TOM DUBRAVEC/CROPIX Cropix
IZ SVLAČIONICE

‘Jednostavno samo se namjestio i rekao ‘idemo opalit‘. Onda sam otišao Subi u zagrljaj, takav je dogovor‘

Čestitke momčadi, pokazali smo karakter, Imali smo nadu od početka kraja - rekao je Krovinović
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 19. ožujak 2022. 22:47

Nogometaši Hajduka u susretu su 28. kola Prve HNL na Poljudu svladali Lokomotivu sa 4-0. Od samog početka utakmice igralo se praktički na jedan gol, onaj Lokomotive, a takav pristup Hajduku je donio rezultat u 22. minuti. Grgić je sa sredine igrališta uputio okomitu loptu prema Kaliniću koji je izbjegao zaleđe, a zatim sa 15 metara sjajnim lobom svladao Nevistića. Da Hajduk na odmor ode sa značajnijom prednosti pobrinuo se Korvinović koji je u 43. minuti lijepim udarcem s više od 20 metara pogodio suprotni kut suparničkog gola.

Tamo gdje je stao krajem prvog dijela, Hajduk je nastavio početkom nastavka, u 54. minuti treći pogodak postigao je Melnjak nakon uigrane akcije iz prekida. Livaja je ubacio iz slobodnog udarca u 16-erac gdje je Ferro spustio glavom loptu za Kalinića, pokušaj "škarica" domaćeg centarfora nije bio uspješan, ali koncentriran u nastavku akcije bio je Melnjak.

Konačnih 4-0 postavio je Sahiti u 62. minuti, Kalinić je na sredini igrališta oteo loptu neopreznom Soldi, a Krovinović je odmah proigrao Sahitija koji se sjurio prema suparničkom golu i potom mirno prebacio istrčalog Nevistića.

S ova tri boda Hajduk je stigao na treće mjesto na ljestvici sa 52 boda, koliko ima i četvrta Rijeka koja je ranije u subotu izgubila od Gorice sa 0-1.

- Svi smo sretni, zaslužili smo pobjedu od početka. Ušli smo fokusirani dati sve od sebe i zabili smo četiri pogotka. Dobro smo analizirali Lokomotivu, ali to je već prošlost, moramo što prije zaboraviti taj dvoboj. Sljedećih dana koncentriran sam na reprezentaciju Kosova, prvi put sam pozvan, želim opravdati povjerenje. A onda se vraćam za Osijek - rekao je nakon utakmice Emir Sahiti.

- Čestitke momčadi, pokazali smo karakter, Imali smo nadu od početka kraja, moglo je biti uvjerljviije, ali i ovako smo priredili spekatakl našim navijačima koji su ponovno došli u velikom broju. Možda je ovo bila naša najbolja utakmica ove sezone, samo treba mukotrpno raditi i sve će se na kraju isplatiti. Što se tiče mog pogotka, jednostavno samo se namjestio i rekao "idemo opalit". Išao sam Subi u zagrljaj, takav je dogovor između nas dvojice. I ostali su bili prekrasni zgodici, Melnjak sa beka-stopera utrčati i zabiti gol, prekrasno. Ne znam koji je pogodak bio ljepši. Sljedeće je gostovanje u Osijeku, a do tada analizirati zadnju utakmicu - poručio je Krovinović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. travanj 2024 10:56