OSKO PONOS Cropix
USUSRET GORICI

Hajduk nakon derbija pred novim ispitom, ​Karoglan poručio: ‘Svaka sljedeća utakmica nam je finale‘

‘Prate nas problemi, ali uvijek igramo s najboljima, a najbolji su oni koji su najviše spremni‘
Piše: Frane Vulas/SDObjavljeno: 25. listopad 2022. 15:30

Prije gostovanja Gorice u zaostalom susretu na Poljudu (srijeda 16.30 sati), u okršaju koji se prvotno trebao igrati još u četvrtom kolu, trener Hajduka Mislav Karoglan se obratio javnosti, prenosi Slobodna Dalmacija. Hajduk će ukupno u devet dana odigrati tri prvenstvena susreta, u derbiju s Dinamom u petak bilo je 1:1 na Poljudu, a potom će „bijeli” u nedjelju biti gosti Lokomotive u Zagrebu (15 sati).

- Uvijek je zahtjevno igrati iza derbija. Razmišljamo samo o prvoj sljedećoj utakmici, o Gorici, nipošto ne mislimo o Lokomotivi. Svaka sljedeća utakmica nam je finale. U tom duhu i uz kvalitetnu izvedbu vjerujem da smo spremni za ovaj izazov – rekao je trener „bijelih” Karoglan.

Mnogo je u redovima Hajduka problema s ozljedama, pa i nekih ključnih igrača. Nema ni Gorica Krešimira Krizmanića zbog tri žuta kartona, ali Karoglanu će liječnički bilten dosta diktirati sastav.

- Prate nas problemi, ali uvijek igramo s najboljima, a najbolji su oni koji su najviše spremni. Još ćemo do utakmice dobiti odgovore za određene igrače, ali tko god bude istrčao bit će spreman za taj izazov. Imamo širok kadar, vjerujem u svakog igrača – naglasio je Karoglan.

Gorica je poprilično neočekivano na začelju ljestvice, ali tablica „laže”, ne otkriva stvarnu kvalitetu sastava trenera Igora Angelovskog. Prije desetak dana Hajduk je pogotkom Marka Livaje debelo u sudačkoj nadoknadi, u osmoj minuti sudačkog vremena, minimalno slavio u Velikoj Gorici u prvom ovosezonskom međusobnom ogledu.

- Očekujem motiviranu Goricu koja se u situaciji u kojoj se nalazi bori za svaki bod. Mi dajemo jednak respekt svakom klubu, ali bavimo se sobom. Veliki klubovi i igrači se uvijek bave sobom, znaju respektirati protivnika, no nikada se ne boje nikoga. Uz kvalitetan respekt i nastup prema planu igre koji imamo vjerujemo da ćemo biti pravi – kazao je Karoglan.

Koliko će ovaj susret biti drugačiji u odnosu na taj prethodni s Goricom?

- Svaka utakmica ima svoju priču. Najbitnije je da budemo maksimalno motivirani, da „arhiviramo” derbi, da se maksimalno koncentriramo na ovu utakmicu – rekao je strateg „bijelih”.

U derbiju su se na Poljudu nadali trijumfu i bodovnom približavanju lideru Dinama, ali ostala je ista meta i isto odstojanje – osam bodova. Međutim, ako Hajduk slavi u ovom zaostalom susretu napravit će barem privremeni pritisak na „modre”, primaći se na pet bodova zaostatka, doduše uz susret više (Dinamo će još imati zaostalu utakmicu kod Istre 1961).

- Atmosfera je dobra. Naravno, bilo je malog razočaranja, kada igraš kući derbi želiš pobijediti, ali bitno je da ne razmišljamo o tome što je bilo. Za nas postoji samo Gorica, ovo nam je jako bitna utakmica – naglasio je trener Hajduka.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 15:14