RONALD GORSIC Cropix
SLAVLJE U AUSTRIJI

VIDEO: Dinamo je ovo čekao 26 godina, Modri srušili Salzburg, Kulenović i Petković rasplakali Red Bull Arenu

Dinamo je u 3. kolu Lige prvaka s 2:0 odnio vrijednu pobjedu u Austriji protiv RB Salzburga
Piše: Davorin Olivari, SNObjavljeno: 23. listopad 2024. 22:56

RB Salzburg - Dinamo 0:2 (Kulenović 49., Petković 84.)

RED BULL SALZBURG: Schlager 🟥 (od 70. Gloukh) - Dedić 🟨, Piatkowski 🟨, S. Baidoo, Terzić (od 82. Guindo) - Kjaergaard, Diambou (od 58. Bajčetić), Bidstrup 🟨 (od 58. Capaldo) - Daghim (od 58. Nene), Konate, Gloukh

DINAMO: Nevistić - Ristovski, Bernauer, Theophile, Torrente - Sučić (od 88. Stojković), Mišić, Ademi (od 59. Rog 🟨) - Ogiwara (od 77. Pierre-Gabriel), Baturina (od 88. Kačavenda) - Kulenović ⚽ (od 77. Petković ⚽)

SALZBURG - Red Bull Arena. Sudac: Danny Makkelie (Nizozemska).


GOLOVE DINAMA POGLEDAJTE OVDJE.

image

Detaljnija statistika: Sofascore

SOFASCORE Sofascore

Dinamo je pobijedio u Salzburgu i uzeo tri ogromna boda u Ligi prvaka! Dobio je svoju prvu krucijalnu utakmicu u "kraljevskoj klasi" i ostavio budnom nadu o ostanku u elitnom natjecanju i nakon siječnja iduće godine. Došli su Modri do velikog trijumfa bez Nenada Bjelice na klupi, ali modri trener uživao je na tribinama. Nakon boda protiv Monaca, zg-klub nakon tri kola ima na kontu četiri boda, fini je to zbroj. Bila je to i prva pobjeda Dinama u skupini Lige prvaka na gostovanjima nakon 26 godina, zadnja je bila od 1:0 protiv Ajaxa u Amsterdamu. Naravno, ovaj trijumf donio je u maksimirsku blagajnu 2,1 milijun eura, što je dodatni šećer na pobjedničku tortu. Dinamo je definitivno zaslužio slavlje u Salzburgu, bio je bolji i konkretniji od domaćina koji je posljednjih 25 minuta igre igrao s igračem manje zbog isključenja vratara Schlagera.

image
RONALD GORSIC Cropix

Prvu opasniju akciju stvorili su Modri, Baturina je proigrao Ademija u šesnaestercu domaćina, ali je kapetanov udarac blokiran u posljednji trenutak. Odmah je u idućem napadu uzvratio Salzburg, centaršut s lijeve strane je glavom dočekao Konate, ali je njegov udarac s nekih pet metara prohujao iznad grede. Salzburg je od starta utakmice pokušao visokim presingom stisnuti Modre, ponekad im je uspijevalo malo poremetiti plave stopere koji su onda griješili u predaji lopte. Ipak, domaćin nije ozbiljnije prijetio Nevistiću. Bilo je nekoliko centaršuteva u prvih petnaestak minuta, ali nisu predstavljali konkretnu opasnost. Što je utakmica dalje odmicala, Modri su izgledali sve sigurnije, stekao se dojam da se sve bolje osjećaju na terenu. Martin Baturina je bio vrlo raspoložen, Petar Sučić također...

image
RONALD GORSIC Cropix

No, baš u tom razdoblju domaćini su malo zaprijetili, Dedić je pucao s dvadesetak metara, ali je Nevistić obranio, loptu izbacivši u korner. Slijedom onoga što smo gledali mogao se steći dojam da su domaćini zreli za primanje pogotka. Samo da je Dinamo malo podignuo razinu svoje igre, da je ubacio u veću brzinu. Nekako su to spoznali i domaći navijači, koji su prvo utihnuli, a onda, vidjevši da njihovim ljubimcima treba podrška, unisono počeli glasnije navijati. Uspoređujući Salzburg prijašnjih godina s ovim koji smo gledali, nije bilo teško zamijetiti da je kvaliteta tog austrijskog kluba bitno pala.

