DAMIR KRAJAC/CROPIX Cropix
PREDSJEDNIK OTKRIO

Zašto je propao transfer o kojem je pričala nogometna Hrvatska? ‘Ponuda je bila daleko ispod 2 mil. eura‘

‘On je već navikao da ga se seljaka, nije mu svejedno kada razgovori o transferu krenu...‘
Piše: Toni RoićObjavljeno: 25. siječanj 2022. 18:54

Gorica je predstavila novu garnituru dresova za nastavak sezone, a bila je to prilika da predsjednik Nenad Črnko pred novinarima i najavi ciljeve petoplasiranog kluba lige i polufinalista Hrvatskog kupa.

- Naš cilj ostaje da se pokušamo ustabiliti do vodeće četvorke, a tijekom prvenstva i napraviti nešto više ako se ukaže prilika. Polufinale Kupa je također otvoreno, zna se koliko je to natjecanje nepredvidljivo. Iako Hajduk izgleda odlično i mi ne možemo biti favoriti na Poljudu, u 90 minuta puno toga se može napraviti ili ne napraviti. Mi imamo pravo vjerovati u povijesni uspjeh i ulazak u finale - odlučan je predsjednik Črnko.

Lovrićev fokus

Osim povratka mladog vratara Jana Paola Debijađija s posudbe u Lučkom, a koji će zbog ozljede Dominika Kotarskog, debitirati već u petak u Puli, Gorica nikoga nije dovela, a otišli su Banić, Brodić, Sarić i Janković. Trenutačno traju pregovori za angažman mladog napadača Ante Jurića iz trećeligaša Belišća.

- Mi imamo igračku stabilnost i čak ako se dogodi još neki izlazni transfer, kadar Gorice je dovoljno širok i kvalitetan. Dajemo dosta minuta mladima i kroz afirmaciju još nekih igrača već želimo stvoriti kostur za jesen i novu sezonu - pojasnio je Črnko i još jednom ponovio da Osijekova ponuda za Kristijana Lovrića nije bila financijski adekvatna da bi bila prihvaćena.

- Osijek je poslao ponudu koja nas nije zadovoljila, bila je daleko ispod dva milijuna eura. Mi smo procijenili da bi Lovrić mogao biti prevaga u Osijekovoj borbi za naslov, pa smo kroz naš poboljšani financijski zahtjev i budući postotak od transfera željeli napraviti satisfakciju, ali Osijek nije pristao. Lovrić je već navikao da ga se seljaka i premda mu nije svejedno kada razgovori o transferu krenu, on će se opet maksimalno fokusirati kada završi prijelazni rok.

image
TOMISLAV KRISTO/CROPIX Cropix

Gorica je u prvom dijelu sezone šest puta bila teško oštećena i izgubila mnogo bodova zbog sudačkih pogrešaka, pa zato i zaostaje 11 bodova za vodećim trojcem i šest za Hajdukom?

- Kada se pobroje sve pogreške i negativne ocjene sucima, kao primjerice u dvobojima s Rijekom, Osijekom i Istrom, dođe se do čak devet bodova koje smo mogli uzeti. Ako bi Osijek i Rijeka imali bod ili dva manje, onda bi Gorica bila u borbi za vrh. No mi smo realni i tražimo stabilnost kao peti ili šesti klub u Prvoj HNL, što je u skladu s našim budžetom, ali ostajemo u nadi da na proljeće možemo iskoristiti slabosti nekog ispred nas. Kada je suđenje na tapetu, ako jedan trener Liverpoola Jürgen Klopp traži strane suce u Premiershipu, naravno da i mi želimo da se pogreške smanje i budu raspoređene na sve klubove, pa da nitko nije oštećen. Neki suci u Hrvatskoj se još moraju adaptirati na VAR, ali vjerujem da se ovaj ekstrem sa šest utakmica s pogreškama na našu štetu u nastavku sezone neće ponoviti nikome - zaključio je Črnko.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
23. travanj 2024 12:21