ANTE CIZMIC Cropix
USUSRET NOVOJ SEZONI

Hajduk otputovao na pripreme u Austriju! Evo koja je 33 igrača sa sobom poveo Valdas Dambrauskas

Prva četiri dana priprema Hajduk koji se okupio u srijedu 15. lipnja odradio je na Poljudu
Piše: Frane Vulas, SDObjavljeno: 19. lipanj 2022. 12:58

Nogometaši Hajduka otputovali su u nedjelju ujutro na središnji dio priprema u Austriju. Trener "bijelih" Valdas Dambrauskas na pripremama u Bad Waltersdorfu, malom mjestu smještenom šezdesetak kilometara od Graza koje će biti baza momčadi do 2. srpnja, imat će na raspolaganju ukupno 33 igrača. Većina ih je otputovala tamo danas, a ostali će se priključiti naknadno, prenosi Slobodna Dalmacija.

Na pripremama u Austriji bit će: Lovre Kalinić, Danijel Subašić, Karlo Sentić, Ivan Perić, Gergo Lovrencsics, Dino Mikanović, Josip Elez, Stefan Simić, Kristian Dimitrov, Dominik Prpić, Mateo Jurić-Petrašilo, Anel Zulić, Dario Melnjak, David Čolina, Elvis Letaj, Filip Krovinović, Lukas Grgić, Josip Vuković, Marco Fossati, Ivan Krolo, Ivan Ćubelić, Jani Atanasov, Roko Brajković, Samuel Eduok, Stipe Biuk, Alexander Kačaniklić, Emir Sahiti, Dimitrios Diamantakos, Ivan Šarić, Marin Ljubičić, Jan Mlakar, Nikola Kalinić i Marko Livaja.

image
ANTE CIZMIC Cropix

S momčadi nije otputovao Ivan Dolček koji bi trebao otići na posudbu (kao najizglednija destinacija se spominje Šibenik), a od igrača koji su bili na prvom okupljanju u Austriji neće biti niti mladih napadača Filipa Čuića (juniorska momčad Hajduka), Boška Jeme (stigao iz Solina) te vratara Tonija Silića. S Hajdukom će u Austriji u prilici da se dokaže biti mladi stoper Kalcer Radomlja Anel Zulić koji je već odigrao jednu utakmicu za Hajduk, prijateljski ogled sa Šahtarom iz Donjecka na Poljudu. Radomlje je klub s kojim Hajduk surađuje.

Prva četiri dana priprema Hajduk koji se okupio u srijedu 15. lipnja odradio je na Poljudu, uvodne testove, preglede i treninge. Hajduk će na središnjem dijelu priprema u Austriji ostati 13 dana i ukupno odigrati četiri pripremne utakmice. Protivnici će biti rumunjski Cluj (25. lipnja), njemački HSV (29. lipnja), belgijski Gent (1. srpnja) te mađarska Kisvarda (2. srpnja).

Prvu službenu utakmicu nove sezone Splićani će odigrati 9. srpnja kada je na rasporedu Superkup s Dinamom u Maksimiru. Novo prvenstvo započet će 16. srpnja gostovanjem u Puli kod Istre 1961.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. travanj 2024 10:42