BOZIDAR VUKICEVIC Cropix
ŽDRIJEB U NYONU

Juniori Hajduka saznali teškog protivnika u play offu Lige prvaka! Dvaput su rušili Celtic, jednom Leipzig...

Pobjednik ovog susreta ulazi u ždrijeb osmine finala Lige prvaka mladih gdje već čekaju prvoplasirane ekipe iz skupina
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 08. studeni 2022. 16:47

Juniori Hajduka u play offu UEFA Lige prvaka igrat će na Poljudu protiv Šahtara 7. ili 8. veljače sljedeće godine. Prošle sezone igrači Marijana Budimira eliminirani su od Atletico Madrida upravo u ovoj fazi natjecanja, u play offu, a sada će zaigrati kontra Šahtara kojem su ove, za njih ratne godine, konstantno pomagali u radu mlađih kategorija koje i dalje treniraju na Poljudu.

Šahtar je natjecanje po skupinama završio kao drugoplasirani sa šest bodova manje od lidera madridskog Reala. Upravo su Kraljevi bili nepremostiva prepreka za Šahtar, jer dvaput su Ukrajinci uvjerljivo izgubili od Madriđana (0:3, 1:6). Međutim, protiv Leipziga su uzeli četiri, a kontra Celtica svih šest bodova za sigurno drugo mjesto.

Velik je to uspjeh za ukrajinsku momčad koja je svoje domaće utakmice igrala u Varšavi, ali znakovito je da su prije sedam godina bili finalisti Lige prvaka mladih, a od tada više nisu prošli skupinu. Sve do ove sezone. Vrijedi još zabilježiti da je Šahtar trenutno petoplasirana ekipa ukrajinske prve juniorske lige, sa šest bodova i utakmicom manje od vodećeg Ruch Lavova.

Pobjednik ovog susreta ulazi u ždrijeb osmine finala Lige prvaka mladih gdje već čekaju prvoplasirane ekipe iz skupina (Real, Barcelona, Liverpool, PSG, Manchester City, Atletico, Milan i Sporting).



PAROVI PLAY-OFFA (igra se jedna utakmica):

Young Boys - Salzburg

AZ Alkmaar - Eintracht Frankfurt

Ruh Lviv - Inter Milano

Hajduk - Šahtar Donjeck

MTK Budapest - Ajax

Hibernian - Borussia Dortmund

Panathinaikos - Porto

Genk - Juventus

Linker
11. travanj 2024 10:55