Nakon pola sata igre baš nam je bilo žao što na travnjaku nije bilo Brune Petkovića, imali smo osjećaj da je utakmica bila baš za njega. Baš kad smo se bavili tom mišlju, Dinamo je imao sjajnu priliku, Ogiwara je centrirao, Ademi je pucao glavom, lopta je zaglavila u nogama Terzića, odbila se na stranu, na njoj je bio Kulenović, ali je njegov udarac s nekih tri-četiri metra blokiran. Modri su bili jako blizu pogotka. Kao i dvije minute nakon te šanse, Ristovski je ubacio s desne strane po travi, naletio je Kulenović, pucao s nekih desetak metara, ali Schlager je obranio. U finišu prve dionice Modri su stisli domaćina, svaki napad djelovao je opasno, ali mreža Schlagera nije se zatresla. Dinamo je bio bolji u prvoj dionici koju je zaključio Martin Baturina jednim sjajnim driblingom kojim je slomio domaću obranu, ali je dobar blok uspio spasiti Salzburg.

image
RONALD GORSIC Cropix

Početkom druge dionice Dinamo je poveo! Sjajna je to bila akcija, razigrali su Sučić i Ristovski, senator je ubacio po travi a Sandro Kulenović je svoju treću šansu iskoristio. Bolja igra Modrih stigla je na naplatu. Odmah su plavi dečki krenuli i po drugi pogodak, nedugo nakon poentiranja Kulenovića, opet se zagužvalo u šesnaestercu domaćina, na koncu te akcije zapucao je Theophile. U 66. minuti utakmice Salzburg je ostao s igračem manje. Vratar Schlager istrčao je na jednu dugu loptu upućenu prema Kulenoviću, u skoku ga je izvan šesnaestera grubo pregazio, a sudac Makkelie odmah mu je pokazao crveni karton, jer je nakon toga igrao rukom izvan svog 16-erca!

Ipak, s igračem manje, Salzburg je navalio, ubrzo nakon gola Kulenovića, dobro je pucao Konate s nekih desetak metara, ali je Nevistić obranio. No otvoreni gard Salzburga donio je kontru Modrih, opet je asistirao Ristovski, a zabio je ozljedom načeti Bruno Petković koji je ušao u igru umjesto Kulenovića. Bila je to "točka na i" za veliko slavlje Modrih, makar je još u sudačkoj nadoknadi mogao zabiti i Stojković. Ali i dva su bila dosta.

image
RONALD GORSIC Cropix

KRAJ UTAKMICE!

Dinamo je nakon 26 godina i legendarne pobjede protiv Ajaxa (0:1, Josip Šimić) upisao gostujuću pobjedu u Ligi prvaka! Modri su u svemu izdominirali na Red Bull Areni, Bjelica je maestralno taktički nadmudrio suparničkog trenera, a Kulenović i Petković svojim golovima ispisali povijest. Velika pobjeda kojom će se isprati gorčina s Allianz Arene i žal zbog bodova iz utakmice s Monacom. Ovaj Dinamo postaje konkurentan u Europi.

image
RONALD GORSIC Cropix

90.+5. Kakav potez Luke Stojkovića. Prekrasno je gađao s vrha šesnaesterca i malo je nedostajalo da se upiše u strijelce... Dinamo je u svemu izdominirao u Salzburgu!

90.+3. Sjajan udarac Marka Roga s desetak metara iskosa brani vratar Salzbuga!

90. 🕖 Igrat će se pet minuta sučeva dodatka.

🟨 Žuti karton dobio je Marko Rog zbog faula na Neneu.

88. ⇔ Izlazi dvojac koji je ponovno briljirao - premda se nisu upisali u strijelce - Martin Baturina i Petar Sučić. Zamijenit će ih Luka Stojković i Lukas Kačavenda.

Akcija Modrih kao iz udžbenika. Baturina dodaje u stranu do Petkovića, on pak gura u stranu Ristovskog koji mu - dok Sučić odvlači svog čuvara - daje povratnu na vrh šesnaesterca, a Bruno Petković fantastičnim udarcem pogađa za 0:2 na Red Bull Areni!

84.GOOOOOOL!!!

Bruuunooo Petkoviiiiiić!!!

image
RONALD GORSIC Cropix

82. ⇔ Kod Salzburga ulazi Guindo umjesto Terzića.

79. 'Fliper' ispred Dinamova gola završio je nepreciznim Konateovim udarcem. Dobro je sve prošlo, međutim Modri djeluju kao da čuvaju rezultat u Salzburgu. Austrijanci su, pak, jurnuli po izjednačenje.

