Marko Bošnir, Velimir Zajec, Jergej Jakirović, Marko Marić
 

 DAMIR KRAJAC Cropix
KRAJ TURBULENTNE SEZONE

Zajec: ‘Jakirović ostaje. Više sam u životu mijenjao žena nego trenera. Nažalost, takav mi je život‘

Konferenciju za medije na Maksimiru pratite uživo na portalu Sportskih novosti
Piše: SNObjavljeno: 27. svibanj 2024. 10:31

Dinamo je za 10 sati zakazao konferenciju za medije na kojoj predsjednik kluba Velimir Zajec, trener Sergej Jakirović i sportski direktor Marko Marić analiziraju netom završenu sezonu i najavljuju iduću.

- Hvala svima za jučer, taj dan će nam svima ostati zauvijek u sjećanju. Hvala navijačima i pohvala svim kolegama i policiji koji su sudjelovali u slavlju i super sve organizirali - rekao je za početak glasnogovornik Marko Bošnir pa riječ prepustio Zajecu:

- Malo je prerano za ovakvu konferenciju, no takav je posao. Puno radimo i rano i nije nam problem digunti se iako smo jučer bili u štimungu. Hvala navijačima, igračima, treneru i stručnom stožeru, te svima oko kluba, ovoj novoj grupaciji koja je dala sve od sebe da se uskladi s nama. Ipak nisu ljudi iz nogometa. Čestitam svima - rekao je Zajec.

image

Sergej Jakirović

DAMIR KRAJAC Cropix

I trener Jakriović i sportski direktor Marić još su pod dojmom jučerašnjeg slavlja.

- Te ću scene pamitit cijeli život. Fantastična atmosfera i organizacija. Još kad se popnete na binu izgleda kao da ima 100.000 ljudi. Ispunio mi se san jer smo osvojili sve što se dalo osvojiti.Kad gledaš neke dočeke na Trgu se nekako zamišljaš u tim situacijama. Ne sjećam se što sam pričao, samo se sjećam pjesme. Hvala navijačima, od srca. Sad mali odmor i čeka nas veliki posao. Posebno Marka Marića - rekao je Jakirović, a onda se oglasio Marić:

- To se nikad ne zaboravlja, bilo je predivno. Kad vidite malo djecu da trče uz autobus... Iskrena ljubav i strast prema nogometu. To sigurno nikad neću zaboraviti. To nam je dodatni motiv za dalje, želimo napraviti još veći iskorak.
Zajec i Marić su se osvrnuli na trenera Jakirovića i glasine o njegovoj smjeni.

- Ne trebam o tome pričati jer o smjeni nije bilo ni govora. Uvijek sam bio uz trenera gdje god sam radio. Imam puno iskustva i znam da se rezultat može napraviti samo ako imaš kontinuitet u svim aspektima. Ne volim puno mijenjati trenere. Više sam u životu mijenjao žene. Nažalost, takav mi je život. Maksimalna podrđka s moje strane prema treneru i tehničkom direktoru. Imat ćemo još bolje rezultate. Pred nama je teška i naporna sezona, moramo se već sad pripremiti - rekao je Zajec pa dodao:

- Financijski se moramo izgraditi i vjerujem da će nam pomoći i Real malo u finalu Lige prvaka. Trener ima maksimalnu podršku. Pričamo stalno, često je kod nas, pričamo o nogometu. To je nogometni klub Dinamo.

image

Marko Marić

DAMIR KRAJAC Cropix

Riječ je preuzeo Marić.

- Puno jače i moćnije ekipe od Dinama imaju problema i rezultat pati kad prodaju stožerne igrače. Ova sezona nas podsjeća na 2016./2017. kad su otišli Marko Pjaca i Marko Rog. Bilo je i tad puno uspona i padova, no tada nismo bili prvaci. Livakovića, Šutala i Ivanušeca niti jedna ekipa ne može lako zamijeniti. Treba vremena igračima koji su stigli na njihove pozicije da dođu do tog nivoa, a to mogu napraviti - kaže Marić pa nastavlja:

- U tom trenutku nije lako biti trener i ne možeš očekivati da neće biti padova. Ekipa se jako puno tražila, ali nije prihvatila poraz. Bilo je u nekim trenucima teško, ali trener je uvijek imao našu podršku i na kraju smo velikim radom i zalaganjem došli do onoga što želimo. No, ovo je tek početak. Želimo napraviti stabilnu ekipu koja će biti toliko jaka da nam dozvoli promociju mladih. To je najvažniji segment kluba. Dinamo živi od mladih igrača. Jako sam ponosan što smo im imali prilike dati šansu. Nije dovoljno samo biti prvak, treba i stvarati nove igrače. Ne samo za Dinamo nego i za hrvatski nogomet koji živi od Dinama.

image

Velimir Zajec

DAMIR KRAJAC Cropix

O svemu se oglasio i Jakirović.

- Nikad u Dinamu nisam osjetio nepovjerenje. Uvijek smo imali mir i bilo je vjere u ovu ekipu. Imate uspona i padova, to je nogomet, ali znao sam da je sezona maraton i da će na ekipama ispred nas pritisak biti sve veći. Moramo gledati naprijed, imamo dosta prostora i bitno je raditi planski, a to smo već počeli. Znamo gdje bismo se pojačavali i što nam treba. Vjerojatno će biti i odlazaka pa ćemo sjesti i razmisliti. Svakodnevno komuniciramo i gledamo naprijed. Znam što se od mene očekuje. Moraš isporučiti rezultat. U Dinamu je to jedino mjerilo. Ima nekad i dojma, ali kad se osvrneš i pogledaš što si osvojio, tko te pita kako si igrao u Varaždinu? Sve analiziramo i ima prostora za napredak. Nadam se da će iduća sezona biti još bolja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. svibanj 2024 10:57