GORAN MEHKEK Cropix
MUKA BEZ ADEMIJA

VIDEO: Dinamo šokiran kad se činilo da je sve gotovo, pogledajte kakva je ‘bomba‘ završila u mreži Livakovića

Hrvatski prvak je eru bez Arijana Ademija počeo remijem kod Gorice u 27. kolu HNL-a
Piše: SN/Toni RoićObjavljeno: 01. travanj 2023. 19:07

GORICA - DINAMO 1:1 (Mitrović 85‘/Ljubičić 60‘)

VELIKA GORICA Gradski stadion Gledatelja 4084

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka) 7. Pomoćnici: Pajić i Janić. Četvrti sudac: Lovrić. VAR: Bel. AVAR: Tomas. Delegat: Vučemilović.

GORICA (4-2-3-1): Banić 7 - Tomečak 6, Steenvoorden 7, Bralić 6,5, Krizmanić 6 (od 46. Štiglec 6,5) - Pršir 6 (od 77. Julardžija -), Mrzljak 6 - Ndockyt 5,5 (od 61. Majstorović 6), Suk 6 (od 46. Fruk 6), Mitrović 7,5 - Fućak 6 (od 49. Matavž 6).

Trener: Željko Sopić 7

DINAMO: Livaković 7 - Ristovski 6 (od 77. Moharrami -), J. Šutalo 6, Theophile-Catherine 6,5, Ljubičić 7 ⚽? - Mišić 6, Bulat 5,5 (od 90.+1 Menalo -) - Špikić 5,5 (od 71. Bočkaj -), Baturina 6, Ivanušec 5,5 - Drmić 6 (od 90.+1 Majić -).

Trener: Ante Čačić 6 ?

Igrač utakmice: Josip Mitrović


Izvještaj piše: Toni Roić

Iako je Dinamo vodio u Velikoj Gorici, na kraju može biti sretan što je izvukao i bod jer je Gorica u remiju 1:1 propustila više dobrih prilika od lidera. Robert Ljubičić je doveo goste u prednost u 60. minuti, ali je i više nego zasluženo izjednačenje stiglo u 85. minuti eurogolom Josipa Mitrovića, kojem je to bio četvrti pogodak u četiri prošle utakmice.

image
GORAN MEHKEK Cropix

GOLOVE POGLEDAJTE OVDJE.

Ogled posljednjeg i prvog kluba HNL-a napunio je tribine velikogoričkog stadiona s preko četiri tisuće gledatelja, a prvog dana travnja sunce je obasjalo Turopolje, što je davalo idealne uvjete za zanimljivu nogometnu predstavu u kojoj nije bilo mjesta za kalkuliranje. Gorici su bodovi nasušno potrebni u pokušaju da ipak spasi prvoligaški status, dok je Dinamo imao dva velika kiksa i poraza u posljednja tri kola (Šibenik, Istra 1961) i novi nikako nije želio dopustiti.

Vidjelo se od prve minute da Čačićeva momčad želi nametnuti ritam igre i potisnuti domaće u obranu, ali Sopićev sastav nije kanio plesati po tim notama, već pronaći načine kako doći do opasnih situacija za vratara gostiju Livakovića. Prvu veliku priliku imao je za Modre u 6. minuti Josip Drmić, ali njegov udarac s desetak metara očešao je okvir vrata i lopta je završila u gol-autu. Imala je tu Gorica sreće, ali imao je Dinamo još i više samo dvije minute kasnije kada Slavko Bralić iz blizine promašuje što je bilo lakše pogoditi.

Bio je to dobar uvod u vrlo intenzivno prvo poluvrijeme u kojem su išle akcije na obje strane, ali nitko u ključnim završnim udarcima nije bio dovoljno precizan loptu usmjeriti u mrežu. Istina, uspio je to u 24. minuti Josip Mitrović, ali gol domaćih poništen je zbog zaleđa Kristiana Fućka u začetku akcije. Po tko zna koji put ove sezone VAR odluka otišla je kontra interesa Velikogoričana.

image
CROPIX

Imao je prije toga i Ndockyt jedan jaki udarac iz daljine, kojeg je Livaković uspio uz pomoć stative odbiti u korner, a spašavao je vratar Zagrepčana i u gužvi ispred Suka u 33. minuti. Posljednju obećavajuću akciju Modrih u prvom dijelu nije iskoristio Stefan Ristovski. Na dubinsku loptu u 39. minuti Ristovski je slijeva ušao sam u šesnaesterac, ali vratar Banić je krenuo prema njemu, ušao mu u šut, a nakon odbijene lopte Makedonac je šalje preko okvira vrata. Početni rezultat ostao je do odmora, ali igra je bila u jakom tempu, bez ijednog grubog starta ili kartona.

Trener domaćih Sopić je odmah na startu drugog poluvremena ubacio Tonija Fruka i Dinu Štigleca umjesto Joeyja Suka i Krešimira Krizmanića, da bi se već u 47. minuti ozlijedio i Fućak, pa je umjesto njega ušao Matavž. Nastavilo se u aktivnom modu s obje strane, pa je Dinamo u uvodnim minutama nastavka izborio slobodni udarac s dvadesetak metara kojeg je Baturini obranio Banić, da bi Ljubičić slijeva ušao do peterca, ali bio je previše iskosa, pa je samo pogodio vanjski dio mreže. Gorica je imala dva-tri dobra izlaska iz tranzicije, ali samo je Pršir uspio odapeti prema Livakoviću, no nedovoljno jako i precizno da bi ga iznenadio. Gol u tim trenucima kao da je "visio u zraku" i nakon sat vremena igre postigao ga je Robert Ljubičić. Drmić je odlično prošao po boku i dao idealnu povratnu loptu za Ljubičića, koji sigurno pogađa za vodstvo Modrih.