77. ⇔ Nove promjene kod Dinama.

Ulaze Bruno Petković i Ronael Pierre-Gabriel umjesto Kulenovića i Ogiware.

Nenad Bjelica i Dario Šimić burno su proslavili vodstvo Dinama na tribinama Red Bull Arene.

image
RONALD GORSIC Cropix

73. 🟨 Požutio je Piatkowski zbog naguravanja u šesnaestercu.

71. Konate se uspijeva varkom tijela riješiti Bernauera, srećom tu je spremni Nevistić.

71. Baturina je izveo ovaj slobodnjak koji je iznudio Kulenović, međutim nije bilo preciznosti u tom pokušaju.

70. ⇔ Ulazi rezervni vratar Oscar Gloukh umjesto isključenog Schlagera.

66. 🟥 IZRAVAN CRVENI KARTON ZA VRATARA SALZBURGA!

Na Ogiwarinu dugu loptu jurnuo je Kulenović prema golu, pritom ga je srušio domaći branič, a vratar Schlager zabio se u njega. Na odbijanac je stigao Sučić i šutirao po golu, no ispriječio se Schlager koji je to - izvan svog šesnaesterca - obranio! Čini se da je zbog obrane izvan kaznenog prostora crveni karton dobio Austrijanac.

image
RONALD GORSIC Cropix

65. Uhh, ovo je bilo blizu... Dedić je uputio udarac prilikom kojeg se sapleo i lopta se u čudnoj putanji otkotrljala sve do Nevistićeve vratnice!

64. Još jedna sjajna akcija Dinama, nažalost na kraju se nisu razumjeli Sučić i Kulenović.

59. ⇔ Reagira odmah i Dinamo.

Ući će Marko Rog umjesto Arijana Ademija.

58. ⇔ Trostruka promjena kod Salzburga.

Ulaze Dorgeles Nene, Nicolas Capaldo i Stefan Bajčetić umjesto Daghima, Bidstrupa i Diamboua.

55. Kapetan Salzburga Amar Dedić sada je udaranjem Baturine po licu riskirao drugi žuti karton, sudac se ipak nije oglasio.

53. I opet prijete Modri, Austrijanci izbacuju u korner. Furiozno je Dinamo krenuo u drugu dionicu.

Ogiwara je sve zakuhao, Ristovski poslao sjajnu povratnu do Kulenovića, a napadač Modrih ljevicom pogađa za vodstvo u Salzburgu! Fantastična akcija Dinama...

49.GOOOOOL!!!

Strijelac je Sandro Kulenović!

Ali provjerava se nešto... Ipak, sve je čisto i Dinamo vodi 1:0!

image
RONALD GORSIC Cropix

49. Briljantan potez Martina Baturine... Nažalost, Ademi ne zahvaća dobro loptu glavom.

46. 🕖 Nisu mijenjali ni Bjelica, odnosno pomoćnik Jumić na klupi Dinama, a ni nizozemski trener Pepijn Lijnders. Vraćamo se u Salzburg.

📣 Evo i nekoliko vaših komentara s društvenih mreža:

"Baturina dvije klase iznad svih." (Luka Nemčić)

"Ovi Salzburg bi ispa iz HNL-a." (Marko Krpić)

"Salzburg puno bolji. Salzburg to lagano rješava u drugome dijelu. Moja prognoza 3:0 za Salzburg. Eto." (Jerko Palamida)

"Kiša neumorno pada, Dinamo najbolje igra na nakvašenom terenu, imaju velike šanse za dobar rezultat!" (Marinko Gavić)

"Tako slabog protivnika bi trebali dobiti..." (Dejan Durtović)

image
RONALD GORSIC Cropix

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA

Premda se neutralnom gledatelju prva dionica može činiti pomalo monotonom, simpatizeri zagrebačkih Plavih zasigurno će utakmicu u dosadašnjem dijelu ocijeniti vrlo sadržajnom. Pregršt prilika RB Salzburga, dvije dvojbene situacije za najstrožu kaznu, nekoliko izglednih prilika Dinama i kvalitetnu predstavu obrambene linije Modrih vidjeli smo u prvome dijelu. Također, kako je utakmica odmicala, formu su dizali Baturina i Sučić. Nadajmo se takvoj uzlaznoj putanji i u nastavku.

image
BARBARA GINDL Afp

45. Neće biti nadoknade i nizozemski sudac šalje igrače na predah.

45. Ristovski se, umjesto ubačaja, odlučio na udarac koji završava iza Schlagerova gola.

43. Tri udarca Modrih u jednoj akciji! Prvo su zaprijetili Sučić i Ristovski, oba su udarca blokirana, da bi nakon atraktivne minijature Baturina izborio korner...

