Vojko Bašić/Cropix
BLIŽI SE SPEKTAKL

FOTO Torcidaši zauzeli šoping centar, najavljuju da će se vratiti u ponedjeljak: ‘Malo su nas podcijenili‘

Sa razglasa Stade de Geneve se uoči prvog polufinala ori "Majstori s mora" i "Alle, alle, Hajduče"
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 21. travanj 2023. 14:06

Navijači Hajduka pronašli su svoju bazu u Ženevi, umjesto fan zone smjestili su se u shopping centru La Parille smještenom tik do stadiona na kojem se igraju polufinalne utakmice. Dok su Sporting i AZ Alkmaar krenuli s prvim polufinalnom dvobojem, za kojeg su imali neobičnu glazbenu hajdučku potporu s razglasa, navijači Bijelih ugodno su ispijali svoje limenke pive kupljene u obližnjem supermarketu.

- Malo su nas podcijenili u fan zoni, pa tamo nema mjesta niti za 500 ljudi - kazao nam je Boris Volarević, poduzetnik iz Metkovića koji je zajedno s obitelji automobilom stigao iz doline Neretve.

image
Vojko Bašić/Cropix

- Ja sam vam pretplatnik Hajduka s istoka Poljuda. Imam zakupljen cijeli red na sektoru P. Znam da nema ništa od prve momčadi, jer čim se malo Livaja zakašlje evo nas u problemu. Međutim, došao sam bodriti ove mladiće, oduševili su se me kako ostavljaju srce na terenu. Nije mi bilo žao dati ni 3000 eura za ovaj put. Mladići su zavrijedili da budemo s njima u Ženevi - ispričao nam je Volarević u jednom dahu.

Društvo iz Metkovića nije bilo jedino, dakako. Jer trg ispred shopping centra u Ženevi okupirali su Splićani, Bračani, Imoćani, ali i Livnjaci.

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix

- Mi smo došli iz Frankfurta, šest sati vožnje je do Ženeve. Nije puno. Odmah iza utakmice se vraćamo, ali spremni smo opet potegnuti na put u ponedjeljak, za finale - rekao nam je Ivan Pavić koji je zajedno s Robertom Pavićem stigao iz Njemačke.

Još nam je otkrio kako je porijeklom iz Livna i osobno poznaje izbornika hrvatske reprezentacije.

- Ja sam vam Dalićev prvi susjed u Livnu - dodao je Ivan Pavić.

image
Vojko Bašić/Cropix

Hajdukovci su "zauzeli" prostor oko stadiona, a moramo objasniti i detalj glazbene podrške. Naime, s razglasa Stade de Geneve uoči početka dvoboja Portugalaca i Nizozemaca eterom su se razlijegale "Majstori s mora" i "Alle, alle, Hajduče". Vani hajdučke pjesme, ispred La Praille prolaze automobili splitskih, zagrebačkih, šibenskih oznaka. Policajci usmjeravaju kombi MNK Murtera, osjećaj kao da se igra negdje po Hrvatskoj.

U trgovačkom centru na svakom koraku "di si, kako si", hajdukovci su pronašli svoju enklavu u Ženevi, od shopping centra napravili su oazu kojom su defilirali dresovi Livaje, Krovinovića i ostalih. Atmosfera se zagrijava, i broj navijača konstantno raste.

image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix

Linker
20. svibanj 2024 15:21