image
GORAN MEHKEK Cropix

U 65. minuti mogao je izjednačiti Fruk, ali njegov udarac s petnaestak metara iskosa Livaković je pročitao i loptu odbio u korner, dok je nešto kasnije Pršir iz slobodnog udarca s dvadesetak metara pucao samo u živi zid. Ipak, nagrada za hrabru i kvalitetnu igru domaćih stiže u 85. minuti kada Josip Mitrović sjajnim projektilom pogađa za 1:1, a samo tri minute kasnije Toni Fruk izlazi sam na Livakovića, koji sjajnom obranom spašava Dinamo poraza u Turopolju. "Čačiću odlazi", začulo se s tribina kada je Bebek odsvirao kraj...

image

Gorica - Dinamo

SOFASCORE.COM


PRIJENOS UŽIVO:

90+8 - KRAJ! Gorica je na kraju iznenadila Dinamo i upisala vrijedan remi u borbi za ostanak.

90+5 - Žute kartone dobili su Robert Ljubičić i Ante Čačić.

90+1 - Izašli su Bulat i Drmić, u igri su Menalo i Majić (Dinamo).

90 - Igrat će se još sedam minuta sučeve nadoknade.

89 - Izbio je sada Mitrović sam pred Livakovića, ali golman Dinama to izbija u korner iz kojeg opet prijeti Gorica, no nije bilo preciznosti. Kakva završnica u Turopolju!

85 - GOOOL! Mitrović zabija golčinu za pamćenje. Sijevnula je kontra Gorice, a Mitrović došao do ruba šesnaesterca i snažno opalio. Lopta je završila u suprotnom kutu. VAR je potvrdio pogodak.

79 - Navijači su sada zasuli teren bakljama pa je susret nakratko prekinut.

image
GORAN MEHKEK Cropix

image
GORAN MEHKEK Cropix

77 - Izašao je Pršir, ušao Julardžija (Gorica).

77 - Iz igre izlazi Ristovski, a u igru ulazi Moharrami (Dinamo).

72 - Izašao je Špikić, ušao Bočkaj (Dinamo).

71 - Pršir gađa iz slobodnjaka, ali samo u živi zid.

67 - Gorica se ne predaje. U nekoliko navrata je sada stigla pred gol Dinama, ali Livaković je spriječio bilo kakav ozbiljniji pokušaj.

61 - Izašao je Ndockyt, u igri je Majstorović (Gorica)

60 - GOOOL! Ljubičić dovodi Dinamo u vodstvo. Drmić je probio po boku i poslao povratnu loptu za Ljubičića koji ju bez problema šalje u mrežu. Ljubičiću je to bio prvi prvenstveni gol.

image
GORAN MEHKEK Cropix

52 - Bulat i Ljubičić su sada dobro kombinirali, a onda je Ljubičić ušao u šesnaesterac, odigrao dupli pas s Drmićem, ali puca pokraj gola.

49 - Bulat je pucao iz slobodnjaka, ali brani Banić.

49 - Izlazi ozlijeđeni Fućak, u igri je Matavž (Gorica).

46 - U svlačionici su ostali Suk i Krizmanić, a u igri su Fruk i Štiglec (Gorica).

46 - Počelo je drugo poluvrijeme.

45+2 - Kraj prvog dijela. Za sada mreže miruju. Gorica je, doduše, i zatresla mrežu, no taj gol je poništen zbog zaleđa, dok je Drmić pogodio vratnicu.

42 - Pokušava Dinamo, no nema sreće u završnici. Ubačaj ristovskog je sada završio u rukama Banića.

39 - Ristovski je sada presjekao jednu loptu Gorice pa odigrao dupli pas sa Baturinom i snažno pucao, no brani Banić, a onda na odbijenu loptu opet naletava Ristovski, ali puca visoko preko gola.

33 - Zaprijetila je sada opasno Gorica. Fučak je pronašao Suka u šesnaestercu Dinama, ali njegove pokušaje je u dva puta sjajno obranio Livaković. Šutalo je potom izbio loptu daleko od gola.

30 - Fučak je sada izletio sam pred Livakovića, no lopta mu je bila prebrza pa je golman Dinama bez problema to ulovio u ruke.

24 - PONIŠTEN GOL! Zabila je sada Gorica, ali Fučak je bio u zaleđu pa je zgoditak poništen.

21 - Opalio je sada iz daljine Ndockyt, ali sjajno brani Livaković.

18 - Baturina je na boku pronašao Ristovskog koji je ubacio u peterac, no Drmić nije dobro zahvatio loptu glavom pa ostaje 0:0.

15 - Gorica prijeti po boku preko Tomačaka, a na odbijanac je naletio Mitrović i snažno pucao, ali samo u blok.

12 - Ponovno je probao Drmić, ali ovoga puta brani Banić.

8 - Probala je sada Gorica, ali Bralić dobar ubačaj nije uspio glavom pretvoriti u pogodak s nekoliko metara.

6 - Kakva šansa za Dinamo! Josip Drmić dobio je sjajnu loptu u šesnaestercu Gorice, ali s 11 metara pogađa vratnicu. Napadač Dinama pucao je doslovno s bijele točke, ali nije imao sreće.

3 - Gosti su od prve minute krenuli prema golu domaćina, no u uvodnim minutama ne uspijevaju doći do šesnaesterca Gorice.

1 - Počela je utakmica u Velikoj Gorici!


Stigli su sastavi, nema niti jednog iznenađenja u prvih 11 Dinama nakon odlaska Arijana Ademija, sve je po najavama, dok se trener Gorice Željko Sopić odlučio na dvije promjene.

Na golu je Banić umjesto Radoševića, a u vrhu napada Fućak umjesto Matavža.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
11. travanj 2024 01:14