40. Nova kvalitetna akcija Modrih! Kako igra Petar Sučić... Sjajno je podvalio za Ristovskog čiji ubačaj pronalazi Kulenovića, a udarac napadača Dinama refleksno zaustavlja vratar Schlager.

image
RONALD GORSIC Cropix

35. ⚠ Najbolja prilika Dinama dosad! Ademi je spustio glavom loptu za Kulenovića koji iz teške pozicije, u padu, gađa s dva-tri metra, a s gol-linije čiste Austrijanci...

34. ⚠ Još jednom traže Austrijanci najstrožu kaznu nakon duela Bernauera s igračem Salzburga, međutim i ovaj je put Makkelie procijenio da nema govora o jedanaestercu.

32. 🟨 I Dedić ulazi u sučevu bilježnicu zbog povlačenja s leđa Petra Sučića.

31. Ponovno prijeti Konate, no - umjesto gola Modrih - pogađa samo svog suigrača

26. ⚠ Austrijanci traže najstrožu kaznu nakon što je lopta u ruku pogodila Ristovskog. Nasreću, Nizozemac Makkelie je ostao nijem.

25. Pao je tempo u Salzburgu, čini se da su Austrijanci odustali od visokog presinga. Modri zasad u obrani stoje vrlo disciplinirano.

Nenad Bjelica zbog crvenog kartona (protiv Monaca) utakmicu prati s tribina. Odgovornost je preuzeo pomoćnik Danijel Jumić.

image
RONALD GORSIC Cropix

21. Već treći put prijeti kapetan RB Salzburga Amar Dedić, ovog puta bio je to i najopasniji pokušaj. Bombu s 20-ak metara spremno brani Nevistić.

20. Opasne centaršutove Baturine, potom i Sučića, uspijevaju očistiti Austrijanci. Dinamo postupno pojačava tempo.

18. 🟨 Agilni Torrente iznudio je prvi žuti karton večeras, naivan je ispao Bidstrup.

16. Krasna dijagonala Martina Baturine, ali ispred Kulenovića čisti Baidoo.

15. Novi opasan pokušaj Dedića s desetak metara, blokira ga Torrente.

Bivši hrvatski izbornik i legendarni kapetan Vatrenih Niko Kovač nije propustio priliku pogledati Modre uživo.

image
RONALD GORSIC Cropix

10. Salzburg ima inicijativu u prvih deset minuta. Dedić sada prijeti s desne strane, srećom bez uspjeha.

6. Ovakvih se situacija treba paziti. Na jedan centaršut visoko je skočio Konate i poslao udarac glavom tik iznad Nevistića. To je prva ozbiljnija šansa Austrijanaca...

5. Izvrsno kombiniraju Ademi i Sučić, ali uspjeli su nekako igrači Salzburga neutralizirati Dinamova kapetana.

3. Prvi nalet Bikova odbili su Modri i potom krenuli u kontraofenzivu. Faul na Kulenoviću prekinuo je jednu dobru akciju dinamovaca.

1. 🕖 Počela je utakmica u Salzburgu. Sretno, Dinamo!

image
RONALD GORSIC Cropix

Evo nam i nogometaša obiju momčadi na travnjaku Red Bull Arene. Himna Lige prvaka nadahnut će Modre, nadamo se, za prvu gostujuću pobjedu u elitnom UEFA-inu natjecanju još od one legendarne protiv Ajaxa 1998. godine.

Dinamo je izgubio samo dvije od posljednjih osam utakmica UEFA-inih natjecanja protiv austrijskih momčadi (uz četiri pobjede i dva remija).

Salzburg je izgubio samo jednu od prethodnih šest utakmica UEFA-inih natjecanja protiv Modrih (uz dvije pobjede i tri remija).

Možemo reći da je Bjelica odlučio od prve minute u Austriji krenuti s očekivanim snagama, ali jedno ime ipak je malo iznenadilo. Naime, umjesto Pierrea Gabriela u udarni sastav upao je Takuya Ogiwara. U napadu se očekivano našao Sandro Kulenović dok bi Bruno Petković, prema posljednjim informacijama priliku mogao dobiti u nastavku utakmice.

