teren i pitanje jest samo kad će stići neka službena ponuda za taj dvojac
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 10. srpanj 2022. 11:26

Josip Šutalo jučer nije igrao protiv Hajduka, ali po onome što saznajemo, trebao bi participirati u početku sezone na startu Supersport HNL-a protiv Lokomotive u Maksimiru. Kao reprezentativac kasnije se priključio pripremama, a došao je i dan kasnije od ostalih jer je imao virozu, a onda i malih problema s koljenom. Zato ga Dinamov trener Ante Čačić jučer nije koristio...

Najvažnije pitanje kad se radi o Josipu Šutalu jest hoće li ga Dinamo prodati do konca prijelaznog roka. Naravno, mislimo da to ne treba niti spominjati, mladić koji je onako sjajno odigrao protiv Danske i Francuske, koji je praktički preko noći postao ogroman kandidat za odlazak u Katar, na meti je mnogih europskih klubova. Da, nema još niti jedne službene ponude, ali znamo da to nema nikakve veze. Jer, isto tako znamo da se službena ponuda šalje onda kad je transferni posao već pri kraju.

image
JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

Kad su tzv. "upiti" u pitanju, onda je priča posve drukčija. Za njega i Luku Ivanušeca ima ih najviše. Opipava se teren i pitanje jest samo kad će stići neka službena ponuda za taj dvojac. Ako će biti prodavani, o tome će se u Maksimiru odlučivati negdje početkom kolovoza. Nekako se čini da je Šutalo ipak možda najbliže odlasku jer su pipci raznih europskih klubova sve veći i veći, stisak sve jači i jači. Nikada u Dinamu niste čuli koliko bi klub tražio za nekog igrača, ali pretpostavlja se da se razgovori o njegovoj možebitnoj prodaji neće niti početi voditi ukoliko netko ne ponudi najmanje 15 milijuna eura. Naši izvori tvrde da će ta cifra biti početna i kad se radi o Ivanušecu... Svoje nogometno blago Modri misle prodavati skupo.

image
ZELJKO PUHOVSKI Cropix

Naravno, ima tu raznih kombinacija kad se radi o prodajnoj cijeni. Recimo, neki klub može ponuditi i manju cifru od 15 milijuna eura, recimo, 13 milijuna eura fiksno, ali uz opet, okvirno, 6 milijuna eura bonusa, tako da prodaja može zavisiti i od bonusa. Recimo, Dinamo u slučajevima Gvardiola i Olma, kad je Leipzig u pitanju, ima odlične bonuse koji su realni. Jer, Leipzig je klub koji je pri vrhu njemačkog nogometa, pa se naplaćuju nastupi u Ligu prvaka, a mogući su i oni kad se radi o trofejima, nastupima u momčadi.... Leipzig je klub koji može ostvarivati rezultate koji Dinamu na temelju bonusa donose novac. Ako Šutalo ili Ivanušec završe u klubovima koji nisu blizu osvajanja trofeja ili koji će teško, recimo, izboriti plasman u Ligu prvaka, onda se bonusi gube, onda to nije dobar posao. Zato je bitno da Šutalo ili Ivanušec odu u klubove koji su u stanju nešto osvajati i igrati Europu.

No, vratimo se Šutalu, koji je ovog trenutka nekako prvi u redu za odlazak. Može li se dogoditi da ga Dinamo proda, ali da ga kupac ostavi na posudbi kao što je to recimo bio slučaj s Gvardiolom? Moguće je i to, makar su takvi poslovi ipak rijetkost i to se po svemu sudeći neće dogoditi. Također, Šutalo mora paziti u kojem će klubu nastaviti karijeru. Naime, tamo gdje moguće ode mora igrati jer će mu samo igra donijeti Svjetsko prvenstvo u Kataru. Ostanak u Dinamu sigurno mu osigurava igranje za prvu momčad. Makar, s obzirom na njegovu kvalitetu i novac koji će možebitni kupac uložiti, za vjerovati jest da bi Josip Šutalo gdje god nastavio karijeru bio dio udane momčadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 05:16