ŠTO DINAMU TREBA ZA USPJEH U SALZBURGU

Fajterski pristup
Domaći će silno biti napaljeni jer očekuju Dinamo kao “žrtvu” s kojom će promijeniti negativne dojmove početka sezone. Tipuju na “fizikalije” stoga Modri imaju obvezu fajterski pristupiti toj borbi i ne odstupiti ni metra.

Tehnički nogomet
Bjelica ima niz igrača čije su tehničke kvalitete više nego kod domaćih mladih igrača. Upregnuti tu tehničku prednost unutar taktički vrlo disciplinirane igre je ključ da bi se ritam i dinamika utakmice prilagodili sebi.

Usmjereni na rezultat
Bjelica je natjecatelj i to je dobro za Modre. Pristup ovoj utakmici treba biti usmjeren na rezultat, a ne dojmove. Stoga, čvrsta obrana, uz zgusnutu sredinu i vrebanje kontre je logična opcija da se ukroti suparnika i favorizira svoje prednosti.

Evo u kakvom se zvjezdanom društvu večeras nalazi Dinamo:

Navijači zagrebačkih Plavih već su popunili gostujuću tribinu. Kada su dinamovci izašli na zagrijavanje, stadionom se orilo: 'Dinamo! Dinamo!'

Trenutno u Salzburgu pada slaba kiša, a temperatura je 12 Celzijusevih stupnjeva.

image
PANORAMIC/SIPA PRESS/PROFIMEDIA Panoramic/sipa Press/profimedia

Ogled Dinama i RB Salzburga za Sportske novosti najavio je i Luis Ibanez. Vrlo je optimističan, a prisjetio se i kome je psovao na španjolskom u Ligi prvaka, kao i bliskog susreta sa Zlatanom Ibrahiovićem. Razgovor s bivšim dinamovcem pročitajte OVDJE.

image
DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix

Najgori suparnik Nenada Bjelice

Protiv tri je kluba u svojoj karijeri Nenad Bjelica upisao po šest trenerskih poraza, od Rijeke u 20 dvoboja i od Austrije Lustenau u 14, ali ni s kim nema tako loš skor kao sa Salzburgom. Sedam utakmica, šest poraza uz jedan remi i gol-razliku 6:24, upisao je Dinamov trener protiv današnjeg suparnika svoje momčadi koju zbog kazne neće moći voditi s klupe. Dok je vodio Wolfsberger AC, Bjelica je imao skor 0-1-3, poraze 0:2, 1:4 i 2:6 uz remi 1:1, a potom je kao trener bečke Austrije poražen sva tri puta (1:5, 1:2, 0:4).

Dinamo 26 godina bez trijumfa u gostima u LP

Zagrebački klub večeras će odigrati 26. utakmicu u gostima u skupini Lige prvaka, a dosad je vani upisao 21 poraz, tri remija i tek jednu pobjedu. Na nju čeka skoro 26 godina, od 25. studenoga 1998. kad je u 5. kolu u skupini LP gostovao
u Amsterdamu kod Ajaxa i golom Josipa Šimića trijumfirao s 1:0. No i Dinamov suparnik ima problema, upisao je poraze na posljednjih pet domaćih utakmica u LP. Prije toga svladao je upravo Zagrepčane (1:0) 5. listopada 2022.

Evo nam i statističke najave večerašnje utakmice koju donosi Sofascore.

image
SOFASCORE

Najavu piše: Davorin Olivari

Salzburg u doslovnom prijevodu znači - dvorac od soli. Nenad Bjelica i njegovi dečki krenuli su ga srušiti, osvojiti. Kad su kuglice ždrijeba Lige prvaka spojile Dinamo i RB Salzburg, upravo je austrijski klub označen kao prilika za osvajanje bodova. Uz Slovan iz Bratislave i Celtic. Monaco se spominjao onako sramežljivo, ali, eto, Francuzima je otrgnut bod. A mogla su i sva tri... Može li se srušiti dvorac od soli? Zašto ne? Ali držimo da se do pobjedničkog rezultata može doći samo ako Dinamo odigra svoju najbolju utakmicu sezone! Netko će možda kazati da to uopće ne treba biti točno, jer ovaj Salzburg izgleda mnogo slabije nego onaj koji je proteklih godina bio moćan, jak, koji je bilježio i krasne europske rezultate. Ne treba se na to obazirati, to bi bila ogromna pogreška.

Naravno da to znaju Nenad Bjelica, kojeg zbog kazne danas neće biti na klupi, i njegovi dečki. Nismo to niti trebali spominjati. Salzburg će se sigurno protiv Dinama željeli rehabilitirati za loše izvedbe i rezultate u proteklom razdoblju. A imat će i pomoć Jürgena Kloppa, koji je postao je glavni čovjek sportskog sektora Red Bulla! I budite uvjereni da će skupa s trenerom Pepom Lijndersom, svojim nekadašnjim pomoćnikom u Liverpoolu, slagati taktiku protiv Dinama. Šuška se i da Lijnders nije jedini Kloppov čovjek u klubu iz Mozzartova grada, da ih već ima više, koje je on postavio i prije službenog dolaska. Uostalom i trener Salzburga je kazao da mu je Klopp poput starijeg brata, te da će ga pitati za savjet. Klopp se uključio u dnevnu problematiku Red Bulla, s time da je u ovom trenutku fokus upravo na Salzburgu. Klubu koji mora osoviti na noge i vratiti u pobjednički ritam. Na tom putu stajat će mu u srijedu i Dinamo u Ligi prvaka. Tako da će se Nenad Bjelica sudariti s dva trenera u Red Bull Areni, slavnim Kloppom i Lijndersom. Može li ih nadigrati, može li im zabiti nož u srce?

Bilo bi naravno mnogo bolje da su Modri u Salzburg doputovali nakrcani samopouzdanjem pobjedom nad Istrom 1961. Jer svaka pobjeda, bez obzira protiv kojeg suparnika, donosi novi zanos, nakon trijumfa nikad nitko nije umoran, makar tjelesno i bio. Čista psiha je to, pobjede traže nove pobjede, nove uspjehe. Ali, što je, tu je. U Puli je završilo kako je završilo, ta utakmica je pred sraz u Salzburgu zaboravljena. Kao i treće mjesto na ljestvici SHNL-a, pozicija na kojoj Modri nisu naviknuli biti kad je domaći klupski nogomet u pitanju.

Nenad Bjelica ima problem pred sudar sa Salzburgom. Problemu je ime - Bruno Petković! Došao je ozlijeđen s okupljanja reprezentacije, ozlijedio je aduktor na jednom treningu. I neće biti onakav kakav bi bio da nije ozlijeđen. Veliko je pitanje hoće li biti u udarnom sastavu Modrih. Kako sad stoje stvari, prije ne, nego da. U plavom domu se nadaju da će možda biti spreman za ulazak u jednom trenutku utakmice, ako bude trebalo. Svjesni su u Dinamu da bi riskiranje s Petkovićem bilo preveliki rizik. Jer ne bi bilo prvi put da je Petko igrao nezaliječen, a to se onda znalo pretvoriti u dugu stanku. Izgubiti jednog od krucijalnih igrača na neko duže vremensko razdoblje bilo bi ogroman hendikep za Modre. Tako da će Bjelica sigurno balansirati, vidjeti koliko Brunu može koristiti. Ima i jedna dobra vijest. Prvi vratar Ivan Nevistić će braniti, iako niti on nije baš posve zdrav, problemi s leđima su uglavnom nestali, ali ne skroz.

Utakmica u Salzburgu kazat će mnogo o Dinamovoj jeseni, ali i tome može li se zg-klub i dalje nadati da će ostati u Ligi prvaka i nakon siječnja iduće godine. Austrijski klub može biti Dinamov Rubikon. Ukoliko Bjelica s svojim plavim legijama prođe kroz Salzburg onda se nada za ostanak u “kraljevskoj klasi” budi. Rušenje dvorca od soli značio bi i veliki poticaj ne samo za nastavak Lige prvaka, već i u nacionalnom prvenstvu. Svi navijači Dinama se nakon jako dobre prezentacije protiv Monaca nadaju da se više niti u snu ne može ponoviti ona blamaža iz Allianz Arene.

Red Bullu treba podrezati krila, pa makar će ih uvis probati dignuti i Jürgen Klopp kao dodatni poguranac za Salzburg. Dečkima Nenada Bjelice možemo samo odaslati poruku - budite pravi i pobijedite! Možete vi i bez trenera na klupi, jer smo sigurni da je stari/novi trener pripremio utakmicu na najbolji mogući način, te da u tom smislu neće biti nikakvih problema. Znat će svi na terenu što im je činiti dok će ih Bjelica gledati s tribina.

Linker
23. listopad 2024 23:09